Fiatal pár esélyei
- zolfek
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
9 éve 6 hónapja #39310
Írta: zolfek
Fiatal pár esélyei téma létrehozva zolfek által
Sziasztok!
Egy ideje már olvasom a fórumot, de csak most vettem rá magam hogy kérdezzek is. Feleségemmel szeretnénk nekivágni Németországnak. Mind a ketten diplomát szerzett 25 évesek vagyunk. Én programozó/webprogramozó, párom pedig biológia diplomával. Angol nyelvvizsga van mind a kettőnknek, de a német nyelv jelenleg is tanulás alatt van. Párom már egy erős alapfokon tud, én viszont még csak ilyen duolingo szinten, de igyekszem.
Mely régióban lenne számunkra a legmegfelelőbb próbálkozni első sorban?
Sokat ilyen témájú fórumot olvasgatok, de mégis, milyen kezdeti "jó ha tudod" tanácsaitok vannak?
Egy ideje már olvasom a fórumot, de csak most vettem rá magam hogy kérdezzek is. Feleségemmel szeretnénk nekivágni Németországnak. Mind a ketten diplomát szerzett 25 évesek vagyunk. Én programozó/webprogramozó, párom pedig biológia diplomával. Angol nyelvvizsga van mind a kettőnknek, de a német nyelv jelenleg is tanulás alatt van. Párom már egy erős alapfokon tud, én viszont még csak ilyen duolingo szinten, de igyekszem.
Mely régióban lenne számunkra a legmegfelelőbb próbálkozni első sorban?
Sokat ilyen témájú fórumot olvasgatok, de mégis, milyen kezdeti "jó ha tudod" tanácsaitok vannak?
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
9 éve 6 hónapja #39311
Írta: Gergoo
Jó ha tudod tanácsokkal pedig teli van a fórum. Olvasgass! Én a legfontosabbat ide írom: MINIMUM A2 nyelvtudás!
Gergoo válaszolt a következő témában: Fiatal pár esélyei
Abban a régióban ahol végül munkát találtok. Mivel ezt senki nem tudja a válasz: Az összes tartományban próbálkozni kell!zolfek írta: Mely régióban lenne számunkra a legmegfelelőbb próbálkozni első sorban?
Jó ha tudod tanácsokkal pedig teli van a fórum. Olvasgass! Én a legfontosabbat ide írom: MINIMUM A2 nyelvtudás!
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
- zolfek
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
9 éve 6 hónapja #39312
zolfek válaszolt a következő témában: Fiatal pár esélyei
Mint írtam eddig is olvasgattam, de úgy gondoltam mégis csak megkérdezem, hátha tud valaki olyat mondani amit még nem olvastam.
A régióra pedig azért gondoltam rákérdezni mert olvastam olyanról hogy észak kelet felé magasabbak a bérek, ámbár kicsit drágább is, viszont jobban igénylik a nyelvtudást.
A régióra pedig azért gondoltam rákérdezni mert olvastam olyanról hogy észak kelet felé magasabbak a bérek, ámbár kicsit drágább is, viszont jobban igénylik a nyelvtudást.
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
9 éve 6 hónapja - 9 éve 6 hónapja #39313
Értem. Akkor az a helyzet, hogy szinte mindent tudsz csak szeretnél egyszerűsíteni, pl. olyan régióban keresgélni ahol kevesebb nyelvtudás is elég.
Hát, rossz hírem van. Az említett A2 nyelvtudás gyakorlatilag már a minimum! Bármelyik tartományról, bármilyen munkáról is legyen szó! Saját érdeked is! Szóval nem értem.
Tehát:
MINIMUM A2 és bármelyik tartomány. Naponta 10-15 (vagy több!) elküldött Lebenslauf!
Amíg ezek nincsenek meg csak "bohóckodás" az egész!
Jahhh, és ne könnyíteni akarj hanem erősíts, hogy növeld az esélyeidet!
Hát, rossz hírem van. Az említett A2 nyelvtudás gyakorlatilag már a minimum! Bármelyik tartományról, bármilyen munkáról is legyen szó! Saját érdeked is! Szóval nem értem.
Tehát:
MINIMUM A2 és bármelyik tartomány. Naponta 10-15 (vagy több!) elküldött Lebenslauf!
Amíg ezek nincsenek meg csak "bohóckodás" az egész!
Jahhh, és ne könnyíteni akarj hanem erősíts, hogy növeld az esélyeidet!
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
9 éve 6 hónapja - 9 éve 6 hónapja #39314
Amúgy szerintem földrajzilag az egyetlen szóba jöhető kérdés: Bayern vagy bármi más?
De ez is lényegtelen ha pl. pont Müchen kaptok jól fizető munkát (évi 50K bruttó) és nem a belvárosban akartok egy 2500 euró/hó kecót bérelni.
Összegezve: Ki a fenét érdekel, hogy észak-keleten milyen mendemondák járnak ha bejön a dolog dél-nyugaton?
De ez is lényegtelen ha pl. pont Müchen kaptok jól fizető munkát (évi 50K bruttó) és nem a belvárosban akartok egy 2500 euró/hó kecót bérelni.
Összegezve: Ki a fenét érdekel, hogy észak-keleten milyen mendemondák járnak ha bejön a dolog dél-nyugaton?
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
- zolfek
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
9 éve 6 hónapja #39315
zolfek válaszolt a következő témában: Fiatal pár esélyei
Hááát inkább mondjuk úgy hogy újak leszünk kint, és - ahogy írtad is - földrajzilag a jobb hely felé kacsingatunk mint kezdők. Ahol például jobb a közlekedés városok között, talán jobban befogadóbbak a külföldiekkel. (erről is hallani mondákat). Stuttgart, és külvárosával szemeztünk első sorban.
Kiutazás előtt már terveztem bizonyos cégekkel felvenni a kapcsolatot, aztán majd ahol összejön persze oda megyünk.
Más: itt MO.-on megszerzett papírt, diplomát mennyire fogadják el? Esetleg honosítás? Van értelme ilyenen gondolkodni?
+ Értem itt biosz szakirányba, vagy informatika.
+ Akár mint állás vagy akár mint tovább tanulás terén is.
Kiutazás előtt már terveztem bizonyos cégekkel felvenni a kapcsolatot, aztán majd ahol összejön persze oda megyünk.
Más: itt MO.-on megszerzett papírt, diplomát mennyire fogadják el? Esetleg honosítás? Van értelme ilyenen gondolkodni?
+ Értem itt biosz szakirányba, vagy informatika.
+ Akár mint állás vagy akár mint tovább tanulás terén is.