Milyen az élet Németországban?

Több
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #5568 Írta: moncsa
Milyen az élet Németországban? téma létrehozva moncsa által

Jelenleg Budapesten élek a lányommal (16hónapos) és férjemmel. Adódott egy lehetőség, hogy Németországba, azon belül is Dortmundba költözhetnénk. Milyen ott az élet? Munkavállalás, megélhetés, maga a város, minden érdekelne.
köszi

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 9 hónapja #5571 Írta: lantika
lantika válaszolt a következő témában: Milyen az élet Németországban?

ez nekem kicsit zavaros...adódott egy lehetőség,hogy ideköltözhettek,akkor gondolom munkát ajánlottak valamelyikőtöknek...viszont akkor nem tudom miért érdekel a munkalehetőség??? amúgy sok hasznos info van a www.meinestadt.de oldalon
itt megnézheted a dortmundi arbeitsangebot-ot,illetve a wohnmöglichkeit-eket is :) az élet szerintem itt németországban fényévekkel jobb mint magyarországon,itt meg lehet élni rendesen a fizetésből,az emberek nem rohannak,kedvesek. munkát amúgy csak az nem talál aki nem akar dolgozni. persze a pénzért itt is meg kell dolgozni,nincs kolbászból a kerítés itt sem :)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: moncsa

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • mocsok555
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #10382 Írta: mocsok555
mocsok555 válaszolt a következő témában: Milyen az élet Németországban?

szia astarta..
engem is éppen az idegesít, hogy az egyik emberrel így a másikkal meg úgy.. ha egyszer valami törvény akkor miért nem vonatkozik egyformán mindenkire??? Visszatérve a Freizügigkeitsbescheinigung-ra... erre szükség van még május 1. után is? S előtte? Miért? Amikor én bejelentkeztem a Meldebehörde-nél csak azt kérdezte, van-e munkaszerződésem.. pl. az nem érdekelte, hogy van annyi pénzem (amit tudtam volna bizonyitani is) amiből megélek mig munkát találok.. de ez nem volt számára érdekes.. csak hogy van-e munkaszerződésem. Az nem volt, igy nem kaptam meg a FB-t. Olvastam néhány helyen, hogy a bevándorlási hivatal adja ki, gondoltam ott is megpróbálom. Ott kiröhögtek, hogy turista vagyok, minek nekem ez a papir. Közben egy kissé megfeledkeztem erről, aztán jött május 1. "a munka ünnepe" és tovább nézelődtem... milyen változások vannak. Több oldalon is (hivataloson is) azt láttam, semmilyen papirra, igazolásra, engedélyre nincs szükség, a munkavállalás korlátai megszüntek, s mint EU polgár nincs szükségem arra, hogy a szabad tartózkodásomat igazolják. Gondoltam én mindeddig. Most kaptam egy levelet 10 hónapnyi ügyintézés után a családi pótlékkal kapcsolatban, hogy csak akkor fizetnek (esetleg) ha beadom a Freizügigkeit... Ismét elmentem a bevándorlási hivatalba, ahol az ügyintéző szerint ez törvénytelen, mert mint EU-Bürger... és sok török és más nemzetiségű simán megkapja minden papir nélkül stb. Akkor miért kérik a családi pótlék miatt?? Ja tudom, nem akarnak fizetni! Na de kérem.. Akkor hol a törvény? Ezek mindent megtehetnek? Azonban - mint sok honfitársamnak szüksége van a családi pótlékra, és ezt nem szeretném elvesziteni.. most egy kicsit gondban vagyok.. a mai napon kiadták az igazolást, azon csak dátum van, nem szól arról, hogy mikortól érvényes. Vagy a mai dátumtól érvényes? Vagy elég, ha egyszerűen van egy ilyen papirom? Persze visszamenőleg nem akarnak semmilyen családi pótlékot kifizetni. Én nem sajnálom mástól, de akkor ami megjár nekem is azt fizessék ki. Soha nem éltem a német állam pénzéből, be tudom bizonyitani... s mint uniós polgár jogom van itt igényelni a pótlékot. Sokszor gondolok arra, szép kis unió ez... aki nem uniós tag többet kap és örömmel adják mint azoknak akik azok. Bocs a hosszú hozzászólásért.. szép napot mindenkinek:)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #10390 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Milyen az élet Németországban?

