Temetkezési vállalkozó, hazahozatal
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Haga78 írta: Hát itt nagyon nagy gubancok vannak sajnos.Egy páromnak nem volt biztosítása Németországban.Semmilyen,mert állítólag mondta neki a könyvelő,hogy kössön,de erről én nem hallottam,mivel párom nem mondta.De ha ugye mondják neki tényleg egyértelmű,hogy köt biztosítást.
Párom alvállalkozó volt,egyéni vállalkozó.Ez is most derült ki.Karlo a főnöke volt a fővállalkozó.
A rendőrség még keresi ki is volt a felelős a balesetért,de állítólag nem adnak ki semmilyen információt csak családtagoknak,vagy megbízott ügyvédnek.Jelenleg nem tudok Németországba utazni.
Kérdésem ismer valaki ügyvédet aki lehetőleg magyar nyelven is beszél és berlini?
UI: ha egyáltalán fogadhatsz ügyvédet, (Mihez is? Mi célból?) akkor jobb, ha egy németül tudó magyar ügyvédet keresel Mo.-on. Szerintem azonban nincs semmilyen jogi lehetöséged, mert a németek nem ismerik el az élettársi helyzetet, mint idegen, nem fogsz lehetöséget kapni! Itt rengeteg durva hiba volt a dologban! Jogilag szerintem feketén dolgozott! Ha nagy zaj lesz körülötte, még meg is büntethetik a hozzátartozókat!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
Gondolom van elég bajod...nem kell még egy okostojás lázításától idegeskedned....
Ha mint élettárs nem vagy jogosult semmire, akkor hogy a fenébe bírságolhatnának meg....?
De amúgy is jogi nonszensz lenne. Ilyenről szó sincs.
Németül beszélő ügyvéd a neten rengeteg van csak rá kell keresni a google-ban (pl)
Viszont Berlinben van a Magyar nagykövetségnek egy konzuli hivatala. A konzulok már bocsánat de szarnak az emberre. Viszont a titkáraik meg a többi ott dolgozó segítőkész, megértő szokott lenni. Hívd fel őket, mondd el mi történt és mi az ő HIVATALOS iránymutatásuk az ügyben.
Erről itt ne kérdezősködj mert egy darab nemzetközi jogász sincs köztünk (gondolom Én)
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Lázítás? Mi a baj már megint? Én igenis idegeskednék és nem a német oldalra koncentrálnék amikor még felelőség sincs megállapítva de már ügyvédet keres valaki.kfz írta: Gondolom van elég bajod...nem kell még egy okostojás lázításától idegeskedned...
Furcsa lehet de a hagyatéki tárgyalásra koncentrálj Helga! Magyarországon! A felelőség és kártérítés majd csak utána ha van értelme! Ha nem volt biztosítása és vállalkozóként vagyonával is felelős, itt még igen is nagyon rosszul sülhetnek el a dolgok!!!
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 172
Ugye a guggli , ez egy Berlini magyar ügyvéd:
Mozgay & Mehnert Ügyvédi Iroda
Magyarországi ügyvédi iroda német partnercéggel:
Bán, S. Szabó & Partners Ügyvédi Iroda
Nem berlini, de németországi és magyar:
dr. Kricsfalussy Ákos
Abban, hogy Németországban elfogadják-e az élettársi jogállást, avagy sem, nyilván igaza van Deconak.
DE, mivel Te Magyarországról bízod meg az ügyvéded, a magyar jogállás vonatkozik a megbízási szerződésedre, úgy hogy ezzel a résszel ne foglalkozzál. Az esetleges kártérítés esetén a jogalapot és a lehetőségeket meg az ügyvédnek kell tudni.
A felelősség kérdése már nem ilyen egyszerű. Nagyban függ attól, hogy a fővállalkozó és az alvállalkozó között milyen szerződés született, ha van ilyen. Az esetek túlnyomó részében a fővállalkozó feladata a munkakörülmények biztosítása, az alvállalkozó "csak" a munkát végzi el. Bár, ha elégtelen volt a munkavédelem, meg kellett volna, hogy tagadja a munkát. Ez papíron szép, csak a valóságban nem működik. Viszont ha baj van belőle, akkor már könnyű bármit megmagyarázni.
Hívd fel az ügyvédi irodát ( valamelyiket ), minél hamarabb !!!!
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
- kormi33
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 16
Öszinte részvétem:(
www.anwalt24.de/rechtsanwalt/berlin/laszlo-mozgay
Ezt találtam,talán segit.
- timi2012
- Látogató