Németország 16 tartománya
- btgyrgytms
- Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 4
13 éve 3 hónapja - 13 éve 3 hónapja #6759
Írta: btgyrgytms
btgyrgytms válaszolt a következő témában: Németország 16 tartománya
A magyar munka közvetítő fel tett egy érdekes kérdést Németország melyik tartományába vállalnák munkát. Nem is tudom, mivel nincs semmilyen formában kötődésem. sem ismerősöm ,sem rokonom.
Jobb híján az jutott eszembe, hogy talán olyan közeg érdekelne ahol olyan emberekkel kerülök kapcsolatba akik ismerik a magyar kultúrát, embereket,mentalitást.Hogy jól döntöttem azt nem tudom?( még meggondolhatom magam)
Ki mit javasolna, mi alapján kellene választanom?
Jobb híján az jutott eszembe, hogy talán olyan közeg érdekelne ahol olyan emberekkel kerülök kapcsolatba akik ismerik a magyar kultúrát, embereket,mentalitást.Hogy jól döntöttem azt nem tudom?( még meggondolhatom magam)
Ki mit javasolna, mi alapján kellene választanom?
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 382
13 éve 3 hónapja - 13 éve 3 hónapja #6762
Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Németország 16 tartománya
Szia!
A 17. tartomány Mallorca szigete
Tudtad? A németek olyan jól érzik ott magukat, mintha csak otthon lennének.
Najó, a viccet félretéve, Baden-Württemberg tartományát, Bayernt, vagy Rheinland-Pfalz-ot helyedben választanám.
Hogy miért?
Gondolnék a hosszú életkorra: itt élnek az emberek a legtovább.
Akkor figyelembe lehetne venni, hogy a Rajna folyó völgyében (Freiburgtól észak felé, Offenburg, Karlsruhe, Mannheim, Ludwigshafen) van a legmelegebb. A tavasz hamarabb beköszönt, mint északon.
A következő szempont lehetne a természet közelsége:
Erdők, hegyek, zöld mezők. Lelkiekben mi is adhatna a gyermeknek többet, a legelésző tehenek, pisztrángok a patakban, vagy egy gyárvidék, ahol talpalatnyi zöld sincsen?
Férfi vagy, fém-,autóipari szakmával? Válassz kisvárost, ahol ilyen cégek vannak.
Sok sikert az új otthonodhoz!
Maya
A 17. tartomány Mallorca szigete
Tudtad? A németek olyan jól érzik ott magukat, mintha csak otthon lennének.
Najó, a viccet félretéve, Baden-Württemberg tartományát, Bayernt, vagy Rheinland-Pfalz-ot helyedben választanám.
Hogy miért?
Gondolnék a hosszú életkorra: itt élnek az emberek a legtovább.
Akkor figyelembe lehetne venni, hogy a Rajna folyó völgyében (Freiburgtól észak felé, Offenburg, Karlsruhe, Mannheim, Ludwigshafen) van a legmelegebb. A tavasz hamarabb beköszönt, mint északon.
A következő szempont lehetne a természet közelsége:
Erdők, hegyek, zöld mezők. Lelkiekben mi is adhatna a gyermeknek többet, a legelésző tehenek, pisztrángok a patakban, vagy egy gyárvidék, ahol talpalatnyi zöld sincsen?
Férfi vagy, fém-,autóipari szakmával? Válassz kisvárost, ahol ilyen cégek vannak.
Sok sikert az új otthonodhoz!
Maya
A következő felhasználók mondtak köszönetet: btgyrgytms
- gizella
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 9
13 éve 3 hónapja - 13 éve 3 hónapja #6765
Írta: gizella
gizella válaszolt a következő témában: Németország 16 tartománya
Észak -Rajna Westfalia !- miért ? mert sokkal nyugodtabbak és kedvesebbek/ sosem gondoltam volna !/ ez egy valóban lapos vidék/ plattdeutsch/ a táj gyönyörű,nincsenek nagy hegyek , valóban nincs , vagy kevés a gyár , csak kicsi ill.közepes vállalatok vannak !
Baden Württembergben is dolgoztam , egy egészpici összehasonlitásom van csak , de szivesem megosztom Veletek.
Baden Württembergben is dolgoztam , egy egészpici összehasonlitásom van csak , de szivesem megosztom Veletek.
- dizel
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 28
13 éve 3 hónapja - 13 éve 3 hónapja #6769
Írta: dizel
Ha a munkaerokozvetito kerdezi akkor a helyes valasz az, hogy NINCS semilyen preferacio! Ezen felesleges gondolkozni! Ellenkezo esetben megszurik a kikozvetitett "lehetosegeket" es soha nem tudhatod, mit nem ajanlanak ki. A kerdes, hogy hova mesz es hova nem, mindig egy merlegeles utan dol el, hogy adott penzert megeri e oda menni vagy sem. Es lehetoleg ezt a merlegelest ne a munkaerokozvetito kezdje el!
A szemelyes velemenyem meg az, hogy ha ki akarsz jutni, akkor elvallalod az elso szembejovo munkat megfelelo feltetelekkel. Nem mindegy hol van? Majd ha "elkezdtel" beilleszkedni, jol beszelsz nemetul es lesz sajat tapasztalatod akkor el tudod donteni a kerdest kesobb.
Ezer fele ember ezerfele velemenye alapjan donteni valoszinuleg statisztikailag helyes lehet, csakhogy a "szoras" miatt lehet pont a legrosszabb dontest hozod a te szemelyedre nezve.
