CNC Németország

Több
11 éve 8 hónapja #23113 Írta: Bojk1992
CNC Németország téma létrehozva Bojk1992 által

Üdvözletem mindenkinek!
Elnézést kérek az esetleges off-ért, de nem találtam bemutatkozós témát. Új vagyok az oldalon. Érdekesek a hozzászólások, szívesen olvasgatom az oldalt. Pályakezdő vagyok, és Magyarországon sajnos több városban, több munkáltatónál sem jártam eredménnyel az elhelyezkedés terén, így tervezem a kiutazást Németországba. A német nyelvet társalgási szinten beszélem, megértetem magam. Nincsenek illúzióim, tudom, hogy ha meg szeretnék maradni Németországban, nagyon nehéz lesz, bár nem egyedül megyek ki dolgozni. Baden-Württemberg tartományban egy kisebb városban van egy álláslehetőség, amire jó esélyeim vannak, a kapcsolattartó szerint. CNC-s munkakörben fogok/szeretnék elhelyezkedni. Szívesen várom a hozzászólásokat, és elnézést kérek, ha rossz helyre írtam.
További szép napot mindenkinek!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 8 hónapja #23168 Írta: Koeszeg
Koeszeg válaszolt a következő témában: CNC Németország

én is baden-württembergben dolgozom, cnc-zni jöttem ki, de mást csinálok, de mivel nemsokára hazamegyek ezért nem volt fontos hogy miért kapom a fizetést...
én azt hittem hogy mivel külföldi vagyok ezért kinéznek, de elég segítőkészek, ha nem értesz valamit elmondják még egyszer vagy elmutogatják vagy akármi
a fizetésem egy olyan 100 euróval kevesebb mint a megbeszélt de üsse kavics...
úgy tudtam hogy tapasztalat nélkül nemigen alkalmaznak a németek, úgyhogy szuper hogy lesz állásod, hajrá
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Bojk1992

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 hónapja - 11 éve 4 hónapja #27128 Írta: sooty81
sooty81 válaszolt a következő témában: CNC Németország

Sziasztok. Új vagyok errefelé ezért elnézést kérek néhány szerencsétlenkedésem miatt, pl nem tudom hogyan tudok a témához hozzászólni úgy, hogy nem a válasz-ra klikkelek.

A lényeg, már tavasz óta próbálok kijutni németbe dolgozni. Direktbe közvetlenül német oldalakon keresztül adtam be millió helyre az önéletrajzom, szándékosan kihagyva a magyar munkaközvetítőket.
Többnyire kaptam is válaszokat, levélben is, sőt néhány helyről fel is hívtak. Viszont mindeddig nem sikerült felvételt nyernem sehova. Szakmámat tekintve cnc forgácsoló lennék, ez a szakma pedig roppant felkapott kint. Én azt vettem észre néhány helyen, hogy megijedtek amikor rájöttek, hogy még nem vagyok kint. Több telefonos intrjun túl vagyok, egyszer már szinte csomagoltam is, amikor felhívtak, hogy sajna év végéig létszám stop van. Aztán elkeseredettségembe már magyar közvetítőn keresztül is megpróbáltam, el is mentem, ott is németül folyt a beszélgetés. Nagy reményekkel jöttem el tőlük, de azóta is csak ígérgetés van. Náluk az volt a legnagyobb gond, hogy nem tudok azonnal kezdeni, csak a felmondási időm letöltése után, mivel itthon is van állásom, és nem szeretnék a két szék közül a földre csücsülni. Semmiképp nem szeretném azt, hogy itthon felmondok és elindulok a vak világba. Ha van lehetőség próba munkára akkor azt szeretném ki is használni. Amikor mondom, hogy kiutazom, megnézzük egymást, és ha megfelelek, akkor hazajövök felmondok és megyek vissza, na akkor azt nem tudják hova tenni.
Értelem szerűen nem 1250eurot szeretnék keresni, mert nem sokkal kevesebb megvan itthon is, de ebben a szakmában 1700körül indulnak a bérek, ilyeneket nézegetek.
Teljesen lehangolóan élem meg, hogy csomó környékemben élő ember aki magyarul is csak nehezen beszél, most kint van és jól megvan. Én meg küszködök itthon. Mondjuk mindegyik története úgy kezdődik, hogy "hát nekem szerencsém volt". Nem találkoztam még olyan emberrel aki beszélt németül, beadta a pályázatát, majd felvették és azóta is dolgozik.

Szerintetek, hol rontom el? Valami tipp a tapasztalataitok alapján?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 hónapja #27130 Írta: pimpa
pimpa válaszolt a következő témában: CNC Németország

Szia Sooty81
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem sok az a pénz amire áhítozol.
Bruttó 14 -et örülj ha megkapod. (Közvetítő 12) Már nem úgy mennek a pénzek mint 5 vagy 10 évvel ezelőtt.
Ha te 1700 akarsz indulni kezdőként, ( mert itt kezdő leszel! ) akkor szerintem tobzódj még egy darabig (bocsi) Nincs semmi gond a felmondási idővel, mivel itt is ugyan úgy elvárás. Pontosan tudják, hogy van ilyen. Szerintem az interjún hamar kiszagolják, hogy mennyi az elvárásod. Annyit nem fog adni egyik se.
Ismerem a témát , tudom miről beszélek.
üdv pimpa

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 4 hónapja #27131 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: CNC Németország

Bojk1992 írta: CNC-s munkakörben fogok/szeretnék elhelyezkedni. Szívesen várom a hozzászólásokat, és elnézést kérek, ha rossz helyre írtam. További szép napot mindenkinek!

Pályázz ennél a cégnél (is)! Add be a legalább két nyelvű pályázatod, rövid, de tömör életrajzzal! A cégnek több leányvállalata van a BRD-ben s külföldön is jelen vannak.

Tipp: nem árt ha kicsit felértékeled magad olyannal, amit tudsz,
de nincs papriod róla! Lehetőleg ami nem ellenőrizhető, de csak olyan
dolgokat irj be, amire képes vagy!! (Különben hamar kibukik a dolog!)

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 hónapja #27159 Írta: Jaysy
Jaysy válaszolt a következő témában: CNC Németország

Sziasztok!
Bocsi hogy ide írom de lenne egy kérdésem.
Készülök németországba de sajnos nem tudok a saját szakmámba menni.
Pék- cukrász vagy de sajnos liszt allergiám lett ( még várom az utolsó eredményeket de az orvos szerint ne számítsak semmi jóra).
Arra lennék kíváncsi hogy végzettség nélkül lenne e esélyem cnc-forgácsoló münka körben.
Hobby szinten üzöm, azaz nem esek hasra ha egy siemens vagy egy hurco mellé beállítanak dolgozni.
Programozás megy nagyából. de nincs semmilyen végzettségem ebbe az irányba csak egy infós érettségi. tudom hogy kevés. nincsenek nagy álmaim.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
kellemes napot.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!