Albérlet vagy saját lakás?

Több
8 éve 6 hónapja #39665 Írta: szirav
Albérlet vagy saját lakás? téma létrehozva szirav által

Sztem a sajàt hàznak vagy lakàsnak az is előnye,hogy azt a gyerekeink öröklik meg,Ha èletem vègèig albérletben lakok,semmi nem marad nekik.A bèrlès csak a tulajnak jó.A bérlőnek kidobott pénz.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
8 éve 6 hónapja - 8 éve 6 hónapja #39666 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Albérlet vagy saját lakás?

Kedves Szirav!
Ez így persze messze nem korrekt! Miért lenne kidobott pénz? Ezért kapsz egy szolgáltatást, egy lakást amiben lakhatsz! Ilyen logikával a vonat és a repüljegy is kidobott pénz! Az is ha mondjuk itt a reálban vagy otthon a tescóban vásárolsz, hiszen ott is azért valamiért adod a pénzedet amit kapsz!
Másik nagy előnye, hogy ha mondjuk 500 km-re kapsz állást, felmondasz, pakolsz és máris odaköltözöl ahol meló van! (Ezt magántuljadonnal csak nagy veszteséggel lehet megcsinálni ha egyáltalán időben el tudod adni!) Ez sem mellékes, hogy míg egy bérlakásban/házban a tulaj felel minden javításért, ez a saját házadban saját költséged. S valljuk be, egy saját ingatlannál mindig vannak plusz kiadások! S most jön a legdrasztikusabb dolog: hosszú évekig fizeted a baknak, hacsak nem vagy olyan jól elengedve anyagilag, hogy KP megvehessd! S aztán jön egy gány, és valami miatt munkanélküli leszel.... egy bérlakásból nem tesznek ki, mert megvéd a szociális háló, de ha a banknak nem tudsz fizetni pakolhasz előbb utóbb!

Szóval nem véletlen ám az, hogy Németországban nagy divatja van a bérlakásoknak!
www.ksh.hu/szamlap/ele/graph_lak2.png
Nézd csak meg, hogy mi az európai helyezt! A kis háromszögek mutatják az állást.
Mo.- a legutolsó helyen kullog, s még Spanyolország is megelőz bennünket!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 6 hónapja #39669 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Albérlet vagy saját lakás?

szirav írta: Sztem a sajàt hàznak vagy lakàsnak az is előnye,hogy azt a gyerekeink öröklik meg,Ha èletem vègèig albérletben lakok,semmi nem marad nekik.A bèrlès csak a tulajnak jó.A bérlőnek kidobott pénz.

Ez igy altalanossagban egyaltalan nem igaz! Sajat tulajdonu lakassal vannak nagyfelujitasi kiadasaid 10-15 evente. Nem allagmegovas jellegu festes. Hanem pl. futeskorszerusites. Ha ahaz kitalalja hogy hazat felujitanak, szigeteles. Tetocsere. Ha beazik valami, elromlik vmi a falban az a te tulajdonosi koltseged ami nincs benne az alberleti dijjban. Mindamellett ki vagy teve a lakasar ingadozasnak, az ingatlan az csak nevben az, nagyon is valtozik az ara. Piacfuggo es kornyekfuggo. Eselytelen megmondani mi lesz 30-50 ev mulva a kornyekeden es mennyit fog erni a lakasod. em biztos hogy egyaltalan realerteken megorzi a jelenlegi erteket a lakas. Eladni, kp.-t kivenni belole koltseges es elofordulhat hogy pont amikor kell a penz akkor nincs topon a lakaspiac. Mindamellett ha hitelt veszel fel a megvasarlasara, akkor annak koltsege komoly plusz penz hosszutavon, mikozben a sajat onerod az nem kamatozik vmilyen befektetesben, tehat azon meg buksz. Ergo ezzel a koltseggel is kalkulalni kell. Ha meg megvan a penzed a kecora akkor meg szamolj annak a befektetesevel jovo hozamokkal, amiktol elesel. Az ugye mint koltseg jelentkezik hosszutavon.
Ha mindezt vegigszamolod nem fekete feher a kep egyaltalan. En Nemetorszagban csak vmi nagy varosban vennek lakast, ahol forgalomkepesek a lakasok es varhatoan egy lakaspiaci rosszabb helyzetnel is el lehet adni a kecot..
Egyeb "olcsobb" helyen nem angyon mernek belevagni..

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 6 hónapja #39680 Írta: zordep
zordep válaszolt a következő témában: Albérlet vagy saját lakás?

Saját lakás, inkább felejtsd el. :( A Baufinanzierungsverträge´k nagyon drágák és sosem térülnek meg. Agyon fizetheted magad, föleg ha egy olyan helyen akarsz lakast venni ahol munka van (varosok környeken pl.)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 6 hónapja #39689 Írta: levmar
levmar válaszolt a következő témában: Albérlet vagy saját lakás?

Egyetértek azokkal akik a bérlakást részesítik elönybe...merthogy jöhet bármi ( árvíz , földrengés ,tüzvész... stb , stb..) .Ha saját házad van akkor cumi....ha meg másé , akkor továbbállhatsz bármikor ha akarsz ( természetesen ha megmaradsz )...a mai gyerekek meg már amúgysem maradnak a szülökkel sokáig ...

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 5 hónapja #39697 Írta: gejza
gejza válaszolt a következő témában: Albérlet vagy saját lakás?

levmar írta: Egyetértek azokkal akik a bérlakást részesítik elönybe...merthogy jöhet bármi ( árvíz , földrengés ,tüzvész... stb , stb..) .Ha saját házad van akkor cumi....ha meg másé , akkor továbbállhatsz bármikor ha akarsz ( természetesen ha megmaradsz )...a mai gyerekek meg már amúgysem maradnak a szülökkel sokáig ...

Khm..... árvíz, földrengés, stb..... Biztosításról nem hallottál még??

Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!