Családi pótlék Németországban
- szamitimi
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 3
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #19033
Írta: szamitimi
szamitimi válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Szia!
Most beszéltem a MÁKkal. Azt mondták, amint megérkezünk Németországba és bejelentkezünk, menjünk be a Familienkasse-hoz és ott indítsuk el az ügyet. Ők továbbítják haza. Sajnos a 90 nap várakozó időt le kell tölteni, de addig kapom Mo.ról a cspótlékot. A németek, amikor elkezdenek fizetni, visszamenőleg kifizetik a havi 184 EU-t, de természetesen levonják belőle azt az összeget, amit addig a MÁK folyosított nekem.
Most beszéltem a MÁKkal. Azt mondták, amint megérkezünk Németországba és bejelentkezünk, menjünk be a Familienkasse-hoz és ott indítsuk el az ügyet. Ők továbbítják haza. Sajnos a 90 nap várakozó időt le kell tölteni, de addig kapom Mo.ról a cspótlékot. A németek, amikor elkezdenek fizetni, visszamenőleg kifizetik a havi 184 EU-t, de természetesen levonják belőle azt az összeget, amit addig a MÁK folyosított nekem.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Manuela
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nata
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 76
12 éve 6 hónapja #19038
Írta: Nata
Nata válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Szia szamitimi!
Mielőtt kiment a férjem bementünk a MÁK-hoz és elmondtuk, hogy megy ki dolgozni, de mi még itthon maradunk néhány hónapot.
Az ügyintéző hölgy kapásból azt mondta, hogy itthon már is meg kell szüntetni a folyósítást és meg is szüntették. Most jelen pillanatban a férjem kinn dolgozik én a négy gyerekkel itthon vagyok és sehonnan nem kapunk családipótlékot. A férjemne kinn német cégnél dolgozik belentve, megkapta az E401-es nyomtatványt, hogy hozza haza a népesség nyílvántartóhoz és utánna vigye vissza Familienkasse-hoz.
Mielőtt kiment a férjem bementünk a MÁK-hoz és elmondtuk, hogy megy ki dolgozni, de mi még itthon maradunk néhány hónapot.
Az ügyintéző hölgy kapásból azt mondta, hogy itthon már is meg kell szüntetni a folyósítást és meg is szüntették. Most jelen pillanatban a férjem kinn dolgozik én a négy gyerekkel itthon vagyok és sehonnan nem kapunk családipótlékot. A férjemne kinn német cégnél dolgozik belentve, megkapta az E401-es nyomtatványt, hogy hozza haza a népesség nyílvántartóhoz és utánna vigye vissza Familienkasse-hoz.
- maisa
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 6 hónapja #19040
Írta: maisa
maisa válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok!
Az utóbbi hozzászólónak:Én most beszéltem a mák-al,és autómatikusan,telefonon keresztül leállítata a családi illetve a gyes folyósítását,mert ő úgy látta jónak!Most mehetek be igényelni újra!
A sztori,hogy a férjem 3 hete van kint németbe,és mennénk ki költözni a gyerekkel (1éves)hozzá.
De még ő sincs bejelentkezve az albérletbe.A cég német.
Azt javasolta ez a bizonyos mák-os hölgy,hogy a férjem kérjen kint a német hatóságtól egy e411-es okmányt töltesse ki majd itthon is...detto és ők majd elintézik.Kérdés hogy ez mennyi idő!?Addig is ő szünetelteti a támogatásokat!Felháborító!
Az előző ,szamitimihez lenne egy kérdésem,hogy ez így,ahogy leírtad,ez így menni fog?Mert akkor én kérelmezem a támogatásokat újra itthon,és akkor így próbálom meg elintézni a dolgokat,ahogy azt leírtad:Várom válaszod!
Az utóbbi hozzászólónak:Én most beszéltem a mák-al,és autómatikusan,telefonon keresztül leállítata a családi illetve a gyes folyósítását,mert ő úgy látta jónak!Most mehetek be igényelni újra!
A sztori,hogy a férjem 3 hete van kint németbe,és mennénk ki költözni a gyerekkel (1éves)hozzá.
De még ő sincs bejelentkezve az albérletbe.A cég német.
Azt javasolta ez a bizonyos mák-os hölgy,hogy a férjem kérjen kint a német hatóságtól egy e411-es okmányt töltesse ki majd itthon is...detto és ők majd elintézik.Kérdés hogy ez mennyi idő!?Addig is ő szünetelteti a támogatásokat!Felháborító!
Az előző ,szamitimihez lenne egy kérdésem,hogy ez így,ahogy leírtad,ez így menni fog?Mert akkor én kérelmezem a támogatásokat újra itthon,és akkor így próbálom meg elintézni a dolgokat,ahogy azt leírtad:Várom válaszod!
- htimea
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 108
12 éve 6 hónapja #19041
Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Nem értelek titeket.
Miért nem olvastok vissza és miért nem olvassátok el azok válaszait,akik már elintézték.
Pontosan leírtuk/ták a lépéseket, weboldalakat,elérhetőek a nyomtatványok,stb.
Ne felhárodjatok,hanem intézkedjetek.
Miért nem olvastok vissza és miért nem olvassátok el azok válaszait,akik már elintézték.
Pontosan leírtuk/ták a lépéseket, weboldalakat,elérhetőek a nyomtatványok,stb.
Ne felhárodjatok,hanem intézkedjetek.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo
- maisa
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 6 hónapja #19044
Írta: maisa
maisa válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Talán azért mert ahány ember annyi félét mondanak!Lám az mák!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
12 éve 6 hónapja #19047
Írta: DECOTEXT
Majd ha lerendeződik, visszamenőleg is odaadják!
Én egyszerűen nem értem, miért kell állandóan a segélyeket és
a támogatásokat froclizni! Szörnyű egy magyar szokás! Aki kijön
ide a BRD-be az első nem az, hogy jó munkahelye és jó kérója
legyen, hanem mit kaphat és mi jár! Borzasztó! Ideje lenne
már felnőtté válni és nem mindent az államtól várni!
Be kell adni a kérvényt, aztán majd intézik!
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Nem mindegy? Vagy a CSP / Kindergeld-ből éltek?maisa írta: Azt javasolta ez a bizonyos mák-os hölgy,hogy a férjem kérjen kint a német hatóságtól egy e411-es okmányt töltesse ki majd itthon is...detto és ők majd elintézik.Kérdés hogy ez mennyi idő!?!
Majd ha lerendeződik, visszamenőleg is odaadják!
Én egyszerűen nem értem, miért kell állandóan a segélyeket és
a támogatásokat froclizni! Szörnyű egy magyar szokás! Aki kijön
ide a BRD-be az első nem az, hogy jó munkahelye és jó kérója
legyen, hanem mit kaphat és mi jár! Borzasztó! Ideje lenne
már felnőtté válni és nem mindent az államtól várni!
Be kell adni a kérvényt, aztán majd intézik!
DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, pkata