Kiscsomagkiszálítás - Stuttgart TNT

Több
13 éve 4 hónapja - 13 éve 4 hónapja #1957 Írta: dicoka
Kiscsomagkiszálítás - Stuttgart TNT téma létrehozva dicoka által

sziasztok
remélem jo hejre irok.
tehát kérdésem a következö találtam neten egy hirdetést kiscsomag kiszálito állás stuttgárt a TNT expressz cégnél.felhivtam a srácot német telefonszám magyar hang:) utána kérdeztem hogy lenne ez. válasz: melo hétfötöl péntekig adot 6tol délutánig 4ig közbe kaja szünet és hétvége szabad netto havi:1800 és ugy tudnék ott dolgozni hogy 20 euroért kiváltanék valami válalkozoit és mint alválalkozo a cégnek. kérdésem a következö? mien egyéb költségek lennének még a lakbéren és a saját magam eltartásán kivül a vállalkozásbol kifojolag? mert erre akor hirtelen nem kérdeztem rá nem is jutott eszembe se csak most.. azért szeretnék itt választ kapni nehogy valami turpiság legyen a dologban! hétfön ujra felhivom és töle is megkérdezem csak kiváncsi vagyok aki jártas az ijenben esetleg mit tud ehez szolni.
még anyit mondot van kint több magyar is van aki már 3 éve.
a választ elöre is köszönöm

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • helga1000
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 4 hónapja #1962 Írta: helga1000
helga1000 válaszolt a következő témában: Kiscsomagkiszálítás - Stuttgart TNT

Szia Dicoka!

Nem egyszerü a kérdésed a jogszabályi környezet miatt. Mondjuk én nem hiszem, hogy a TNT különösebben nagy stikliket megengedne magának, de sosem árt odafigyelni. Amit biztosan fizetned kell az eü. biztosítás (ez korodtól, egészségi és családi állapotodtól függöen lehet havi kb. 100-300 EUR között), akkor is ha egyesek mást mondanak; ha egy megbízód van, akkor fizetned kell a nyugdíjjárulékot (ezzel kapcsolatban is lesznek más véleményen levök, ami egyrészt a jogszabályi környezeten nem változtat, másrészt ugye öregkorodban is élni akarsz valamiböl, nem biztos, hogy megéri ezzel spórolni). Fizetni kell a kamarai tagdíjat (saccra 50-100 EUR évente), természetesen a személyi jövedelemadót, ha olyan szerencsétlen (bocsánat vallálos - ez nézöpont kérdése) vagy, hogy a bejelentkezéskor valamilyen egyházhoz tartozónak vallottad magadat (nem kötelezö, így Bundeslandtól függöen 8-9 %-ot spórolsz), valamint a szolidaritási adót. Ezen felül még kell egy könyvelö is, de nem tudom, hogy ebben az esetben milyen gyakorisággal (havonta vagy évente).

Amiért (nekem) bonyolult a kérdésed, az ahhoz köthetö, hogy a csomagszállítások egy része USt köteles, a másik meg nem (függ a súlytól, expressz küldemény-e, stb., persze csak azért, hogy az élet ne legyen egyszerü). Elvileg a kisvállalkozói körböl kikerülsz (évi 17.500-ig), így USt-t kell fizetned. Kérdezd meg hogyan fizetik (vagy nem fizetik, mert nettóról beszélt) a MwSt-t, de akár - ha megadják a telefonszámát - a magyar munkatársat is felhívhatnád.

Hirtelen ennyi jutott az eszembe, hogy örömhír is legyen az iparüzési adót - ha nem lesz ezen kívül bevételed - nem kell fizetni.