mocsok555 írta: ...Amikor én bejelentkeztem a Meldebehörde-nél csak azt kérdezte, van-e munkaszerződésem.. pl. az nem érdekelte, hogy van annyi pénzem (amit tudtam volna bizonyitani is) amiből megélek mig munkát találok.. de ez nem volt számára érdekes.. csak hogy van-e munkaszerződésem. Az nem volt, igy nem kaptam meg a FB-t. .....Olvastam néhány helyen, hogy a bevándorlási hivatal adja ki, gondoltam ott is megpróbálom. Ott kiröhögtek, hogy turista vagyok, minek nekem ez a papir. .... Sokszor gondolok arra, szép kis unió ez... aki nem uniós tag többet kap és örömmel adják mint azoknak akik azok.......

Ha ezt jognak tartod és úgy gondolod, hogy igazad van, akkor pereld be őket. Nincs semmi gond, mert mindig a vesztes fizeti a perköltségeket! Először azért szerezz egy igazolást otthonról, hogy magyar csp-ot nem kapsz! E nélkül az esélyed nulla! Ahoz, hogy a német juttatásokat kaphass, kell állandó lakás, munkahely (szerződéssel) , és egy számlaszám s akkor a dátumtól függően kahatod! Visszamenőleg nem mert akkor valóban csak túrista voltál! (Pl itt kell hogy éljen a gyereked, s itt kell iskolába járnia. Ha otthon él akkor otthon jár a csp!) Ez a minimum! Csak ezek után állnak veled szóba, de még igy sem biztos, hogy mindent kapni fogsz, mert nem az az egyedüli kritérium hogy EU polgár legyél! Ez smafu és semmi! Van ilyen vagy 480 milló ember. Képzeld el a német államot, ha mind elindulna és kérné a "Kindergeldet" Eu jog alapján!!!
;)

Miért van nekem olyan érzésem, hogy hülyének nézed a német hivatalokat? :whistle:

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #10410 Írta: Julianna
Julianna válaszolt a következő témában: Milyen az élet Németországban?

DECOTEXT írta: .....Először azért szerezz egy igazolást otthonról, hogy magyar csp-ot nem kapsz! E nélkül az esélyed nulla! ....(Pl itt kell hogy éljen a gyereked, s itt kell iskolába járnia. Ha otthon él akkor otthon jár a csp!) Ez a minimum! Csak ezek után állnak veled szóba, de még igy sem biztos, hogy mindent kapni fogsz, mert nem az az egyedüli kritérium hogy EU polgár legyél! Ez smafu és semmi! Van ilyen vagy 480 milló ember. Képzeld el a német államot, ha mind elindulna és kérné a "Kindergeldet" Eu jog alapján!!!



Sajnos ezt már többször beírtad, de attól ez még nem igaz. A német állam ennél sokkal bökezübb. Akkor is kaphat valaki német családi pótlékot, ha csak az egyik szülö él Németországban, a gyerek meg a másik szülö viszont soha életében be nem tette a lábát ebbe az országba. Ha pl az anya gyerekkel Magyarországon van, a férj meg Németországban dolgozik, akkor a nö felveheti a magyar csp-t, a férfi pedig itt a német államtól magyar és a német csp közötti különbséget.

A legfontosabb infokat a német családi pótlékról, a jogosultságról, az igénylés menetéröl itt mind megtaláljátok:

www.arbeitsagentur.de/zentraler-Content/...ng/MB-Kindergeld.pdf

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #10424 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Milyen az élet Németországban?

Sziasztok,
csak onnantól jár,mikortól itt a gyerkőc!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!