Bizonyítvány honosítása
- ratatata
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Tudod esetleg, mi a neve annak a szervezetnek,ami az OKJ-re hasonlit? Vagy hogy milyen csatornan keresztul erdemes nekiallnom megtalalni oket? Szeretnem kicsit korbe szimatolni a temat...
btw orommel tolt el,hogy 43 eves fejjel hasonlitok valamiben a Német ifjusagra
/rttt
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 160
ratatata írta: ...ha kimegyek, előbb-utóbb szeretnék logisztikai területen dolgozni ügyintézőként erre Mo-n van képesítésem (OKJ) és az a kérdés, hogy BRD-ben ehhez milyen szintű iskolát/tanfolyamot kell elvégezni, elérhető-e ez olyan formában, hogy teljes munkaidő mellett elvégezhető legyen (az OKJ ilyen).
Ha van ilyesmi, lehet, hogy ráveszem magam, és tanári segítséggel átveszem a magyar képzési anyagot németül (lesz benne kihívás...), hogy a kinti suliban ne legyek teljesen kuka.
A szakma ugyanaz, hiszen mindenhol (többek között) szállítólevél, CMR, készletfigyelés, számlázás, szállítási sérülés kezelés stb. tartozik ide, szóval szakmailag nem jelenhetne gondot egy ilyen képzpés elvégzése - amennyiben létezik...
thx-thx
/rttt
Szerintem teljesen feleslegesen akarsz egy olyan tanfolyamot elvégezni, amiből már megvan a képesítésed. Én inkább gőz erővel tanulnám a helyedben a normál németet, s amint a beszéd meg, azonnal pályáznék mindenhova, ami érdekel. Egyébként a logisztika túl általános meghatározás, Te mely területre akarsz elhelyezkedni? Melyik terület érdekel?
- Julianna
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 177
ratatata írta: l:Létezik BRD-ben olyan, mint ami HU-ban az OKJ-s képzés?
Az elsö és alapvetöen fontos dolog: Németországban mindenre van hivatalos képzés, papír, pecsét, oklevél, államilag elismert vizsga, stb. Nem tudom, hogy hasonlítanak-e az OKJ-s képzésekhez, mert én meg azokat nem ismerem. Szóval akármilyen életkorban, akármilyen szinten, idöbeosztásban bármit tanulhatsz.
Ìgy van ez a logisztikával is. Szilvinek igaza van, ha megvan már a papírod és azt egy munkaadó elfogadja, akkor viszonylag értelmetlen ugyanazt a képzést németül megcsinálni. Ha viszont egy magasabb színvonalú képzpésre vágysz, annak szerintem lenne értelme, de inkább akkor, ha bent vagy már a körben és átlátod, hogy mire lenne szükséged. Ha mégis érdekelnek a képzések, akkor itt nézegesd végig a bal oldali összes kategóriát, és annyi információd lesz, hogy zúgni fog a fejed. Kismillió kurzus, továbbképzés, söt egyetemi szak közül válogathatsz is erröl az oldalról kiindulva…
berufenet.arbeitsagentur.de/berufe/beruf...sultShort&status=T08
Olyan szempontból szerencséd van, hogy a logisztikai ügyintézö nem “védett szakma” Németországban, ezért a végzettségedet nem kell honosíttatnod, mielött munkába állnál. Lefordíttatod, csatolod az önéletrajzodhoz, aztán meglátod, hogy a munkaadónak elég-e. Egyébként ha gyakorlatod is van ebben a szakmában és a németed normális szintü, akkor ez azon kevés szakmák közé tartozik, ahol kimondottan magyar nyelvtudással is keresnek embereket. Legalábbis itt nálunk, délen. Próbáld meg pl a jobrapido.de oldalon beütni, hogy Logistik + ungarisch és néhány aktuális állásajánlatot máris kidob…
- ratatata
- Nem elérhető
- New Member
/rttt
- ratatata
- Nem elérhető
- New Member
Info az OKJ-rol: kepzesek minden napszkba, akar hetvegen is, kepesitestol fuggoen kb. 60-300 oraban.
Holnap ramegyek a linkre: kenyelmesebb, mint telefonrol...
Ezzel en mara off.
Koszi mindent.
- Ariadna
- Látogató