Gyógyszerek Németországban

 • Trixi0606
 • Trixi0606 profilkép Témaindító
 • Nem elérhető
 • Kezdő fórumozó
 • Kezdő fórumozó
 • Az élet illúzió. Csupa-csupa illúzió. :-)
Több
8 éve 5 hónapja #10189 Írta: Trixi0606
Gyógyszerek Németországban téma létrehozva Trixi0606 által

Sziasztok :-)
Évát nem lájkoltam, hanem megköszöntem, hogy helyettem is megfogalmazta, amit gondolok.
Igen fontos információ egy kiköltözni szándékozó számára, hogy az egyes egészséggel kapcsolatos problémák esetén milyen költségekkel kell számolnia.
A fiam injekciója itthon 17.000.- forint, támogatás nincs rá, külföldről kell hozatni, általában a gyógyszertárak pont az ára miatt nem tartják készleten. A terméknek szavatossága is van, tehát újat kell vásárolni, akkor is, ha a termék nem került felhasználásra.
Mi egyébként döntő többségben homeopátiás szereket használunk, tehát érdekelne, hogy mennyire elterjedt a homeopátiás gyógyítás Németországban és ezeknek a szerek milyen árban vannak. Itthon ezek sem támogatottak, nem lepődnék meg rajta, ha kint sem.
Az aszmára kétfajta puffantót kell alkalmaznunk egyet rendszeresen, egyet a rohamkor (Ventolin). Kérdés hogy ezek kint is vannak, vagy át kell állni másfajta szerekre?
Gergő, ha javasolhatnám, hogy nyiss egy topikot az egészségügynek és oda lehessen firkálgatni ebben a témában, az szerintem a közösség számára is építő lenne. Mit gondolsz?
Vagy használjuk a betegbiztosítás topikot?
Trixi

Trixi
A következő felhasználók mondtak köszönetet: márrau1

Szeretnél hozzászólni a témához? Belépés itt!

Több
8 éve 5 hónapja #10195 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Gyógyszerek Németországban

Trixi0606 írta: Mi egyébként döntő többségben homeopátiás szereket használunk, tehát érdekelne, hogy mennyire elterjedt a homeopátiás gyógyítás Németországban és ezeknek a szerek milyen árban vannak. Itthon ezek sem támogatottak, nem lepődnék meg rajta, ha kint sem.
Az aszmára kétfajta puffantót kell alkalmaznunk egyet rendszeresen, egyet a rohamkor (Ventolin). Kérdés hogy ezek kint is vannak, vagy át kell állni másfajta szerekre?
Trixi

Kedves Trixi!
Feleségem (volt) súlyos betegsége (mellrák >op., kemó, sugárkezelés) és fiam allergiája miatt mi MINDEN lehetőséget megragadtunk a gyógyitásra, többek között az összes fellelhető homeopatiás gyógymódokat is! Az eddig tapasztalatunk az volt, hogy ezt a német biztsosítók nem fizetik és minden zsebre megy. (Ami ugyanis nem bizonyitottan használ -de használ- azt nem fizetik! Nejem azóta meg gyógyult, fiam azonban továbbra is éves ciklusokban kinlódik. Itt szoktunk várásolni! Ez az ONLINE GYÓGYESZERTÁR
benne van a Bundesregisterben, és központilag ellenőrzött kiválló és legális lehetőség gyógyszerek OLCSÓ beszérzésére! Receptes gyógyszerek is kaphatók, amit bescannelve és ellenőrzés után elfogad a portál, majd küldi a GARANTÁLTAN biztos forrásból szármozó gyógyszert!

Sajnos az általad elmitett "Ventolin" nem szerepelt a listájukon, de valószinű, hogy más neve van itt, vagy más gyógyszerben van azonos hatóanyag! PL: Itt kapható az Aspirin Komplex kiválló szer a megfázás és egyéb ellen, otthon nem , csak az Aspirin C. Itt a BRD-ben is, szabadon kapható pl. olyan kortison tartalmú gyógyszer is ami otthon CSAK recetre kapható! Hitelkártyával minden további nélkül vásárolhatsz itt. Később ha "jó és fizető" kuncsaft vagy, akkor már számlára is vásárolhatsz. (Mi már régen igy kapunk mindent, -utólag fizetünk az árú előbb megérkezik-, viszont ehez egy kiválló fizetési morál kell. Mi azonnal fizetünk, még aznap és onilne utalással!)
Ez az internetes gyógyszertár is még jó, de itt nem vagyunk kuncsaftok >>> GYÓGYSZER RÓKA

UI: a tapasztalatunk szerint sokszor ugyan az a gyógyszer akár 50%-al is olcsóbb lehet, mert itt nincsenek alkalmazottak és nincs nagy raktákészlet. A gyógyszereket direkt a gyártótól kapják és nincs közbeiktatott kereskedelem és sok szállitási költség! Bizonyso összeg felett már az árban benne van a postai költésg is, ezért érdemes nagyobb mennyiséegt vásárlni ha csak valami nem romlandó!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Trixi0606

Szeretnél hozzászólni a témához? Belépés itt!

