Vállalkozás Németországban
- bluelu
- Látogató
14 éve 8 hónapja #426
Írta: bluelu
bluelu válaszolt a következő témában: Vállalkozás Németországban
Köszönöm szépen, Zita!
Kérdezném még, hogy ha Freiberufler (beratende Bitriebswirt) -ként akarok egyéni vállalkozni, akkor az sem komplikáltabb (megvan a lefordított közgazdász diplomám). Mit javasolsz? Vagy egyszerűbb vmi gewerbliche Tätigkeit (bár kétkezi szakmám nincsen).
Szép napot! Gabi
Kérdezném még, hogy ha Freiberufler (beratende Bitriebswirt) -ként akarok egyéni vállalkozni, akkor az sem komplikáltabb (megvan a lefordított közgazdász diplomám). Mit javasolsz? Vagy egyszerűbb vmi gewerbliche Tätigkeit (bár kétkezi szakmám nincsen).
Szép napot! Gabi
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Zita
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 6
14 éve 8 hónapja #427
Írta: Zita
Zita válaszolt a következő témában: Vállalkozás Németországban
Nem tudok pontos valaszt, utana kell neznem.
Jelentkezek.
Jelentkezek.
- tomi1974
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 14
14 éve 8 hónapja #428
Írta: tomi1974
tomi1974 válaszolt a következő témában: Vállalkozás Németországban
Szia Mariann!!
Már minden elérhetőségedre hagytam üzenetet ,kérlek jelenkezz ha el tudod vállani amíröl beszélgettünk.Sőregi Zsuzsa
Már minden elérhetőségedre hagytam üzenetet ,kérlek jelenkezz ha el tudod vállani amíröl beszélgettünk.Sőregi Zsuzsa
- schwarzdorn
- Látogató
14 éve 7 hónapja #448
Írta: schwarzdorn
schwarzdorn válaszolt a következő témában: Vállalkozás Németországban
balazs74 írta::
Szia, két hete vagyok kint Freiburgba, én is csomagokat, prospektusokat fogok kiszállítani egy Tranzittal, mint egyéni vállalkozó.
Egyszerű volt, bejelentettem a lakcímemet, aztán kitöltöttem a Gewerbeanmeldungot, Tatigkeitba írd be, hogy milyen szállítmányozást akarsz vállalni,én ezzel a papírral már másnap mentem a munkaadómhoz, kinyomtatta a szerződést, hétfőn kezdhetek. A többi papír (gondolom, hogy mennyi adót,Áfát stb kell fizetnem)azt majd a Finanzamt fogja megküldeni nekem, gondolom ők adnak majd adószámot is, ami után számlázhatok. Betegbiztosítást saját magadnak kell intézned. Én 33 éves vok, kb 220 euro lesz/hó.
Remélem tudtam segíteni...
Sziasztok
Tud nekem valaki segiteni?Magánvállalkozásként szeretnék fuvarozni meg költöztetni nem tudom ez lehetséges e ésmilyen feltételei vannak ennek?
Köszönöm
Szia, két hete vagyok kint Freiburgba, én is csomagokat, prospektusokat fogok kiszállítani egy Tranzittal, mint egyéni vállalkozó.
Egyszerű volt, bejelentettem a lakcímemet, aztán kitöltöttem a Gewerbeanmeldungot, Tatigkeitba írd be, hogy milyen szállítmányozást akarsz vállalni,én ezzel a papírral már másnap mentem a munkaadómhoz, kinyomtatta a szerződést, hétfőn kezdhetek. A többi papír (gondolom, hogy mennyi adót,Áfát stb kell fizetnem)azt majd a Finanzamt fogja megküldeni nekem, gondolom ők adnak majd adószámot is, ami után számlázhatok. Betegbiztosítást saját magadnak kell intézned. Én 33 éves vok, kb 220 euro lesz/hó.
Remélem tudtam segíteni...
- Zita
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 6
14 éve 7 hónapja #460
Írta: Zita
Zita válaszolt a következő témában: Vállalkozás Németországban
Szia Bluelu
Ird be a googleba Betriebswirt es ott all minden.
Üdv
Ird be a googleba Betriebswirt es ott all minden.
Üdv
- tomi1974
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 14
14 éve 7 hónapja #464
Írta: tomi1974
tomi1974 válaszolt a következő témában: Vállalkozás Németországban
Hali!
Nem tudna valaki nekem abban segíteni,hogy hol tudok utána nézni,hogy ha vállakozóként feszteken,piacokon imbisswagenből árulok akkor milyen számlaadási kötelezetségem van és ,hogy kell e pénztárgép?
Nem tudna valaki nekem abban segíteni,hogy hol tudok utána nézni,hogy ha vállakozóként feszteken,piacokon imbisswagenből árulok akkor milyen számlaadási kötelezetségem van és ,hogy kell e pénztárgép?