Beiskolázás
- Nata
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 76
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- zsóbod
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Még új vagyok itt, már nagyon sok hozzászólást elolvastam. Kisfiam jövőre fogja betölteni a 6-ot, vagyis iskolaérett. Mi Berlinbe fogunk költözni. Érdeklődnék, hogy tud e valaki információval szolgálni a berlini beiskolázásról, úgy, hogy a fiam nem tud németül. Mennyibe kerül ott egy beiskoláztatás? Van e előkészítő osztály?
Köszönöm előre is a segítséget!
- vikmag
- Nem elérhető
- New Member
Koszonom, hogy irtal. Kicsit nehez igy barmit eldoteni, hogy ennyire valtozoak az iskolai szabalyozasok.
Gondolom erdemes lenne mi hamarabb bemenni az iskolaba es beszelni ott valakivel, felvazolni a helyzetet es meghallgatni mit javasolnak.
Lehetseges, hogy felevkor, azaz februarban is el tudnank kezdeni a suli itt. Valamennyit tudunk meg elotte a gyerekekkel tanulni nyelvet, de ahogy irtad is majd ugyis itt tanul meg igazan.
Csak ugye mikor es hogyan? Ha kihozom felevkor, felveszik es fog nyelvet tanulni? Vagy esetleg azt mondjak, hogy majd ugyis szeptemberbe (ha akkor van itt az iskolakezdes), mert akkor inkabb jarja ki az evet otthon (szerintem) vagy kihozom es beiratom nyelviskolaba, ha lehetseges. Idealis az lenne, ha mihamarabb kihoznam ugy, hogy at is veszik hogy nyelvileg mi hamarabb fejlodjon es beilleszkedjen. Egyaltalan lesz olyan, hogy csak nyelvet tanul vagy egybol olyan osztalyba kerul, ahol minden mast is tanul a tobbiekkel? Ugy olvastam itt a forumokon, hogy ez is valtozo, nem egyertelmu.
- samchee
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 39
vikmag írta: Szia!
Koszonom, hogy irtal. Kicsit nehez igy barmit eldoteni, hogy ennyire valtozoak az iskolai szabalyozasok.
Gondolom erdemes lenne mi hamarabb bemenni az iskolaba es beszelni ott valakivel, felvazolni a helyzetet es meghallgatni mit javasolnak.
Lehetseges, hogy felevkor, azaz februarban is el tudnank kezdeni a suli itt. Valamennyit tudunk meg elotte a gyerekekkel tanulni nyelvet, de ahogy irtad is majd ugyis itt tanul meg igazan.
Csak ugye mikor es hogyan? Ha kihozom felevkor, felveszik es fog nyelvet tanulni? Vagy esetleg azt mondjak, hogy majd ugyis szeptemberbe (ha akkor van itt az iskolakezdes), mert akkor inkabb jarja ki az evet otthon (szerintem) vagy kihozom es beiratom nyelviskolaba, ha lehetseges. Idealis az lenne, ha mihamarabb kihoznam ugy, hogy at is veszik hogy nyelvileg mi hamarabb fejlodjon es beilleszkedjen. Egyaltalan lesz olyan, hogy csak nyelvet tanul vagy egybol olyan osztalyba kerul, ahol minden mast is tanul a tobbiekkel? Ugy olvastam itt a forumokon, hogy ez is valtozo, nem egyertelmu.
Kiköltöztök pár nap és suliba fog járni. nincs olyan, hogy majd. Itt nincs olyan opció, hogy lóg a gyerek.
Igen sima osztályba kerül, először nem ért kettő szót se, majd szépen lassan jön magától. Max. az iskola biztosít pár óra németet a betelepülő gyerekeknek. Eleinte szét aggódod magad, de hidd el menni fog. Bízni kell bennük!!! Majd fél év egy év után mosolyogva gondolsz vissza!!!
- andsze
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 3
Berlini beiskolázással kapcsolatban: Mi nyáron jöttünk ki, a kisebbik elsős lett. Nincsen külön felkészítő évfolyam, hanem a "rendes" német osztályba került. Hetente többször külön nyelvi órája van. Jelent nehézséget a nyelv hiánya az írás-olvasás területén, de ezt a hátrányt lesz ideje ledolgozni, mert nem rohannak a tanulással.
Sok sikert!
- zsóbod
- Nem elérhető
- New Member
Ez nagyon jól hangzik, meg szabad kérdezni, h melyik kerületben latok?