 • Trixi0606
 • Trixi0606 profilkép Témaindító
 • Nem elérhető
 • Kezdő fórumozó
 • Kezdő fórumozó
 • Az élet illúzió. Csupa-csupa illúzió. :-)
Több
8 éve 5 hónapja - 8 éve 5 hónapja #10202 Írta: Trixi0606
Trixi0606 válaszolt a következő témában: Gyógyszerek Németországban

Kedves DCT, ha az összes hozzászolásod ilyen lenne, Te lennél a KIRÁLY! :-) Nagyon-nagyon hasznosnak tűnnek ezek az információk! Köszönöm szépen!
A feleségednek jó egészséget kívánok, a fiadnak pedig, hogy megtaláljátok a gyógymódot.
Én is allergiás vagyok: por, macska, kutya, és általában júniustól-októberig szénanátha.
Idén sokkal rövidebb volt ez a ciklus, de már kb 1 éve KANGEN vizet iszunk, lehet akár emiatt is és inkább zöldség - gyümölcs és gabona étrenden élek egy éve, a hús igen kevés.
Lehet a fiamnak is és nekem is segítene a Budapesti szmog helyett egy kellemes erdő melletti kisváros?! ;-)
Ha Gergő elérhetővé teszi, itt egy link:
http://kangenviz.hu
Németben is lehet kapni, a magyar kereskedés onnan importálja.

Trixi

Szeretnél hozzászólni a témához? Belépés itt!

Több
8 éve 5 hónapja #10205 Írta: Julianna
Julianna válaszolt a következő témában: Gyógyszerek Németországban

Kedves Trixy,

a homeopátiás gyógyszereket valószínüleg nektek kell majd fizetnetek. Azt viszont biztos, hogy pl a Techniker Krankenkassenak (ez egy állami betegbiztosító) van egy olyan szolgáltatása, hogy a homeopátiás orvosi ellátást fizetik. Ennek feltétele, hogy olyan orvoshoz forduljatok, aki szerepel az általuk összeállított orvosi listán. Ha majd állami betegbiztosítót választotok, szerzödéskötés elött erre mindenképpen kérdezzetek rá, ha ez nektek fontos.

www.tk.de/tk/behandlungsangebote/koordin...handlung/suche/81364

A gyerekek orvosi ellátása (is) nagyon jó, meglátod, meg leszel vele elégedve. Ami a Ventolint illeti, mi is használtuk otthon, mert kisfiamnak május-június körül allergiás asztma rohamai voltak. Itt a Ventolin helyett a szakorvos felírt egy itt sokkal jobban ismert és elterjedt gyógyszert, semmi gond nem volt az átállással. Szerintem nyugodtan bízzál az itteni orvosokban, add azt a gyereknek, amit itt ök felírnak.
Még egy dolog: a gyerekeknek még a 10 eurós negyedéves vizitdíjat sem kell megfizetni! A gyerekek orvosi ellátása ingyenes, a vizitdíjat csak a 18 éven felüliektöl szedik be.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, Trixi0606

Szeretnél hozzászólni a témához? Belépés itt!

 • Eva10
 • Látogató
 • Látogató
8 éve 5 hónapja #10225 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Gyógyszerek Németországban

Sziasztok!
A betegellatas meneteröl, receptekröl, 10 eurokrol, stb-röl irtam mar többször, ha visszaolvassatok, megtalaljatok.
A rezeptgebühr altalaban 5 euro, de draga gyogyszernel lehet több is. De a paciens kaphat u. Befreiungskartet, ami altalaban egy evig ervenyes, es akkor nem kell ezt a rezeptgebührt es a 10 eurokat fizetni. Ezert altalaban fizetni kell, de többet nem tudok.

sziasztok:
Eva

Szeretnél hozzászólni a témához? Belépés itt!

Több
8 éve 5 hónapja #10249 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Gyógyszerek Németországban

Trixi0606 írta: .... ha az összes hozzászolásod ilyen lenne, Te lennél a KIRÁLY! :-) Nagyon-nagyon hasznosnak tűnnek ezek az információk! Köszönöm szépen!


Csak értelmes kérdésekre, lehet értelmes választ adni! Rendszer vagy saját helyzet szidása, vagy mások hibáztatása sokaknál is kiveri a biztosítékot, nem csak nálam! Örülök, hogy valamilyen segitséget tudtam adni az internetes gyógyszertárakkal! Ha magad keresel ilyet, (van sok a neten) akkor ügyelj arra, hogy legáls legyen a hely. Ez legtöbbször abból látható, hogy van postacim, telefon- faxszám, WEB-lap, adószám és olvasd el feltétlenül az AGB-t (Allgemeine Geschäftsbedingungen). Itt vannak azoknak a listája amelyek a BRD-ben engedélyezettek és legálisak:

Zugelassene Versandapotheken < link.

(Amelyek itt nem szerepelnek azt kerüld el, mert vagy hamisított gyószerrel
kereskednek, vagy kétes forrásból számozó (illegális) árúval kereskednek!)

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Trixi0606

Szeretnél hozzászólni a témához? Belépés itt!