Albérlet Németországban

Több
9 éve 9 hónapja #36858 Írta: jánsza
Albérlet Németországban téma létrehozva jánsza által

Sziasztok ! segítségeteket szeretném kérni , Radolfzell-ben dolgozom kiküldetésben , szeretném a családomat kihozni , a tb szám , adószám , bankszámla , minden németországi , a kérdésem az lenne hogy mit kell tennem hogy ezt meg tudjam valósítani hogy a családom velem legyen ? sajnos németül nem tudok olyan cégnél dolgozom ahol sok magyar dolgozik így a munkával nincs gondom , próbáltam albérletet nézni de gyakorlatilag semmire nem jutottam a nyelv ismerete hiányában , merre induljak vagy hogy kezdjek neki hogy sikerüljön kihoznom őket , egy németországi letelepedés sincs kizárva , párommal nem vagyunk összeházasodva mivel ő még nincs elválva , de tervben van ez is , és van 3 kiskorú gyermekünk , segítségeteket előre is köszönöm .

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
9 éve 9 hónapja - 9 éve 9 hónapja #36859 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Albérlet Németországban

jánsza írta: Sziasztok ! segítségeteket szeretném kérni , Radolfzell-ben dolgozom kiküldetésben , szeretném a családomat kihozni , a tb szám , adószám , bankszámla , minden németországi , a kérdésem az lenne hogy mit kell tennem hogy ezt meg tudjam valósítani hogy a családom velem legyen ? sajnos németül nem tudok olyan cégnél dolgozom ahol sok magyar dolgozik így a munkával nincs gondom , próbáltam albérletet nézni de gyakorlatilag semmire nem jutottam a nyelv ismerete hiányában , merre induljak vagy hogy kezdjek neki hogy sikerüljön kihoznom őket , egy németországi letelepedés sincs kizárva , párommal nem vagyunk összeházasodva mivel ő még nincs elválva , de tervben van ez is , és van 3 kiskorú gyermekünk , segítségeteket előre is köszönöm .


Kedves Jánsza!
Amíg a pillanatnyi helyzeteden nem változtatsz addig ne vágjatok bele! A következő alapvető problémákkal fogsz szebesülni!
Először: Feltétlenül tanulj meg legalább verbálisan németül. (Beszéd, értés olvasás.) A nyelvtan az nem lényeges, majd jön magától. Nyelvtudás nélkül semmi esélyed nincs Németországban. Akkor is ha kiküldetésben vagy, menj németek közé és tanuld a nyelvet!!!!
Másodszor: Ha TB-t fizetsz, akkor nem Németországban vagy alkalmazásban, (kiküldetés) s ez nem jó. Itt nincs TB, s itt külön kell betegbiztosítást, nyugdijjárulékot és adót fizetni! Amíg tehát nem német alkalmazásban vagy nem hiszem, hogy fogsz találni valamilyen szállást (bérlakást) mert a bérbeadók nem látják garantáltnak a lakbér bevételét!
Harmadszor: Ha kedves családoddal (+ 3 gyerekek) szándékozol itt végleg letelepedni, akkor ha nem vagytok házasok, a nejednek és a gyerekeidnek KÜLÖN kell majd betegbiztositást kötnötök, mert a német törvény nem fogadja el az élettársi státuszt! ERGO: a párod és a gyerekeid idegennek számítanak, mintha nélküled jöttek volna ide, akkor is ha együtt laktok! Ennek tehát nem kicsi a költség vonzata!
Negyedik: a pillanatnyi helyzetedben (s akkor sem ha már német cégnél dolgoznál) nem ajánlom három kiskorú gyerekkel a kivándorlást, mert az otthoni családi támogatások jóval szélesebb területen segítik a csaldokat: GYES, GYED CSP, beiskolázás, stb. Itt az anyuka csak csládipotlékot (Kindergeld) fog kapni, ha kérvényezitek, ami az első és második gyerek után 184 Euro, a harmadik után 190 Euro lesz, ami összesen 3 gyereknél, 558 euro. Mást az anyuka nem fog kapni! Ez, ha pechetek van még lakbérre sem lesz elég nem, hogy a megélhetésre!

Tanácsom: váljon el a párod. Házasodjatok össze, s előbb egy alapszinten tanuljátok meg (legalább ti szülők) a német nyelvet. A gyerkek hetek alatt megtanulják az itteni iskolai környezetben! Mindezt, szorgalommal és kitartással, kb. 1 év alatt meg lehet csinálni. Ezután jelentkezz itt ismét, s a többit részletesen megbeszéljük! (Nem említetted, hogy mi a szakmád, de gondolom van rá kereslet, ha most is ezt végzed.) Nem ártana az sem, ha a párodnak is lenne egy jó szakmája és egy bizonyos indulótőkét addigra össze tudnátok szedni! >> (1 havi megélhetés, 3 havi lakbér kaució.)

