Családi pótlék Németországban
- emi5
- Látogató
12 éve 6 hónapja #19152
Írta: emi5
emi5 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Megmondom nektek, hogy 3 hónap mire utalják a cspt, ezt biztosra vehetitek. Úgyhogy azonnal nem is tudja senki igénybe venni.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #19154
Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Ezt illetően maradjunk annyiban, hogy minimum 3 hónap.
Így ha előbb elkezdik folyósítani csak jó, ha pedig 6-8-10 hónap lenne (hasonlóról már többen írtak a fórumon) akkor pedig ez van, kár volt kalkulálni vele de akkor ezt talán már otthonról, utólag fogják csak látni a "kalkulátorok"!
Így ha előbb elkezdik folyósítani csak jó, ha pedig 6-8-10 hónap lenne (hasonlóról már többen írtak a fórumon) akkor pedig ez van, kár volt kalkulálni vele de akkor ezt talán már otthonról, utólag fogják csak látni a "kalkulátorok"!
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
- emi5
- Látogató
12 éve 6 hónapja #19155
Írta: emi5
emi5 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Hát én úgy tudom maximum 3 hónap, ha minden rendben van. Csak azért mondom mert ott dolgozom. Az lehet hogy ahol több volt ott más gond is volt.
- Liv
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 6
12 éve 6 hónapja #19159
Írta: Liv
Liv válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok.
Már írtam ebben a topikban, és most ismét jelzem hol áll az én családi pótlék igénylésem.
2011 decemberben államkincstárnál lemondva a családi és a gyed (2012.01.01-től)
2011 december 19. bejelentkezés a Németországi lakcímre.
2011.dec.29 leadva a családi pótlék igénylése.
2012.január 09. igazolás megérkezett a családi magyarországi lemondásról.
2012.január 13. hiánypótlás Német oldal kérésére: lemondó nyilatkozat, mettől- meddig folyósítva, és az összeg. Visszapostázás a német félnek.
2012.január. telefonálás a magyar oldalon , hogy kell-e még valami? (A válasz :Nem!)
2012.február ismételt telefon a magyar félnek : közlik a vonal másik végén, hogy E410-411 8 sz.melléklet elpostázását várják.
2012.febr.28. megérkezett az kért összes dokumentum a magyar félnek.
2012.ápr. német oldal felhívása telefonon: közlik, hogy az iratok nem jól lettek kitöltve, és az egész törlésre került (köszönhetően az itt élő magyar segítségnek)
2012.ápr. az igénylés ismételt leadása (német segítséggel)
2012.ápr. 12. a magyar fél átadta az iratokat a német oldalnak. Az értesítést a német címemre postázták.
Munkahely-lakás-óvoda, és valóban nem számolva a családi, és más kiegészítők összegével, nekünk megérte!
A későbbiekben sem a segélyek igénylése a cél, otthon sem igényeltem, pedig volt idő, amikor nem tudtam mit adok a gyereknek másnap.
Javaslat ként a most érkezőknek: legyen nyelvtudás-lakás-munka és a későbbiekben az igénylést is elindíthatják. Ami jár az jár, nem gondolom, hogy vitát kéne nyitni, ki miért igényli.
Már írtam ebben a topikban, és most ismét jelzem hol áll az én családi pótlék igénylésem.
2011 decemberben államkincstárnál lemondva a családi és a gyed (2012.01.01-től)
2011 december 19. bejelentkezés a Németországi lakcímre.
2011.dec.29 leadva a családi pótlék igénylése.
2012.január 09. igazolás megérkezett a családi magyarországi lemondásról.
2012.január 13. hiánypótlás Német oldal kérésére: lemondó nyilatkozat, mettől- meddig folyósítva, és az összeg. Visszapostázás a német félnek.
2012.január. telefonálás a magyar oldalon , hogy kell-e még valami? (A válasz :Nem!)
2012.február ismételt telefon a magyar félnek : közlik a vonal másik végén, hogy E410-411 8 sz.melléklet elpostázását várják.
2012.febr.28. megérkezett az kért összes dokumentum a magyar félnek.
2012.ápr. német oldal felhívása telefonon: közlik, hogy az iratok nem jól lettek kitöltve, és az egész törlésre került (köszönhetően az itt élő magyar segítségnek)
2012.ápr. az igénylés ismételt leadása (német segítséggel)
2012.ápr. 12. a magyar fél átadta az iratokat a német oldalnak. Az értesítést a német címemre postázták.
Munkahely-lakás-óvoda, és valóban nem számolva a családi, és más kiegészítők összegével, nekünk megérte!
A későbbiekben sem a segélyek igénylése a cél, otthon sem igényeltem, pedig volt idő, amikor nem tudtam mit adok a gyereknek másnap.
Javaslat ként a most érkezőknek: legyen nyelvtudás-lakás-munka és a későbbiekben az igénylést is elindíthatják. Ami jár az jár, nem gondolom, hogy vitát kéne nyitni, ki miért igényli.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: AiRLAC
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
12 éve 6 hónapja #19160
Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Tisztázzuk! Nem erről volt (van és lesz) vita hanem, hogy miért ezzel kell kezdeni, miért erre kell alapozni!Liv írta: Ami jár az jár, nem gondolom, hogy vitát kéne nyitni, ki miért igényli.
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
- Nata
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 76
12 éve 6 hónapja #19161
Írta: Nata
Nata válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Szia Gergoo!
Ez alapból butaság szerintem, hisz a Kindergeltre nem lehet alapozni, az úgy nem megy (meglátásom szerint) hogy kimegy bárki Németországba és megél ebből a pézbő úgy ahogyan itthon sem lehet megélni a családipótlékból. Szerintem ez teljessen természetes, hogy előbb valaki munkát talál, dolgozik és közben esetleg tervezgeti, hogy hogyan tudna újra együtt lenni a család és persze ekkor jelentkezik (fejben) a Kindergelt mint plussz bevétel pl. mivel kinn lesz a család nagyobb lakás kell és ahoz nagyon jól jön ez a plussz pénz.
Ez alapból butaság szerintem, hisz a Kindergeltre nem lehet alapozni, az úgy nem megy (meglátásom szerint) hogy kimegy bárki Németországba és megél ebből a pézbő úgy ahogyan itthon sem lehet megélni a családipótlékból. Szerintem ez teljessen természetes, hogy előbb valaki munkát talál, dolgozik és közben esetleg tervezgeti, hogy hogyan tudna újra együtt lenni a család és persze ekkor jelentkezik (fejben) a Kindergelt mint plussz bevétel pl. mivel kinn lesz a család nagyobb lakás kell és ahoz nagyon jól jön ez a plussz pénz.