Kozmetika vállalkozás
- szilagyisz
- Látogató
A magyar bajnok lányok kint oktatnak Stuttgart melett is:
www.crystalnailsbeauty.de/schulungen.html
Ha felveszed velük a kapcsolatot, azt gondolom, hogy mindre választ tudnak neked adni.
Üdv:
Szilvia
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Dalma
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
A papírmunka részéről is tudna valaki segíteni nekem?
Én azt hallottam,hogy kintre nem kell papír a körmözéshez,nem kell mester vizsga???
- B90
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
Bocsi csak mostanaban nem voltam az oldalon!Annyit mar megtudtam hogy kozmetikushoz nem kell mestervizsga!Annyit meg tudnal kerdezni hogy össz-vissz az ilyen hogy papirok,biztositas,könyvelö,finanzamt,werbung az ilyen hivatalos dolgok mennyire jön ki havonta?Elöre is köszönöm!En mar egy ideje probalok üzletet talalni de eleg nehez,egy jo parszor az volt a problema hogy magyar vagyok...Az egyik helyen mar kifizettem volna elöre 8 honapot is,erre,mondtak hogy varjak,ra 1 hetre felhivtak hogy talaltak egy nemet lanyt...Üdv!B90
- Annamaria78
- Nem elérhető
- New Member
trosztg12345 írta: Szia Dalma,
ha jó körmös vagy itthon (és akkor nyilván megvan a megfelelő kuncsaftköröd), akkor kint is elöbb-utóbb jól fogsz keresni. Magánvéleményünk (és tapasztalatunk), hogy N.o.-ban sokkal rosszabb átlagban a minőség. Az árak sokszor pedig az egekben.
Beülhetsz egy szalonba és bérelhetsz egy asztalt kb. 200-400 € között, de jobb sztem, ha azonnal magad egyedül dolgozol.
Elején nem fogsz megélni belőle, de kb. 1 év és már lesz akkora köröd (ha tartósan, szépen dolgozol), hogy abból már jól ki lehet egészíteni a "konyhát". Persze ár kérdése, de ha 39€ feltöltési, 45€ építési stb. árakkal számolsz (ami teljesen korrekt kezdő ár), akkor ha egy hónapban megcsinálsz 30 - azaz napi 1 !!! - vendéget, máris kiszámolhatod, hogy...
Múlt heti tapasztalat: egyre több nőnek van valamilyen körme - sokszor csak egy francia vég - kint.
Mi így gondolkodunk, aug. végén kezdünk ))
Szia!
Megkérdehetem, hogy mi a tapasztalatod? Én januárban készülök kimenni mint műkörmös. Barátnőmnél lakom majd az elején -ő tizen éve kint él mr, mindenben segít-. Milyen formában dolgozol? Egyéni vállalkozóként? Mert most ahogy olvasgatom itt a lehetőségeket, neke még ez az ami a legjárhatóbb, hisz az elején az ő ismerős körének csinálnám a körmeit, valószínűleg házhoz járva, és csak a későbbiekben nyitnék saját üzletet / lakáson belül.
Válaszod előre is köszönöm, illetve ha valakinek van ilyenben már tapasztalata azt szívesen fogadnám.
- trosztg12345
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 78
elnézést a késedelemért, most vettem csak észre, hogy kérdeztél.
Az az igazság, hogy még mindig nem kezdtünk bele, eddig a nejem az itteni hivatali ügyeket intézte (familienkasse, finanzamt stb.), gyerekeket hozta-vitte iskolába, etc. most állunk végre ott, hogy az üzletnyitással foglalkozzunk.
Mi Darmstadtban vagyunk, itt már 2 helyen láttunk körmös szalont, ahol kerestek alkalmazottat, de mind a 2 kínai üzlet volt, 10-12 nővel, akik szinte szalagon dolgoztak. Na erre azt mondtuk, hogy ezt nem. 19€-t töltöttek, 25-ért építettek. A minőség nulla, a magyar otthoni munkákkal nem lehet őket egy napon még említeni sem.
