Bérlet árak Németországban
- Juditka
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 14
12 éve 8 hónapja #16082
Írta: Juditka
Judit
Juditka válaszolt a következő témában: Bérlet árak Németországban
Kedves Maya!
Először is köszönöm szépen a két linket amit küldtél, de ha lesz egy kis időd, segítenél nekem helyrerakni néhány dolgot, mert elakadtam, pl. ezzel a következővel:
-"Tarifbestimmungen der 9-Uhr-Monatskarte (39,50)
Die 9-Uhr-Monatskarte gilt in der Tarifzone Halle, im Stadtverkehr Merseburg, Querfurt oder Mücheln.
Die 9-Uhr-Monatskarte ist einen Kalendermonat montags bis freitags jeweils ab 9.00 Uhr bis 4.00 Uhr des Folgetages sowie samstags, sonn- und feiertags ganztägig bis 4.00 Uhr des Folgetages gültig. Am 1. Werktag des Folgemonats gilt die 9-Uhr-Monatskarte von 9.00 bis 12.00 Uhr."
- 4. Fahrtenkarten: ( 6,90) Akkor most ezzel a jeggyel 4x lehet utazni? Azt tudom, hogy egy órán belül érvényes.
- Monatskarte: 48,30
- Kurzstrecke: 1,30 (Jól olvasom, hogy buszra és villamosra is jó max. 4 megállóig )
Ezek a jegyek és bérletek csak a villamosra jók?
Egy adott zónán belül, csak egy villamosra érvényes a bérlet vagy jegy? (esetemben az 5. villamosra, vagy bármelyikre, ami arra közlekedik? )
Bocsánat a sok kérdésért, de egy illető azt mondta nekem, hogy a 4.Fahrtenkarte-t csak 2 utazásra használhatom fel. Csak ugye számoltam egy kicsit, és arra jutottam, hogyha egy jegy 1,80-ba kerül fel a városba, 1,80-ba vissza, akkor a 4. Fahrenkarte ami 6,90-be kerül, nem igazán jó, ha csak 2x utazhatok vele, hacsak nem 4x-i utazásra jó. Én így gondoltam, persze lehet, hogy rosszul.
Üdv.: Judit
Először is köszönöm szépen a két linket amit küldtél, de ha lesz egy kis időd, segítenél nekem helyrerakni néhány dolgot, mert elakadtam, pl. ezzel a következővel:
-"Tarifbestimmungen der 9-Uhr-Monatskarte (39,50)
Die 9-Uhr-Monatskarte gilt in der Tarifzone Halle, im Stadtverkehr Merseburg, Querfurt oder Mücheln.
Die 9-Uhr-Monatskarte ist einen Kalendermonat montags bis freitags jeweils ab 9.00 Uhr bis 4.00 Uhr des Folgetages sowie samstags, sonn- und feiertags ganztägig bis 4.00 Uhr des Folgetages gültig. Am 1. Werktag des Folgemonats gilt die 9-Uhr-Monatskarte von 9.00 bis 12.00 Uhr."
- 4. Fahrtenkarten: ( 6,90) Akkor most ezzel a jeggyel 4x lehet utazni? Azt tudom, hogy egy órán belül érvényes.
- Monatskarte: 48,30
- Kurzstrecke: 1,30 (Jól olvasom, hogy buszra és villamosra is jó max. 4 megállóig )
Ezek a jegyek és bérletek csak a villamosra jók?
Egy adott zónán belül, csak egy villamosra érvényes a bérlet vagy jegy? (esetemben az 5. villamosra, vagy bármelyikre, ami arra közlekedik? )
Bocsánat a sok kérdésért, de egy illető azt mondta nekem, hogy a 4.Fahrtenkarte-t csak 2 utazásra használhatom fel. Csak ugye számoltam egy kicsit, és arra jutottam, hogyha egy jegy 1,80-ba kerül fel a városba, 1,80-ba vissza, akkor a 4. Fahrenkarte ami 6,90-be kerül, nem igazán jó, ha csak 2x utazhatok vele, hacsak nem 4x-i utazásra jó. Én így gondoltam, persze lehet, hogy rosszul.
Judit
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Juditka
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
12 éve 8 hónapja #16083
Judit
Ja igen: még annyit szerettem volna kérdezni, hogy van néhány fel nem használt 4.Fahrtenkarte-m (2009 aug-i), ezeket már nem tudom sehol sem kicseréltetni?
Ezekre a kártyákra ez van írva: Fahrt 2 auf Rückseite entwerten
:vagy: Fahrt 4 auf Rückseite entwerten.
Ezekre az van írva, hogy: 6,50 EUR/2
Aki tud segítsen nekem ezeket megérteni.
Köszönöm: Judit
Ezekre a kártyákra ez van írva: Fahrt 2 auf Rückseite entwerten
:vagy: Fahrt 4 auf Rückseite entwerten.
Ezekre az van írva, hogy: 6,50 EUR/2
Aki tud segítsen nekem ezeket megérteni.
Köszönöm: Judit
Judit
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 382
12 éve 8 hónapja #16237
Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Bérlet árak Németországban
Szia Judit,
A többire a választ itt találod:
www.iranynemetorszag.com/forum/kozlekede...-nemetorszagban.html
Egy másik város közlekedését már kielemeztem, próbáld meg ez alapján a tied is valahogy megérteni.
Ahogy már egyszer megírtam: a város körzetekre van felosztva. Mindegy, hogy mivel utazol, bármilyen tömegközlekedési eszközre vonatkozik.Ezek a jegyek és bérletek csak a villamosra jók?
A többire a választ itt találod:
www.iranynemetorszag.com/forum/kozlekede...-nemetorszagban.html
Egy másik város közlekedését már kielemeztem, próbáld meg ez alapján a tied is valahogy megérteni.
- Juditka
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
12 éve 8 hónapja #16244
Judit
Köszönöm szépen Maya!
Azóta már sok mindent megtudtam, megértettem.
De köszönöm, hogy szakítottál rám időt. ,és az újabb linket is.
Azóta már sok mindent megtudtam, megértettem.
De köszönöm, hogy szakítottál rám időt. ,és az újabb linket is.
Judit