E106

Több
8 éve 2 hónapja #20007 Írta: Tomi
E106 téma létrehozva Tomi által

Kedves Fórumtársak!
Rákerestem a fenti témára, de nagyon kevés választ láttam.
Konkrét kérdésem: van-e valamelyikőtöknek arra vonatkozóan személyes tapasztalata, hogy német munkavállalóként kérte német biztosítójától az E106-os, másnéven S1 nyomtatvány megküldését a magyar Egészségbiztosító Pénztárnak és ezt a német biztosító megtette vagy elutasította. Ha elutasította, milyen indokkal és ez alapos volt-e? Én 8 hónappal ezelőtt kértem ennek a E106-os nyomtatványnak a megküldését Magyarországra, de a német biztosító elutasította, mivel ezt csak a határmenti munkavállalókra tartják alkalmazandónak. A magyar biztosító nem tud erről a kizárólagos alkalmazásról, ezért kérdezem a Ti véleményeteket is. Üdv.: Tomi

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 2 hónapja #20016 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: E106

Szia Tomi

Én is ugyanigy jártam. Engem is elutasitottak ugyanevvel az indokkal a Technikernél. :blush:
Mondva csak a hátármentieknél kell ezt megcsinálni, meg valami olyat mondott, hogy akkor itt nem leszek teljeskőrüen biztositva, meg akkor nekik Magyarbiztositonak kell fizetniük valamennyi százalékot.
Igy én itt befejeztem.
Nekem azt mondták, hogy ha megyek magyarországra és olyan helyzetbe kerülők, hogy sürgősen orvoshoz kell mennem,számlát kérjek, és itt kifizetek, ha nem is az egészet, lehet 80 %-át.
Tehát, ez a téma is jol őssze van kutyulva. :sick: :sick:
Pedig szerintem is jobb lenne S1 es kitőltve

Üdv.Terézia

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Eva10
  • Látogató
  • Látogató
8 éve 2 hónapja #20017 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: E106

Sziasztok!
Szerintem a kartyatok egyben eu kartya is, akkor meg Europaban a sürgössegi ellatast meg kell kapjatok ingyen.
Ha esetleg megis fizetni kellene, akkor mindenkeppen kerjetek szamlat, es szerintem a kassa aztan visszafizeti.
sziasztok:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 2 hónapja #20023 Írta: Manocska86
Manocska86 válaszolt a következő témában: E106

Sziasztok! Ebben a témában éppen most voltam benne talán el tudlak vezetni titeket a dolog útvesztöiben. A helyzet az ,hogy E106-os nyomtatványt (ami egy ún. Igazolás magyarrszági tb fizetésröl) logikusan csak az kaphat aki Mo-ra fizeti a tb járulékot, vagy (ahogy mi is) külföldi kiküldetésben dolgozik pl németországban DE magyar cégen keresztül vagyis mindenféle járulékfizetés otthon történik. Erröl állít ki az Oep egy igazolást (ez az ún E106-os nyomtatvány) amit egy egyezmény alapján elfogad a külföldi biztosító, kiállít egy biztosítási kártyát és járhatsz külföldön úgy dokihoz akár otthon DE ez ettöl még nem német biztosítás!!! A német biztosító kifizeti az ellátást majd behajtja a költségeidet a magyar államon. Ezért van az hogy aki külföldön él külföldi cégnél dolgozik és a járulékokat is oda fizeti nem jogosult az E106-osra. A határmenti magyarokra vonatkozó részét a dolognak én sem értem kristálytisztán de mi a fentiek okán lettünk jogosultak E106-ra és meg is kaptuk hálisten.
Egyébként azt nem értem hogy aki itt németországban él, itt is dolgozik, gondolom akkor ide fizeti a járulékokat annak minek az E106-os mikor német biztosítása automatikusan van a némt munkahely és járulékok okán. Vagy valamit félreértettem?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 2 hónapja #20024 Írta: Manocska86
Manocska86 válaszolt a következő témában: E106

Húha! Most látom hogy félreértelmeztem a leírást szóval Te nem németországban szeretnél e106-ossal biztosítva lenni hanem otthon....ez állítólag azért nem lehetséges mert 2helyen nem lehetsz egyszerre társadalombiztosítva. Nekünk az E106 is úgy járt hogy otthon csak sürgösségi ellátást vehetünk igénybe miután igazoltuk hogy itt élünk. Ha te németországban élsz tartósan akkor párhuzamosan otthon nem lehetsz ugyan olyan mértékig biztosítva. Úgy tudom. A másik pedig az hogy ha megigényled z E106-ot azt csak úgy adják ki ha z igénylés orzágából kijelentkezel legalább egy "ideiglenesen külföldre távozott" státusszal. De ha németországban dolgozol akkor ez nem lehetséges hacsak nem vagy magyarországi kiküldetésben. Én így értesültem és mi így is csináltuk.
Remélem udtam segíteni valamit.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 2 hónapja #20057 Írta: Schnellkraft
Schnellkraft válaszolt a következő témában: E106

Kedves Tomi,
Abban az esetben, ha valamelyik uniós országban van (pl. munkaviszonyból kifolyólag) betegbiztosításod, de szeretnél otthon, jelen esetben Magyarországon is teljes körű egészségügyi ellátásra jogosult lenni, kérvényezned kell az ú.n. E106-os, vagy újabban az ú.n. S1-es igazolás kiállítását. Egy kitöltött formayomtatványt benyújtasz a annak német betegbiztosítónak, amelyiknél be vagy biztosítva. Igazolnod kell, hogy az állandó lakhelyed Magyarországon van, saját felelősségedre ki kell jelentened, h. rendszeresen, pl. havonta, hazajársz. Ha van bejelentett német lakcímed, ebben az esetben a német betegbiztosító megtagadhatja az S1-es igazolás kiállítását. Ha ezek után továbbra is ragaszkodsz a magyarországi teljeskörű egészségügyi ellátásra való jogodhoz, legfeljebb kijelentkezel a német lakcímedről. Ez nem befolyásolja a munkavégzéshez való jogodat, németországi munkavégzéshez nem szükséges német bejelentett lakhely.

Üdv, István
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!