(Csak a biztonság kedvéért rákérdeznék, hogy a benzint ugye ök állják B) .)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 4 hónapja #1963 Írta: dicoka
dicoka válaszolt a következő témában: Kiscsomagkiszálítás - Stuttgart TNT

elöször is köszönöm hogy szántál idöt a válaszra;)
nyugdíjjárulék? ez menyit takar havi szinten kb?
eü. biztositás gondolom akkor nyilván olcsob ha fiatal vagyok jelen állapot(20) és egyedüláló.
a szeméji jövedelem ado mit takar itt németbe? igazábol magyarba sem tudom mert ugye most végeztem a sulival nem rég igazábol nincs munka tapasztalatom sem.
gondolom a könyvelö sem egy olcso mulatság itt..
de szerintem az lesz a legbiztosabb ha felhivom hétfön és megkérdezem mien egyéb költségei vannak még és hogy tudna egy számot adni valami magyar munkatársrol aki elmondaná nekem hogy is fut ez valojába.
igazábol kint vagyok németbe most münchen mellet egy családnál hivatalosan szerzödésel tölük nem akarok informálodni mert nyilván akor rájönek hogy uj munkát keresek és adig nem akarom tudadni velük amég valami nem fix:).. de az mellet milio fekete munkát végzek takaritás futárkodás, téli szolgáltatás ha jön a ho , gondoztam már sirt is,füvet is nyirtam, ablakot is pucoltam, partiba is voltam kisegitö, házmesterrel is dolgoztam együt..ezt mind illegálisan ha megfognak még az országbol is eltanácsolnak kb:D

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • helga1000
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 4 hónapja #1964 Írta: helga1000
helga1000 válaszolt a következő témában: Kiscsomagkiszálítás - Stuttgart TNT

Ááááá, ne irogassál ilyeneket, teeeeee :woohoo: .

A könyvelö megúszható ekkora forgalommal max. havi 50 EUR-ból (ha kell havi, ezt nem tudom). Ha privát egészségbiztosítót választasz - hasraütve - egy százasból megúszod ilyen fiatalon, viszont cserébe ha lesz családod, akkor nehéz lesz a visszaút a GKV-ba.

A SZJA-at ki tudod számolni ha a gugliban keresel egy Einkommensteuerrechner-t, ca. 8000-töl 14 %-al indul.

A nyugdíj nehezebb és a legdrágább... Elvileg ha ez az egy megbízód van, akkor köteles vagy a járulékot fizetni. Itt választhatsz, hogy a valós jövedelmed alapján fizetsz-e, így a kulcs 19,9 % (viszont a vállalkozás elsö három évben ennek a felét fizeted) vagy a Regelbeitrag-ot fizeted, ez attól függöen hol laksz 4-500 EUR között van. Ha valahogy sikerül ezt elsunnyogni (vagy akad még egy megbízód), akkor szabad akaratodból kérheted, hogy fizethess, így kb. 80 EUR a minimum befizetnivaló (ez csak valami vicces összeggel növeli a nyugdíj összegét, viszont beleszámít a szolgálati évekbe).

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Athena
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 4 hónapja #1966 Írta: Athena
Athena válaszolt a következő témában: Kiscsomagkiszálítás - Stuttgart TNT

Szia Dicoka!

Szerintem a problémák elkerülése végett bízd magad könyvelöre/adótanácsadóra. Ök segítenek elindítani a vállalkozást és vezetik a könyvelésed valamint tanácsot adnak neked a járulékokkal kapcsolatban.

Üdv. Athena

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • bucimobil
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 4 hónapja #2146 Írta: bucimobil
bucimobil válaszolt a következő témában: Kiscsomagkiszálítás - Stuttgart TNT

JÓ estét engem is érdekelne ez a tnt csomagszállitás jelentkeztem én is nekem 1600mondott és ,hogy kell 1000eu s zállásra meg élelem re költőpénz ilyen drága lenne kint az élet meg,hogy egyénivállalkozoi kell meet a tnt nek dolgoznák alválalkozoként kérdem én ha számlát adok a munkámért akkor mennyit adozok majd én éves szinten ezekkel nem vagyok tisztában mert ugy tudom 17000ig euig nem kell adoznom de ezt lehet 1 honap alatt tullépnél ha számláznom kelll vagy ez nem ugy megy ja meg szállás kb mennyibe van stuttgartban elöre is köszönöm

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!