Temetkezési vállalkozó, hazahozatal
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Na, ez legalább egy jó hir, ebben a tragédiában! Mots már csak azt kéne tudni, hogy a kiadott munka, egy "rendelt"munka volt, vagy feketén ment a cég részéről! Mindenképpen azonban valakit nagyon meg fognak monyozni, mert valakit felelőssé fognak tenni az elégtelen biztositás (támfal hiánya*) miatt! A helyzet viszont az estedben, ha a "párod" nem volt a férjed, akkor bizony semmire nem számíthatsz! Az élettársi viszony itt nem érvényes! Így semmilyen nyugdijra, vagy kártérítésre nem számíthatsz! Ha viszont az elhunyt, a férjed volt, akkor feltétlenül fogadj fel egy ügyvédet, mert a cég akkor is felelős, ha esetleg a halál oka súlyos gondatlanásg volt a munkavállaló részéről! ( Ügyelj arra, hogy ha a munkaadó cégtől valaki megkeres, SEMMIT NE IRJ ALÁ ügyvéd nélkül! Ne fogadj el semmit, akkor sem ha csábító!)**Haga78 írta: Köszönöm a segítséget.A Követségről,már tegnap megkerestek.A születési anyakönyvi kivonata nála van.Biztosítása volt,a főnöke hétfőn hív,akkor tudom meg,hogy milyen.A cég Melwik GMBH.Be volt jelentve.Amíg a rendőrségi eljárás nem zárul le,addig senki nem lép sehova.
* Anyagi okokból a támfalat gyakran megtakarítják kisebb épitkezéseknél, de megfelelő statikai biztosítás nélkül nem szabadna ilyen mély gödörben tartózkodni! Pláne, hogy valószínű nem is volt túl széles, csak mély!
** Gyakran tesz felelős cég egy gyors ajánlatot (pénzösszeggel), hogy elkerüljék a nagyobb összegű krátérítést! Sajnos ilyen volt 1965-ben édesapám halálakor is. A cég azonnal megjelent anyukámnál, fizették a temetést, kifizették a totálkáros motort, stb. Anyukám naivan aláírt egy "nem tartozunk semmivel" cetlit és annyi! Soha egy büdös vasat nem kapott a továbbiakban, pedig a cég teherautója 100%-ban hibás volt és hosszú évekig kellett volna tartásdijat fizetniük!!
Ez a felismerés sajnos túl késön jött anyukámnál!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
- Haga78
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Elvileg rendelt munka volt,de nem tudom biztosan.Ma hívott a főnöke,de olyan mintha nem akarna érteni pedig magyarul is beszél.Hétfőn hívom az ügyvédet telefonon,egy kedves ismerősöm ajánlotta,hátha ő többet tud meg,mint én.
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 172
Az eredeti kérdéseid.Érdeklődnék,hogy ismertek e temetkezési vállalkozót,Berlinben.meg nem tudom,hogy a hazaszállítást,hogy oldhatjuk meg csak hivatalosan szállíthatják haza vagy esetleg egy rokon is hazahozhatja az urnát.
A németországi helyzetet nem tudom, de a magyar ( jogszabály ):
– Az európai országok többségében egyáltalán nem, vagy csak igen szigorú előírások teljesítése mellett vihető haza az urna. Hazánkban most semmi akadálya ennek.
- A hamvakat tartalmazó urnákat csak akkor adhatnák ki a hozzátartozóknak, ha azok be tudják mutatni az elhelyezést biztosító temető befogadó nyilatkozatát.
Ez a jelenlegi.
A tervezett:
Az elhunyt hamvainak hazavitelére vonatkozóan a jelenlegi gyakorlathoz képest némileg szigorodnának a szabályok: az urna hazavitele abban az esetben lenne lehetséges, amennyiben azt az elhunyt végrendeletében kérte, vagy a temetésre kötelezettek közjegyző előtt nyilatkoznak arról, hogy az urna hazavitelével egyetértenek.
halottszállítás
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nem ártana a gyámhatósággal sem értekezni erről mert ők is segithetnek hivatalból. A cég főnöke azért nem akar érteni mert tudja, hogy gáz van! Ha fekete munka volt, akkor meg még nagyobb a bibi! A cég felelősége (részben) szerintem teljesen egyértelmű!Haga78 írta: Most terveztünk összeházasodni.Van két gyermekünk is és az előző kapcsolatomból származó lányomat is ő nevelte.Így ugye csak élettársak voltunk..
DCT
- Haga78
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Párom alvállalkozó volt,egyéni vállalkozó.Ez is most derült ki.Karlo a főnöke volt a fővállalkozó.
A rendőrség még keresi ki is volt a felelős a balesetért,de állítólag nem adnak ki semmilyen információt csak családtagoknak,vagy megbízott ügyvédnek.Jelenleg nem tudok Németországba utazni.
Kérdésem ismer valaki ügyvédet aki lehetőleg magyar nyelven is beszél és berlini?