Családi pótlék Németországban

Több
12 éve 6 hónapja #19163 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Nem kell ezzel kezdeni, és nem szabad erre alapozni.
De érdemes minnél hamarabb elkezdeni az ügyintézést, mivel amikor már dolgozik, akkor kevesebb ideje, energiája lesz ezután futkosni.
És minnél hamarabb keznik el intézni, annál hamarabb kapják meg, ami ha különösen a kicentizett megélhetés mellett nagyon nem mindegy.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 hónapja #19164 Írta: Liv
Liv válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Természetesen megértem, hogy az a probléma, hogy ezzel indítani nem a legjobb. Na de ne felejtsük el, hogy Magyarországon kialakult egy elég kellemetlen helyzet, és én teljesen megértem azokat, akik ráveszik magukat, és családjukat a jobb élet reményében, hogy elhagyják az országot. Hogy ez most Németország, vagy Anglia, vagy akármi, az már lényegtelen. Elköltöznek, és megpróbálnak túlélni, ez tudom, hogy kicsit drasztikus, de így van!
És igen, ha esély van arra, hogy a gyermeknek, azon országban ahol él, jár a családi pótlék, akkor miért is nem rögtön igényelné meg az ember. Nem? Segíteni, és nem véleményezni kell, ha kérnek, ezt Én így gondolom, de ez Én vagyok.:)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Nata

Több
12 éve 6 hónapja #19166 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Liv írta: És igen, ha esély van arra, hogy a gyermeknek, azon országban ahol él, jár a családi pótlék, akkor miért is nem rögtön igényelné meg az ember. Nem?

Már megint ferdíted a témát, előbb sem azért reagáltam mert cseppet is érdekel szerintem bárkit is, hogy ha kiérkezik mikor igényli, a jogosultság sem lett megkérdőjelezve. Tény, hogy ordít rengeteg hozzászólásról, ezt tervezik be alapnak. Nyelvtudás és szakma nélkül! Na most mi a segítség ha nem az, hogy ezt így nem kéne? :unsure:
A lényeg, ne próbáld meg mégegyszer elvinni abba az irányba a topikot légyszíves, hogy a jogosultságról illetve nem vagyunk kíváncsiak a véleményekről kelljen társalognunk!
Köszi

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 6 hónapja #19169 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Liv, en azt gondolom, igen, a csaladi potlek jar, es ezt mar többször le is irtuk. Igenyelni kell, es a peldakbol lathato, hogy minel elöbb, mert a folyamat tarthat hosszabb ideig is.
En azt gondolom, amint megvan a lakcimbejelentes, es egy bankszamla, ahova utalhatjak, meg kell igenyelni.
Csak eppen ezert nem szabad a költsegvetesbe beleszamitani, mert nem lehet tudni, mikortol jön meg - de akkor visszamenöleg.
Söt - ha a gyerek otthon tanul, de be van ide jelentve, akkor is lehet ra csaladi potlekot kapni. Iskolalatogatasit kell hozni mindig - na de megeri, mert itt több a csaladi potlek. Nekem az ismeretsegi körömben volt olyan, hogy az egyik gyekek otthon jart gimnaziumba - igaz, mar 18. eve utan, es kapnak ra csaladi potlekot. Hogy mi van, ha a gyerek kisebb, nem tudom, de valsz. az is elintezhetö.
szia:
Eva

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 6 hónapja #19172 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Eva10 írta: Söt - ha a gyerek otthon tanul, de be van ide jelentve, akkor is lehet ra csaladi potlekot kapni. Iskolalatogatasit kell hozni mindig - na de megeri, mert itt több a csaladi potlek.

Mihezképest?
Bocs' de ez csak abszolult értékben igaz! Ha egyszerűen átváltod forintra! Szerintem, hogy több, vagy nem több, ott kell nézni, hogy mit és mennyit kapsz érte! Ha viszont azt nézed, hogy az ovoda otthon Mo.-on ingyenes vagy majdnem annyi, akkor már az itteni Kindergeld fabatkát sem ér!
;)

DCT

Több
12 éve 6 hónapja #19207 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

DECOTEXT írta:

Eva10 írta: Söt - ha a gyerek otthon tanul, de be van ide jelentve, akkor is lehet ra csaladi potlekot kapni. Iskolalatogatasit kell hozni mindig - na de megeri, mert itt több a csaladi potlek.

Mihezképest?
Bocs' de ez csak abszolult értékben igaz! Ha egyszerűen átváltod forintra! Szerintem, hogy több, vagy nem több, ott kell nézni, hogy mit és mennyit kapsz érte! Ha viszont azt nézed, hogy az ovoda otthon Mo.-on ingyenes vagy majdnem annyi, akkor már az itteni Kindergeld fabatkát sem ér!
;)

Már megint egy példa arra, hogy időnként el sem olvasod, mire írsz! Legyél már figyelmesebb!

ha a gyerek otthon tanul,

- Ha egyszer a gyerek otthon tanul, akkor az otthoni árak a mérvadók
- Ha a gyerek tanul, akkor nem jár óvodába, az iskola pedig itt ingyenes (ha mégis itt tanulna)
- Ha valakinek a jövedelméhez képes magas lenne a havi 80-90 euró óvoda, akkor szociális alapon kérheti, és meg is kapja az óvodába járás költségeit!

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
A következő felhasználók mondtak köszönetet: szamitimi