Azt meg hozza teszem, hogy a nemetek se ugy koltoznek orszagon belul, hogy hol tetszik nekik. Hanem hol van karrierlehetoseg es munka.
dizel válaszolt a következő témában: Németország 16 tartománya
btgyrgytms írta: A magyar munka közvetítő fel tett egy érdekes kérdést Németország melyik tartományába vállalnák munkát.
Ha a munkaerokozvetito kerdezi akkor a helyes valasz az, hogy NINCS semilyen preferacio! Ezen felesleges gondolkozni! Ellenkezo esetben megszurik a kikozvetitett "lehetosegeket" es soha nem tudhatod, mit nem ajanlanak ki. A kerdes, hogy hova mesz es hova nem, mindig egy merlegeles utan dol el, hogy adott penzert megeri e oda menni vagy sem. Es lehetoleg ezt a merlegelest ne a munkaerokozvetito kezdje el!
A szemelyes velemenyem meg az, hogy ha ki akarsz jutni, akkor elvallalod az elso szembejovo munkat megfelelo feltetelekkel. Nem mindegy hol van? Majd ha "elkezdtel" beilleszkedni, jol beszelsz nemetul es lesz sajat tapasztalatod akkor el tudod donteni a kerdest kesobb.
Ezer fele ember ezerfele velemenye alapjan donteni valoszinuleg statisztikailag helyes lehet, csakhogy a "szoras" miatt lehet pont a legrosszabb dontest hozod a te szemelyedre nezve.
Azt meg hozza teszem, hogy a nemetek se ugy koltoznek orszagon belul, hogy hol tetszik nekik. Hanem hol van karrierlehetoseg es munka.
- Lizy007
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 96
13 éve 3 hónapja - 12 éve 10 hónapja #6785
Írta: Lizy007
Lizy007 válaszolt a következő témában: Németország 16 tartománya
Rheiland-Pfalz szerintem. Ahogy Maya is mondta, a Rajna völgyében fekszik, dombokkal körülvéve, több folyó összefolyásánál. Az ország legnagyobb borvidéke, tele erdőkkel, völgyekkel, kastélyokkal, várakkal, folyókkal. Az éghajlata nagyon hasonlít Magyarországéhoz. Itt található több nagy cég székhelye is. (autógyártás, vegyipar, szoftveripar). A néhány közepesebb város mellett sok szép eredeti német kisváros található itt, mind nagyon élhető méretben. Kedvesek az emberek, elég sok a munkalehetőség (ahogy hallottam - ezt még nem csekkoltam le, de hamarosan megteszem). Persze ahogy mondani szokták, ízlések és pofonok.... Gyűjts infot és azután dönts,hogy melyik tetszik a legjobban, vagy melyik régió felel meg leginkább az igényeidnek, ízlésednek, lehetőségeidnek. Sok sikert.
- laolaj
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 45
13 éve 3 hónapja - 12 éve 10 hónapja #6788
Írta: laolaj
laolaj válaszolt a következő témában: Németország 16 tartománya
Hát ez a Rheinland-Pfalz nem rossz. Én jelenleg Landkerben élek egy kis falu 1000fős. Dimbes dombos hely. Sok szél erőmű. Gyönyörű a táj. A kis falvak 3-4km-re vannak egymástól. Keskeny utak jellemzik. Koblenz nagy város a közelben 40km-re van. Az autópálya segítségével könnyen és gyorsan megközelíthető. Környező falvakban minden megtalálható Mayen is közel van ott is minden van. Az emberek nagyon közvetlenek mindenki köszön egymásnak.
Az időjárást azért én nem hasonlítanám Mo.hoz Én Szolnokon éltem a nagy Alföld közepén. Itt olyan az idő h pár óra alatt esik majd süt és megint esik. Gyorsan váltakozik az idő. Nyár rövid, tél hideg és sok a hó ahogy mondják és ezt fényképpel is alá támasztották. Mindent levonva szép és nagyon nyugis hely. Munkáról nem tudok nyilatkozni Au-pairként vagyok kint, de lassan egy munkahelyet is keresnem kell.
Nyelvtanulás sok helyen lehetséges nyelvi iskolát értek itt. Egy laza kurzus 56€ (ez az összeg az egész) ami heti egy alkalom 90p. és 10hét. Van intenzív ami olyan 340€/hó körül van ez kb. 3hónapos itt heti olyan 4 nap napi 4-5óra német. Ez a kurzus elég már a társalgási beszélgetéshez (úgy ahogy, persze otthon is sokat kell tanulni suli után). Szó mi szó nem rossz hely csak nekem kicsit melegebb jó lenne. de ez szubjektív.
Hajrá!!!
Az időjárást azért én nem hasonlítanám Mo.hoz Én Szolnokon éltem a nagy Alföld közepén. Itt olyan az idő h pár óra alatt esik majd süt és megint esik. Gyorsan váltakozik az idő. Nyár rövid, tél hideg és sok a hó ahogy mondják és ezt fényképpel is alá támasztották. Mindent levonva szép és nagyon nyugis hely. Munkáról nem tudok nyilatkozni Au-pairként vagyok kint, de lassan egy munkahelyet is keresnem kell.
Nyelvtanulás sok helyen lehetséges nyelvi iskolát értek itt. Egy laza kurzus 56€ (ez az összeg az egész) ami heti egy alkalom 90p. és 10hét. Van intenzív ami olyan 340€/hó körül van ez kb. 3hónapos itt heti olyan 4 nap napi 4-5óra német. Ez a kurzus elég már a társalgási beszélgetéshez (úgy ahogy, persze otthon is sokat kell tanulni suli után). Szó mi szó nem rossz hely csak nekem kicsit melegebb jó lenne. de ez szubjektív.
Hajrá!!!