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, Gabryella, zsoltiabéka, jánsza

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 9 hónapja #36863 Írta: jánsza
jánsza válaszolt a következő témában: Albérlet Németországban

Köszönöm szépen a gyors választ , annyit írnék még hogy biztosításom is lesz csak még nem tudom melyik biztosítónál , ugyan is a cégem intézi a hivatalos papírokat , és ha itt biztosítva leszek miben változik a helyzet ?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 9 hónapja #36865 Írta: samchee
samchee válaszolt a következő témában: Albérlet Németországban

Maximálisan egyetértek az előttem szólóval. Mi is így kezdtük azzal a különbséggel, hogy a párom már mikor kijött beszélt németül. Mi másfél év után jöttünk ki utána, amikor már német cég alkalmazásában volt, és így sem volt egyszerű. Az albérlet pedig külön problémás volt még így is!!!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: jánsza

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
9 éve 9 hónapja - 9 éve 9 hónapja #36867 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Albérlet Németországban

jánsza írta: Köszönöm szépen a gyors választ , annyit írnék még hogy biztosításom is lesz csak még nem tudom melyik biztosítónál , ugyan is a cégem intézi a hivatalos papírokat , és ha itt biztosítva leszek miben változik a helyzet ?

Nem figyeltél, mert már írtam! Teljesen mindegy, hogy német cégnél dolgozol és van itt minden járulékos befizetésed! A barátnődnek és a 3 gyermeknek külön kell biztosítást kötnöd ha nem vagytok házasok. Ennél tehát a házasság ami számít és nem az, hogy hol dolgozol vagy hol vagy biztosítva!

S még egy, amit az előbb kifelejtettem! Három kiskorúval, megfelelő bérlakást nehezen fogtok találni, mert ez egy húzos ügy! Sokszor kis lakást azért nem adnak bérbe, 5 embernek mert, hogy túl kicsi. Ha meg nagy lakást akartok bérelni, azt lehetne, de az meg drága. Szóval nehéz ügy! Ennek ellenére azt ajánlom, hogy semmiképpen ne nagyobb városba keressetek lakást, mert a vidéki lehetőségek fizethetőbbek! Ha már meg van a célotok, akkor onnan jó 50 km-res körben nézelődjetek! Igaz így be kell járni, de talán találtok így megfelelő lakást!

Következö költségek lesznek az elején: lakbér (s valószínű három havi kaució), be kell butorozni, (bútorozott lakásak nagyon drágák)

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: jánsza

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 9 hónapja #36872 Írta: gejza
gejza válaszolt a következő témában: Albérlet Németországban

Jánsza, jól értettem, hogy kiküldetésben vagy, azaz a munkáltatód magyar cég ??? Mert ha igen, akkor a kiköltözést sztem egyelöre hanyagoljátok: a kiküldö cég estétöl reggelig megszüntetheti a kiküldetésedet és akkor aztán itt álltok "megfürödve"... Se pénz, se biztosítás, se semmi. Erre nem lehet építeni egy családos ideköltözést !!!!
Más: mit jelent az, hogy a "tb-számom németországi" ? Azt írod késöbb, hogy a céged most intézi a betegbiztosítást... Akkor hogy van ez ? Max. ú.n. SV-.Nummer-od lehet (gyakorlatilag nyugdíjbiztosítási szám), az meg semmit nem jelent önmagában, mivel, ha kiküldött vagy, nem itt fizetik utánad a nyugdíjjárulékot. Rádásul az a betegbiztosítás, amit a magyar (?) céged intéz, az valószínüleg egyfajta csoportos beteg- és balesetbiztosítás a dolgozókra, ami jóval karcsúbb szolgáltatást nyújt, mint a német törvényes betegbiztosítás. (Ha jól emlékszem -nekem is volt ilyen régen- az még csak nem is névre/egyénre szól, hanem a cég egy bizonyos létszámot biztosít egy helyi biztosítónál jóval olcsóbban, mint a "rendes" biztosítás és ugye ennek megfelöen erösen korlátozott szolgáltatással. Az alig több valamivel, mint az otthoni biztosítás után járó EU kártya, pl. hosszan tartó, komolyabb, akut betegségek kezeléséhez haza kell menni, arra már nem vonatkozik....)
Nézz utána gondosan az ilyen témáknak, nehogy nagy pofára esés legyen a dologból.....

Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
A következő felhasználók mondtak köszönetet: DECOTEXT, zigeuner, jánsza

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!