Német jövedelem, magyar adóbevallás?
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
(gondolom) a közelmúltban bejelentetted Magyarországon az ország "határozatlan időre való" elhagyását, a tavalyi évben Magyarországon egyáltalán nem volt jövedelmed(munkanélküli segélyt sem kaptál), csak nmémetországi kereseted.
Így egyértelműen megállapíthatjuk, hogy Magyarországon nem kell adóbevallást készítened, mert azonkívül, hogy a magyar állampolgárságod megvan, semmi köze sincs a magyar államnak a te pénzügyeidhez.
Én is így tettem, és a logika is ezt diktálja..
Nem mégy "haza" már csak rokonlátogatóba, nem kapsz onnan egy árva fillért se, akkor meg nincs miről tárgyalni velük!
M.F.G Maya
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Keletkezett e egyáltalán jövedelem?Szilvi írta: hiszen az eladásból származó jövedelmet is fel kell tüntetni az adóbevallásban? ( A magyar szabályozást, mértékeket tudom.).
Egyébként ha valaki mubnkavállalóként dolgozik és az adólapjára levonják az adót helyben, akkor az annyi és kész.
Ha számlára dolgozik akkor meg ugysem éri meg a magasabb némek adók fizetéséért való küzdelem.
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 160
Küzd a fene a magasabb német adó megfizetéséért, ez egy elméleti kérdés volt.Attila_BRD írta:
Keletkezett e egyáltalán jövedelem? Naná, különben miért adnám el? Ha nincs a vételi és eladási ár között különbség, akkor mi értelme lenne eladni????Szilvi írta: hiszen az eladásból származó jövedelmet is fel kell tüntetni az adóbevallásban? ( A magyar szabályozást, mértékeket tudom.).
Egyébként ha valaki mubnkavállalóként dolgozik és az adólapjára levonják az adót helyben, akkor az annyi és kész.
Ha számlára dolgozik akkor meg ugysem éri meg a magasabb némek adók fizetéséért való küzdelem.
Mindenesetre kérni fogok egy állásfoglalást. Erre is
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Szilvi írta:
Tuggya a hitelezöd .....Attila_BRD írta:
Keletkezett e egyáltalán jövedelem? Naná, különben miért adnám el? Ha nincs a vételi és eladási ár között különbség, akkor mi értelme lenne eladni????Szilvi írta: hiszen az eladásból származó jövedelmet is fel kell tüntetni az adóbevallásban? ( A magyar szabályozást, mértékeket tudom.).
Egyébkeont ha 1995 ben vettél 10 mio-ért egy lakást és ma eladod 50 milkóért, egy kanyi vas adót sem kell a 40 mio "nyereségért" fizetned.
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 160
A kérdésem fiktív, hiszen még nem dolgozom kintAttila_BRD írta: Tuggya a hitelezöd .....
Egyébkeont ha 1995 ben vettél 10 mio-ért egy lakást és ma eladod 50 milkóért, egy kanyi vas adót sem kell a 40 mio "nyereségért" fizetned.
Ha ugyan ezt a lakást 2006-ben vetted, és eladtad 2011-ben, akkor sem kell fizetned semmit. Más a helyzet a nem lakáscélú ingatlanokkal ( telkekkel, üdülőkkel) amin, ott a teljes adómentességhez 15 évet kell várnod.
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”