Bércsökkenések május 1 után?
- Julianna
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 177
13 éve 7 hónapja #3706
Írta: Julianna
Julianna válaszolt a következő témában: Bércsökkenések május 1 után?
Kedves Trosztg12345!
Azt írod:
Szerintem se. Nem is fél senki. Nyilván nemzetgazdasági méretü hatása nem lesz.
Èn csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy annak a magyar, most érkezö, szakképzetlen, nyelvet nem jól tudó munkavállalónak lehet gondja, aki szép reményekkel érkezik május 1 után. Lehet, hogy csak olyan órabérrel talál munkát, amiböl csak alig-alig tudja fenntartani magát, pont azért, mert a szakképzetlen munkákban a munkaerö-túlkínálat miatt nem találja már meg azt az órabért, ami néhány éve esetleg még normális volt.Hiszen ha nincs minimálbér, akkor a munkabért elméletileg a kereslet-kínálat viszony határozza meg. Ha sok az olcsó jelentkezö, lemegy a bér. Ez a folyamat egyébként már beindult. Egy német nagyvarosban már 6 eurós órabérért is találsz takarítónöt, néhény évvel ezelött 10-12 alatt nem jelentkezett senki. Mondják ezt német kolléganöim.
A románokkal és a bolgárokkal szemben még 2 évig marad a korlátozás, most május 1-én viszont jöhetnek a magyarok a lengyelek, a csehek, a szlovákok, a szlovének, a lettek, a litvánok és az észtek.
Azt írod:
Szerintem nem kell annyira félni ettől
Szerintem se. Nem is fél senki. Nyilván nemzetgazdasági méretü hatása nem lesz.
Èn csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy annak a magyar, most érkezö, szakképzetlen, nyelvet nem jól tudó munkavállalónak lehet gondja, aki szép reményekkel érkezik május 1 után. Lehet, hogy csak olyan órabérrel talál munkát, amiböl csak alig-alig tudja fenntartani magát, pont azért, mert a szakképzetlen munkákban a munkaerö-túlkínálat miatt nem találja már meg azt az órabért, ami néhány éve esetleg még normális volt.Hiszen ha nincs minimálbér, akkor a munkabért elméletileg a kereslet-kínálat viszony határozza meg. Ha sok az olcsó jelentkezö, lemegy a bér. Ez a folyamat egyébként már beindult. Egy német nagyvarosban már 6 eurós órabérért is találsz takarítónöt, néhény évvel ezelött 10-12 alatt nem jelentkezett senki. Mondják ezt német kolléganöim.
Románokkal és bolgárokkal szemben ha jól tudom továbbra is él majd a korlátozás, tehát marad a magyar, lengyel, szlovén
A románokkal és a bolgárokkal szemben még 2 évig marad a korlátozás, most május 1-én viszont jöhetnek a magyarok a lengyelek, a csehek, a szlovákok, a szlovének, a lettek, a litvánok és az észtek.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 382
13 éve 7 hónapja #3715
Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Bércsökkenések május 1 után?
Meg láthatod, hogy az utóbbi évek fejleményei, a „Zeitarbeit“, a „Minijob“, az „1-Euro-Job“ mind-mind a szegénységi küszöb alatt élö munkavállalók számát növelte. Ezek – föleg a Zeitarbeitben dolgozók - sokszor olyan keveset keresnek, hogy teljes munkaidö mellett is ki kell egészíteni keresetüket a szociális létminimumra. Mégsem történt szinte semmi ezeknek az éhbéreknek az emelésére.
Hú de jól látod a dolgokat. Egyezik a véleményünk.
Nagyon idegesítő, hogyha valaki egy egyszerűbb szakmában el akar helyezkedni, és csak ilyen szemétre akad az újságban, meg az állami munkaközvetítő oldalán, mint "Zeitfirma, Minijob, és társai.
Ha án politikus lennék, megszűntetném az összes ilyen lehetőséget, mint a fennt említettek, mert azért jöttem ebbe az országba, hogy megbízható munkahelyem legyen, ne pedig "Aushilfe"ként kelljen valahol elhelyezkednem.
5x8órát szeretnék dolgozni hetente, se többet, se kevesebbet.
Szerintem szükség lenne a minimálbér bevezetésére is.
Dehát mit csináljunk, hogyha itt is problémák vannak,Magyarországon meg még rosszabb lenne..
Volt valamikor egy jelmondatom: "Egy életem, egy halálom, ha beledöglöm, azt se bánom" Szóval nem megyek vissza Magyarországra!!
Hú de jól látod a dolgokat. Egyezik a véleményünk.
Nagyon idegesítő, hogyha valaki egy egyszerűbb szakmában el akar helyezkedni, és csak ilyen szemétre akad az újságban, meg az állami munkaközvetítő oldalán, mint "Zeitfirma, Minijob, és társai.
Ha án politikus lennék, megszűntetném az összes ilyen lehetőséget, mint a fennt említettek, mert azért jöttem ebbe az országba, hogy megbízható munkahelyem legyen, ne pedig "Aushilfe"ként kelljen valahol elhelyezkednem.
5x8órát szeretnék dolgozni hetente, se többet, se kevesebbet.
Szerintem szükség lenne a minimálbér bevezetésére is.
Dehát mit csináljunk, hogyha itt is problémák vannak,Magyarországon meg még rosszabb lenne..
Volt valamikor egy jelmondatom: "Egy életem, egy halálom, ha beledöglöm, azt se bánom" Szóval nem megyek vissza Magyarországra!!
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 382
13 éve 7 hónapja - 13 éve 7 hónapja #3716
Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Bércsökkenések május 1 után?
Szerintem Magyarországról nem fog több magyar kimenni, mint 100.000 munkavállaló
Alig fogják a magyarok elhagyni az országot, mert
vagy
-nincs megtakarított pénzük a kezdeti időszakra
vagy
-nem beszélnek elég jól németül
vagy csak egész egyszerűen gyávák és ügyetlenek belevágni egy ilyen nagy volumenü "kalandba", mint a szent anyaföld elhagyása.
Alig fogják a magyarok elhagyni az országot, mert
vagy
-nincs megtakarított pénzük a kezdeti időszakra
vagy
-nem beszélnek elég jól németül
vagy csak egész egyszerűen gyávák és ügyetlenek belevágni egy ilyen nagy volumenü "kalandba", mint a szent anyaföld elhagyása.