Fogtechnikus munka Németországban

Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #4208 Írta: gymarti
Fogtechnikus munka Németországban téma létrehozva gymarti által

Sziasztok!

Új vagyok még itt,de egy ideje lelkesen olvasom a soraitokat és örülök, hogy Rátok találtam! Próbálok minél több információt gyűjteni, mielőtt végleg döntést hozunk. Vívódunk már egy ideje...
A sztori a szokásos. Szeretnénk kimenni és munkát vállalni. Hosszú távú terveink vannak, de még sok a kérdés. Viszont egyre nagyobb az elszántság :)!
Férjem fogtechnikus,én fodrász vagyok, van 2 gyermekünk. 10 éve kint élő barátaink folyamatos "csábítását" kezdjük meghallani, mivel itthon szinte már lehetetlen az élet.

Kérdésem a következő: ismertek-e bárkit, aki fogtechnikusként dolgozik Németországban? Netán közületek valaki? Mindenféle tapasztalat jól jönne!

Én még egy ideig otthon maradnék a kicsivel, de amint lehet, elkezdenék dolgozni. Külföldön élő és időnként hazalátogató vendégeim egytől-egyig "be akarnak csomagolni", hogy magukkal vigyenek. Mindig arról panaszkodnak, hogy nincsenek kint jó fodrászok. Én bárhol megállnám a helyem. Hízelgő ezt hallani, de nem tudom, valóban így van-e.
Van-e köztetek fodrász, vagy aki magyar fodrászhoz jár és esetleg van némi rálátása erre a szakmára?
El lehet-e helyezkedni mindkettőnk szakmájában?

Minden információt és hozzászólást előre is köszönök!

Szép napot mindenkinek!

Márti

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • regulator
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 11 hónapja #4209 Írta: regulator
regulator válaszolt a következő témában: Fogtechnikus munka Németországban

Szia Marti!
Ugyan fodraszhoz meg csak egyszer volt szerencsem, kulonosebb ralatasom sincs egyik szakmara sem mert a fogaim is rendben vannak de nehez lenne valaszolni meg ha hetente is jarnek frizurat csinaltatni es fogtechnikus lennek mert a kerdesed is a "szokasos" hianyzik egy alapveto informacio.
Beszelitek-e a nemet nyelvet? Ugyanis gyokeresen masrol kerdezel ha igen, illetve ha nem.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja #4214 Írta: gymarti
gymarti válaszolt a következő témában: Fogtechnikus munka Németországban

Szia!

Köszönöm a válaszod!
Természetesen tudom, hogy a nyelv ismerete nélkül nem fog senki szóba állni velünk. Én 4 évig tanultam a németet a gimiben, ötösre érettségiztem belőle. Bár aktívan nem használom régóta, pár hete intenzíven "frissítek" és szépen előjön minden. Munkám során is időnként volt szerencsém német vendégekhez, eddig még mindig tudtam velük beszélgetni.
Férjem alapszinten beszél, most ő is intenzíven fejleszti tudását(nyelvleckéket olvas, hallgatja útközben) és jól halad.
Nagyobbik fiamat (már iskolás) én tanítgatom korosztályának szóló tankönyvből és gyakorlatilag elsőre megjegyez mindent.
Úgyhogy kérdésedre válaszolva: nem arról van szó, hogy egy mukkot sem tudunk németül, szakmánk sincs,de mi mindenáron megyünk! Nem kalandvágyból indulnánk útnak, pláne nem 2 gyerekkel mindent feladva itthon. CSAK megfontolva, nagyon átgondolva vágnánk neki.
Párom kimegy nyáron kb. 1 hónapra, mert itthonról hiába küldözget bármit, ha nem tud megjelenni az állásinterjún. Remélhetőleg ennyi idő elég lesz felmérni a terepet és talán lakást is sikerül találni. Addig nem adunk fel itthon semmit! De nagyon szeretnénk elmenni! A legjobb barátaink élnek kint és nagyon hiányzunk egymásnak. Mindenben segítenek nekünk, de nyilván munkát nem tudnak helyettünk keresni.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • regulator
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 11 hónapja #4215 Írta: regulator
regulator válaszolt a következő témában: Fogtechnikus munka Németországban

Igy maris lehet velemenyt alkotni, bar nem akarlak elkeseriteni szerintem ezzel a nyelvtudassal ugyan klasszisokkal jobbak vagytok az atlagnal de amig, akar telefonban nem tudjatok eladni magatokat addig nem, hogy kijonni de otthonrol sincs sok ertelme allasokra jelentkezni. Azt amugy nem ertem miert ne tudna a ferjed megjelenni egy interjun Magyarorszagrol, azert nem kell napokig utazni ide.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja #4387 Írta: gymarti
gymarti válaszolt a következő témában: Fogtechnikus munka Németországban

Fogtechnikával kapcsolatban továbbra sincs senkinek ötlete?
Bármit tudtok, hallotok a témával kapcsolatban, kérlek osszátok meg velem!
Köszönöm!!!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #14178 Írta: popona
popona válaszolt a következő témában: Fogtechnikus munka Németországban

Szia!
Sikerült-e már elindulnotok, ha még nem én biztatnálak, Az én párom fogtechnikusként dolgozik Bajorországban. Igazán megbecsülik a munkáját és szakmailag is remek lehetőség. A nyelv tudásnál fontosabb a kiváló szakmai ismeret és esetleg ezzel kapcsolatos bizonyítványok, képzettségek megléte! A munkafelvétel és jelentkezés - próbamunka- viszonylag gyorsan bonyolítható, az egyéb ügyintézés - hivatalos papírok a munkavállaláshoz, pedig ha te beszélsz németül, te is tudod segíteni. A német hivatalok nagyon rugalmasak és segítőkészek. Nem is szükséges mindenütt a személyes résztvétel, interneten keresztül sok helyre be lehet jeletkezni.
Sok sikert!
Anikó
A következő felhasználók mondtak köszönetet: rengyo

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!