Német állampolgárság előnyei
- menion33
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 2
de azért jó volna azt tudni hogy a bizonyító papírokat késöbb is beadhatja-e a "német ember lánya" vagy ha már kitelepülésekor nem tette akkor késöbb már nem is lehet ???
ja és nem mellékesen a 7#,9%-os leszármazásom mellett 6 éve van németjuhász kutyám és egy rottveilerem is (bár őket ha menni kell szerintem nem tudom kivinni )
ÜDV!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Christopher
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 3
Íme a válasz:
"származás alapján állampolgárságot kérelmezni nem lehet, származás alapján kivándorlási kérelmet lehetett benyújtani, de 1993-ban ezt megszigoritották és a mai napon már erre sincs lehtöség.
EU-s állampolgárok Németországban kérhetnek tartótkodasi engedélyt, amennyiben igazolni tudják, hogy miböl élnek"
Hát akkor ennyi.
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
- mzperixx
- Látogató
www.bva.bund.de/cln_047/nn_538526/DE/Auf...-node.html__nnn=true
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ez persze etetés! A fiam is kettős állampolgár, és ha minimum 5 évet itt tartózkodsz, beadhatod Te is a kettős állampolgárságra a kérvényt! Milyen furcsa is a helzet! Nekünk megajánlották, de nem kellett, csak a fiam vette fel! Mi továbbra is (lányom és a nejem is) csak magyarok maradtunk. Sem előnye, sem hátránya. Nincs választó jogom! Na bumm, otthon van, de ott sem választok, mert az egyik kutya, a másik eb!Christopher írta: Elunva az elmúlt hetek találgatásait, megkérdeztem a nagykövetséget.
Íme a válasz:
"származás alapján állampolgárságot kérelmezni nem lehet, származás alapján kivándorlási kérelmet lehetett benyújtani, de 1993-ban ezt megszigoritották és a mai napon már erre sincs lehtöség.
EU-s állampolgárok Németországban kérhetnek tartótkodasi engedélyt, amennyiben igazolni tudják, hogy miböl élnek"Hát akkor ennyi.
Soha nem tudtam megérteni azokat akik így görcsölnek
egy papírárt! Én magyarnak születtem, az is maradok!
DCT
- Christopher
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 3
Miért is?
Egyébként ki görcsöl a papíron?
Akkor érdekelt a kérdés, mivel mindkét szülői ágon svábok volnék és tudni akartam milyen lehetőségeim vannak ezzel kapcsolatban és vár-e még a Vaterland.
Ennyi.
De itt élek azóta is.
Úgyhogy a "magyarkodást" nyugodtan hagyd csak ránk.