Német adóbevallás halasztása
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ne keverd össze!wondersen írta: De bizony függ a szerzödéstöl, mert ha Auslöse is van benne, illetve egyéb béren kivüli dolgok, így lehet elég korrekt fizetése, és azért azt hiszi az adott személy, hogy sok is jár neki vissza...holott a legtöbb adómentes juttatás.Az, hogy meg kinek mi ér meg mit, az mindig relatív.
Az adó magassága %-ban fizetendő béred után. Az "Auslőse" és egyéb ADÓMENTES juttatás (magad is írod!) nem adóköteles így ez nem is számit bele az adóalapba! A szerződésedtől nem függ az adód csak a jövedelmed! Ahogy írtam, csakis az adókategóriádtól függ, hogy mennyi adód fizetsz! Az adómentes juttatásoktól függ a havi jövedelmed s nem az adód! Az adómentesen kapott összegek a nettó (már adózott) fizetésedre jönnek rá, s ezzel együtt kapod a havi keresetedet! Ilyen juttatásokat paknak pl. a kamionosok!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- wondersen
- Látogató
Pont ez az amiröl beszélek. Adott egy munkavállaló, akinek teszem fel 1800 nettója van, amiböl mondjuk 500 Auslöse. Mivel nyelvtudása hiányos így ö azt sem tudja, miböl tevödik össze a jövedelme.
Találkozik egy másik emberkével, akinek hasonló fizuja van, és ez a bácsi mondja, neki: csinálj adóbevallást mert én is ennyit keresek és a tavaly visszakaptam 1500-at.
Erre bemegy emberkénk a Lohnsteuerhilfe-hez, kifizet 100 Eurót, és jóesetben valamennyit visszakap. Erre kérdezi miért ennyi???
Szóval függ attól, hogy mi van szerzödésben, bár sokat ezt nem is olvassák el, csak kérdezik: mennyi nettóm marad??? Persze a béren kívüli juttatások mindig külön megállapodásban vannak, és abban igazad van, hogy nem képezik az alap - munkaszerzödés részét, és ez bármikor változtatható.
...
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
wondersen írta: Pont ez az amiröl beszélek. Adott egy munkavállaló, akinek teszem fel 1800 nettója van, amiböl mondjuk 500 Auslöse. Mivel nyelvtudása hiányos így ö azt sem tudja, miböl tevödik össze a jövedelme.
Ez lehetséeges, de ez nem befolyásolja az adó magasságát vagy mennyiségét eseteleg százalékát! Ez információhiány személyes butságból eredően! (Szerintem ugyanis lehet találni olyan kolegákat aki lefordít mindent, vagy a neten a google-trans-ba is be lehet pötyögni a dolgokat!)
Találkozik egy másik emberkével, akinek hasonló fizuja van, és ez a bácsi mondja, neki: csinálj adóbevallást mert én is ennyit keresek és a tavaly visszakaptam 1500-at. Erre bemegy emberkénk a Lohnsteuerhilfe-hez, kifizet 100 Eurót, és jóesetben valamennyit visszakap. Erre kérdezi miért ennyi???
Erre azt a vászat fogja kapni, hogy az "Aoslöse" nem adóköteles ezéer ő keveset fizetett be! A másik emberke akinek tisztán ennyi a nettója (Auslöse nélkül) annak bruttó jóval magasabb volt a fizetése, ezért többet is fizetett be! (
Jegyzem, szeretném ha közönéd velem, hogy az az "embereke" mit csinál, hogy ilyen magas a nettója??!)
Én ezért ajánlom mindenknek a 10 eurós KONZ adóprogramot, ami nagyon egyszerű, kézenfekvő s rengeteg magyarázatot ad.(+mindig az aktuális törvények vannak benne, amit nem biztos, hogy az adószakrtő ismer!
Szóval függ attól, hogy mi van szerzödésben, bár sokat ezt nem is olvassák el, csak kérdezik: mennyi nettóm marad?