Alapvetően vállakozásban gondolkodunk (egyéni lesz valószínüleg). Szerintünk ha üzletet bérlünk egyből, az lesz a legjobb, bár kétség kívül drágább is. Befektetni valót igényel.
De hosszú távon szerintünk ez éri meg.
A te helyzeted más, nagy előnyben vagy az ismerősöd által. Ha magyarosan akarok tanácsot adni, akkor azt mondom: először ne válts ki semmilyen vállalkozóit, menj el először akármilyen boltba dolgozni 4 órában ún. "Nebenjob"-bal 400€-ért (pl. ruhabolt stb, itt nálunk rengeteg helyen keresnek kisegítőt), és mellette kezd el az ismerősöd körében a körmözést feketén. Persze csak, ha olyan az ismerősi kör, hogy nem jelent fel az első napon !! Bár ha még magyarosabban gondolkodom, akkor lebukni nem tudsz...
3 hónap múlva, amikor már van 8-9 visszatérő vendéged és várhatóan 3-4 mindig újabb kuncsaftod, akkor már biztonsággal kiválthatod az egyénit, tudsz számlát adni stb.
Lehet házhoz járni, ha a vevők megbíznak benned és te is megbízol bennük (mármint tudod, hogy kihez lépsz be a lakásba). Ha igazán jó körmös vagy, mindent csinálsz és mindened van, akkor a házhoz járás nehézkes a rengeteg csillám, porcelán, henna stb. miatt, ezért célszerűbb lakásban kialakítani egy sarkot, ahol az ismerőseid ismerőseit fogadni tudod.
Ha hivatalosan dolgozol egyéniként, akkor ha jól tudom kb. évi 8000€-ig nem kell szja-t fizetned, csak a könyvelőd díjával és a betegbiztosításoddal kell számolnod. Kb. 200-250€. Szerintünk havi 20-25 állandó kuncsaft esetén a bevételed fele nálad marad hó végén ha lakásban dolgozol. Ha üzletet bérelsz, akkor dupla annyi vendég kell, hogy az előző mondat igaz legyen.
100 állandó (persze néhány mindig elmegy, néhány új mindig jön) vendég esetén (napi 3-4) már szerintünk kb. 1500 marad a zsebedben. Persze ehhez idő, kitartás, türelem stb. kell !!!
Páromnak otthon kb. 100-110 állandó vendége volt, amit 2 év alatt sikerült elérnie. Szerintünk itt is kb. ennyi időre lesz szüksége.
Ámen !
- hkriszta
- Nem elérhető
- New Member
Az én családom is hamarosan költözik Németországba,mert a férjem munkát kapott.
A terv az,hogy kimegyünk két kislányommal utána és ott fogunk élni.
Én is kozmetikus vagyok és nagyon szeretnék a szakmámban elhelyezkedni.
Megmondom őszintén ahogy olvasgatom a topikokat (fodrász..stb.) bennem is az otthoni munka lehetősége fogalmazódik meg legjobban,mert :
-a gyerekeimet tudom felügyelni
-nem kell bérleti díjat külön fizetni
-én osztom be az időmet (ez is a gyerkőcök miatt fontos)
B90,azt írod a kozmetikusnak nem kell mestervizsga,akkor ezek szerint kilehet váltani a vállalkozóit,kérdés,hogy otthon lehet-e vállalkozni? Vagy leteszem a pedikűrős sulit, és ahogy más írta,hivatalosan ezen a címen,nem kozmetikusként hanem körmös/pedis/kozmisként működök. Ahogy elnézem,itt amúgy is összefonódik ez a munka.Ha adok számlát,mindegy hol dolgozok,nem?
Még egy kérdésem lenne. Ha mi kimegyünk a gyerekekkel,onnantól biztosítva leszünk,a férjem által,akkor ha a vállalkozó leszek,magamnak külön kell fizetnem a 200€ biztosítást?
Előre is köszönöm a válaszokat,szép estét!
Sziasztok,Kriszta