Elindulni Berlinben
- andsze
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 3
9 éve 10 hónapja #38519
Írta: andsze
andsze válaszolt a következő témában: Elindulni Berlinben
Hasonló családdal tavaly költöztünk Berlinbe. Némi kezdőtőkével nem reménytelen. Lakáskeresésnél ajánlom a Wohnen auf Zeit ajánlatokat, mert oda nem mindig kell a biztosítékoknak a szokásos tömege (Schufa, 3 havi kereset, előző bérbeadó igazolása). 2300 brutto lehet, hogy nem nagy durranás, de családi pótlékkal együtt egy otthoni viszonyokhoz szokott családnak, beosztással elegendő. Kezdetnek szerintem ez is megnyugtató.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, gejza, normár
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
9 éve 10 hónapja - 9 éve 10 hónapja #38520
Írta: DECOTEXT
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Elindulni Berlinben
Bocs' de amikor kijöttünk (jó régen) akkor is jól kerestünk otthon, Mo.-on! Nem mindenki gazdasági menekült!andsze írta: .... egy otthoni viszonyokhoz szokott családnak, .....
DCT
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 464
9 éve 10 hónapja #38521
Írta: gejza
Mondjuk nem is neked szólt az elözö hsz. Mindenki tudja, hogy neked már 1972-ben is arany VISA kártyád volt már Magyarországon is..
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
gejza válaszolt a következő témában: Elindulni Berlinben
DECOTEXT írta:
Bocs' de amikor kijöttünk (jó régen) akkor is jól kerestünk otthon, Mo.-on! Nem mindenki gazdasági menekült!andsze írta: .... egy otthoni viszonyokhoz szokott családnak, .....
Mondjuk nem is neked szólt az elözö hsz. Mindenki tudja, hogy neked már 1972-ben is arany VISA kártyád volt már Magyarországon is..
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
A következő felhasználók mondtak köszönetet: zigeuner, zsoltiabéka
- andsze
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 3
9 éve 10 hónapja #38523
Írta: andsze
andsze válaszolt a következő témában: Elindulni Berlinben
Otthon én is jól kerestem... Kulturális területen nemzetközi projektben dolgozva fizetésként pont annyit vittem haza, mint itt egy 30 órás Zeitarbeiter.
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
9 éve 10 hónapja #38524
Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Elindulni Berlinben
DCT hozzászólása azért indíthatta meg a vitát keresetek tárgyában mert megnyírbáltam és töröltem belőle a magyar átlagbérekről szóló részeket és hivatkozásokat. Pont ezt szerettem volna elkerülni vele, hogy csak és kizárólag arról beszélünk, hogy mennyit lehet hazavinni!
Aki ezen a szinten túl nem lát annak értelmetlen magyarázni, hogy x ezer bruttó lehet annyit sem ér Berlinben mint amennyit Magyarországon vitt haza.
Majd rájön!
Aki ezen a szinten túl nem lát annak értelmetlen magyarázni, hogy x ezer bruttó lehet annyit sem ér Berlinben mint amennyit Magyarországon vitt haza.
Majd rájön!
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
A következő felhasználók mondtak köszönetet: DECOTEXT
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
9 éve 10 hónapja #38525
Írta: DECOTEXT
Biztosan így volt kedves Andsze! Ahogy már Gergő, jelezte, ez nem az a topik, de
talán belefér még a megjegyzésem, hogy Mo.-on nem is fizettél annyi lakbért mint itt!
Rászemről a megélhetési téma itt kifújt!
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Elindulni Berlinben
andsze írta: Otthon én is jól kerestem... Kulturális területen nemzetközi projektben
dolgozva fizetésként pont annyit vittem haza, mint itt egy 30 órás Zeitarbeiter.
Biztosan így volt kedves Andsze! Ahogy már Gergő, jelezte, ez nem az a topik, de
talán belefér még a megjegyzésem, hogy Mo.-on nem is fizettél annyi lakbért mint itt!
Rászemről a megélhetési téma itt kifújt!
DCT