Még egyszer (utoljára!) nem a szerződésedtől függ az adód, hanem az adócsoportodtól! Azonos bruttónál, azonos adócsoportnál mindenki azonos adót fizet! Az adómentes dolgokat ebbe NE KEVERD BELE!! A havi jövedelmed függhet az adómentes juttatásoktól, de nem az adód!!!
Persze a béren kívüli juttatások mindig külön megállapodásban vannak, és abban igazad van, hogy nem képezik az alap - munkaszerzödés részét, és ez bármikor változtatható.
Akkor sem adóköteles, ha a szerződésedben benne van! Nem feltétlenül külön megállapodás!
Nem kicsit kevered a fogalmakat! Van egy adócsoport, ami a családi állapottól (is) függ.Van egy bruttó kereset. Ebből a két elsőből lesz a nettó kereset! Van különböző adómentes juttatás, pl "Auslöse" ami erre a netóra jön rá! A X Pista elmegy az adószakértőhöz, akkor az a bruttó keresetével fog foglalkozni, s nem azzal, hogy mi van a bércetlid alján: "kifizetendő" 1800 euron, mert ebben nem csak a nettód van benne! Ezt kell megértened.
DCT
- wondersen
- Látogató
Hmmm lássuk csak. Kint élö, saját német céggel rendelkezöként /nem mellékesen cégalapítással, munkaközvetítéssel, adótanácsadással foglalkozva/ hidd el, van fogalmam a dolgokról. Nekem nem kell elmagyarázd, mi az adócsoport, mi az Auslöse WMA, Fahrgeld etc etc.
Itt arról van szó, hogy attól, hogy valakinek sok a nettója, még nem biztos, hogy sok adót is fizet.
Idézet:
"Szóval függ attól, hogy mi van szerzödésben, bár sokat ezt nem is olvassák el, csak kérdezik: mennyi nettóm marad?
Még egyszer (utoljára!) nem a szerződésedtől függ az adód, hanem az adócsoportodtól! Azonos bruttónál, azonos adócsoportnál mindenki azonos adót fizet! Az adómentes dolgokat ebbe NE KEVERD BELE!! A havi jövedelmed függhet az adómentes juttatásoktól, de nem az adód!!! "
Ez a kettö most hogy függ össze ?
újfent idézet:
"Persze a béren kívüli juttatások mindig külön megállapodásban vannak, és abban igazad van, hogy nem képezik az alap - munkaszerzödés részét, és ez bármikor változtatható.
Akkor sem adóköteles, ha a szerződésedben benne van! Nem feltétlenül külön megállapodás! "
Ezek teljesen egyértelmü dolgok ezt tudjuk.
Szóval itt most senki sem arra volt kíváncsi, hogy te milyen tájékozott vagy
Ez nem jött össze Csak azt írtad le, amit már én is
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Csak röviden, s én ezt lezárom:wondersen írta: Szóval itt most senki sem arra volt kíváncsi, hogy te milyen tájékozott vagy. Ez nem jött össze. Csak azt írtad le, amit már én is.
1./ Van egy bruttó fizetésed! (Nincs levonás, nincs adómentes pótlék!)
2./ Van egy nettó fizetésed! (Levonva a járulék, nincs pótlék!)
3./ Van egy havi jövedelmed! -Fizetendő-
(Levonva a járulék, + adómentes PÓTLÉKOK)
Ez a 3. pontban tehát, nem a nettó fizetésed hanem az az összeg, amit a munkaadó kifizet a számládra! (Pl. : ha más beosztásba kerülsz (iroda) akkor a pótlékok erre nem jönnek rá, de a fizetésed nem változik!) A nettó fizetésed a 2. pontban van! Remélem így most kezd derengeni! Részemről a dolog lezárva, nézz utána mert abszolult fogalomzavarban vagy!
DCT