Rossz szomszédság
- Emilio33
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 52
Törökök, egész nap alszanak, majd este 9 fele felébrednek, apuka 23 óra fele elmegy taxizni, persze úgy, hogy az útjába eső mindkét ajtót becsapja (az egész ház beleremeg, reggel 5-6 között ugyan ez...), majd a mama kezdi a nagytakarítást, kopogó cipővel, meg 5 percenként asztal, szék, váza stb, húzogatással. Ráadásként remeghet a keze, mert 5 percenként valamit ledob. Sokszor egy hangos ima éneklés is belejátszik, az már olyan hajnali 1, 2 fele, szinte már én is dúdolom. Én speciel mióta itt vannak 3 hónapja, nem aludtam, de ezt pld, hogy tegyem szóvá, hogyan szóljak a rendőrségnek, kijönnek, azt lehet pont semmi...különben már voltunk fent, utána 2 napig csend, majd újra kezdődik.
Ilyen, hogy házirend, náluk nem játszik. Mondjuk én pozitívan fogom fel, mert azóta éjjelbe nyúlóan tanulom a nyelvet, egyszer lehet még megköszönöm nekik...
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Mi is laktunk már olyan helyen ahol törökök laktak! Mi elköltöztünk! Nem tudod őketEmilio33 írta: Nálunk hasonló a helyzet, csak cifrább olyan szempontból, hogy ha szólok a rendőröknek attól félek "kiröhögnek", mivel szó szerint nem hangos a felső szomszéd, csak idegesítő!! Törökök, egész nap alszanak, majd este 9 fele felébrednek, apuka 23 óra fele elmegy taxizni, persze úgy, hogy az útjába eső mindkét ajtót becsapja (az egész ház beleremeg, reggel 5-6 között ugyan ez...), majd a mama kezdi a nagytakarítást, kopogó cipővel, meg 5 percenként asztal, szék, váza stb, húzogatással. Ráadásként remeghet a keze, mert 5 percenként valamit ledob. Sokszor egy hangos ima éneklés is belejátszik, az már olyan hajnali 1, 2 fele, szinte már én is dúdolom. Én speciel mióta itt vannak 3 hónapja, nem aludtam, de ezt pld, hogy tegyem szóvá, hogyan szóljak a rendőrségnek, kijönnek, azt lehet pont semmi...különben már voltunk fent, utána 2 napig csend, majd újra kezdődik. Ilyen, hogy házirend, náluk nem játszik. Mondjuk én pozitívan fogom fel, mert azóta éjjelbe nyúlóan tanulom a nyelvet, egyszer lehet még megköszönöm nekik...
meggyőzni a kultúrális különségeből adódó ellenmondásokról és konfliktusokról!
Ők mindig is így éltek, ezután is így fognak élni, s a szörnyű, hogy a törvény az ő oldalukon áll! Integrációs próbálkozás nulla! Nem véletlenül alakulnak ki úgynevezett gettók, mert a németek (és más nemzetek is) elköltöznek, s ők meg egymásközött maradnak, egy párhuzamos kultúrában! (Pl. Köln)
DCT
- Perszike
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 55
De szerintem lassacskán Te is költözni fogsz hosszu távon ezt nem lehet bírni.
Ha már szomszédság úgy néz ki a mi "kedves" görög szomszédaink áprilisban elköltöznek kibírhatatlan amit sokszor müvelnek......este 11-kor szintiznek-énekelnek,a gyerekek ugyancsak 11-kor müanyag tekével bombázzák az ajtót.....Istenem már hányszor szóltam nekik..... Már csak abban reménykedem,hogy nem törökök fognak ide költözni (igaz erre a Stadteil-ra nem jellemzöek)
További jó nyelvtanuást!
Perszike
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Ha nem csinal a Hausverwaltung semmit , akkor neked kell lepned,
ahogy dct. irta, egyszerüen ezen okoknal fogva a lakszerzödesedet
felmondani es keresni masik lakast.
Az, hogy megkarcolja autod, kiszurja a kerekeket, meghangossabban
hallgatja a zenet ezzel szamolhatsz, mert ha a Hausverwaltung nem lep,
akkor a Polizei is csak azt fogja mondani, hogy ejnye, ejnye....
Ezek es ilyen ügyek a Polizeinak bagatell ügyek..
Az, hogy megveret tulzasnak tartom, de nem ismerem s lattam a
szomszedodat, ezert nem tudom felmerni, hogy mi az ami meg lehetseges.
Ezen es mas esetekre vonatkozoan is kertem a forumozokat, hogy
kössenek Rechtschutzversicherungokat (Mietrechschutz) amin keresztül
es termeszetesen ügyveden keresztül felhivod a Hausverwaltung figyelmet,
amennyiben nem valtozik a helyzet, akkor a költözeseddel jaro minden
költseggel az illetekes HV-ot verklagen (megvadolod?).
Erre fognak reagalni hiddel
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
prosperus írta: Az, hogy megveret tulzasnak tartom, de nem ismerem s lattam a
szomszedodat, ezert nem tudom felmerni, hogy mi az ami meg lehetseges.
Én sem ajánlottam, mert törvénytelen, de nagyon hatékony dolog idd el!
Idézet tőlem: "....még hatékonyabb, de az törvényellenes és ezért olyan tanácsot nem adhatok, hogy pár haveroddal (este, sötétben) veressd meg....
DCT
- Juditka
- Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 14
Pl. megkarcolja az autót, vagy lelop róla valamit, vagy megveret, vagy ilyesmi... "
Sziasztok!
Szerintem Decotext, te a legutolsó Prosperustól jött hozzászólást félreérthetted. Szerintem ő az én hozzászólásomra írta azt amit írt.
"Az, hogy megveret tulzasnak tartom, de nem ismerem s lattam a
szomszedodat, ezert nem tudom felmerni, hogy mi az ami meg lehetseges."
Judit
Judit