Bérlői kár helyrehozatala
- Emilio33
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 52
Sőt semmire sem, inkább gondolj arra, szerencse nem a gyereked lábára esett a TV, ami komoly balesetet is okozhatott volna.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- keeek
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 35
kisne írta: Szio Perszike
Előttem szolok bizony, jol tájékozodtak.
Nekünk 5 lakásunk van kiadva, nyáron egyik lako leverte a redőny szerelésével a sarokrol a szint.
Párom hivatott céget, mit ne mondjak fél métert javitottak ki, mivel én otthon voltam láttam mit csinálnak, kb. kétszer jőttek ki 1-1 orát dolgozni és a számla 1470 euro volt, még a párom is meglepődőtt.
na bizony a bérlőnek nem tettszett , de mivel volt biztositása én ugy tudom az később kifizette neki.
Ugy hogy bizony fogadd meg az előttem hozzászolok tanácsát, nagyon sokat kell fizetni ha egy cég jőn ki, és mindig a tulaj hivja
Ja és arra vigyázz naponta szellőztess, a lakásban mert ha csak egy kis penészfoltot meglát a tulaj , akkor ajjaja
szakértőt hivat, nem-e árt a egészségetekre,majd az egészet megcsináltatja és az bizony nem 1 ezer euro lessz
itt sok bérlőre ráverik a javitást mert őreg házakba ez sürün előfordul,téli honapokban.
Igy bizony én is javaslom egy jo biztositást.
Üdv.Terézia
Nekem nagyon sok ujdonsag volt ebben a temaban, koszonom!
Errefele mondjuk nem divat hogy a lakashoz tartozna a padlo is, eloszor furcsallottam, most latom talan elonye is van.
(az viszont furdallja az oldalamat, hogy hogyan tortent, hogy amikor leesett a Tv eppen ott volt a tulaj? v ki iratta ala azt a papirt? )
A peneszes pelda nagyon meglepett! Nalunk iszonyu peneszes lett a fal december eleji zimankoban, azota csak feligmeddig csukjuk az ablakokat, remelem segit. Csak idohianyon mult, hogy nem szoltam a tulajnak, hogy ugyanmar csinaljon valamit, mert semmi kedvem vmi tudogombat osszeszedni. Lehet, h nagyon rafizettem volna a dologra??!! Mindenesetre akkor jobb lesz ha szepen csendben letisztitjuk, ha kell ujrafestjuk az erintett teruletet?
Es az vajon eleg ha egyikunknek van ez a haftplicht biztositasa egy ilyen esetre?
Es vajon ez a biztositas kulfoldon is ervenyes marad?
Balesetmentes 2013-at Nektek!
- kisne
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 143
A penészes példa pedig élő dolog. Barátnőmék egy őreg házban laknak, és mivel itt már mindenki ugye szigetelteti a házakat, bizony a nagy meleg, és nem szellőztetés ,penészt hoz
és bizony felháborodva hivta a tulajt a barátném hogy is van penészes a fal.stb.
Na erre a tulaj hozatott egy szakértőt ugye aki megállapitotta ,hogy rosszul használják a lakást nagyon meleg van és szellőztetni kell nem csak résnyire hanem él ora tárva nyitott ablakkal.
De ugye a penész káros az egészségre ,kitalálták, vagyis a szakértő kőzőlte le kell verni a vakolatot stb és ugye ezt mind a bérlőnek kell helyreállitattnia fizetnie mert ,ő használta rosszul, ő okozta a kárt.
tőbb ezer eurot kell fizetniük.
A barátosnőm azota veri a fejét a falba miért szolt a tulajnak, és miért nem csak szellőztetett.
Ugy hogy javaslom a teljes ablakos szellőztetést és kisebb hőmérsékletet .
és ez tényleg nem vicc.
Vannak nagyon jo penészedést gátlo vegyszerek és penészes falra valo festékek is
igy olcsobb szerintem.
A papirt pedig nem is kell aláiratni, mivel te a lakást ugye szerződéssel veszed át és ha bármilyen kár esik azt neked kell megfizetni, ehhez semmiféle aláirás nem volt még nálunk. pedig volt pár ilyen a lakásokban. hivott a párom mestert, megcsináltatta a kárt és a számlát odaadta a bérlőnek ennyi.
Üdv.Terézia
- Perszike
- Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 55
Az eset úgy történt,hogy E-bay-en vásároltunk egy használt tv-t,majd elmentünk érte.A párom felemelte (a bejárati ajtótól nem messze volt a földön a tv) majd a tv súlypontja elöl volt és nem tudta megtartani majd elöre bukott kb 30-40 cm-röl esett vissza.Két kis horpadás lett a parkettán az ajtótól nem messzire.Az ürge azonnal elökapott egy papírt,amire leírta,hogy vállaljuk a felelösséget arra vonatkozólag,hogy kárt okoztunk neki,különben rendört hív.Alá is írtam,hisz nem akartunk kibújni a felelösség alól,hisz mi okoztuk a kárt.A dolog december 23.-án történt,majd január 3.-án kaptunk tölük egy e-mailt csatolva a javíttatásról szóló árajánlattal és egy határidövel,hogy a pénzt január 13.-áig utaljuk át nekik.Egyszer tudtam vele beszélni telefonon,akkor semmi kompromisszumra nem volt hajlandó,semmi nem érdekelte.....írtunk nekik egy levelet,hogy a pénzt 3 részletben fogom neki utalni,majd rá egy nappal egy új e-mail-t ,hogy adja meg a telefonszámát.Válasz egyikre sem jött.
Ma reggel míg a gyermekeimet elvittem az iskolába és ´óvódába a DHL hagyott egy értesítöt a postaládámban,hogy átvehetek egy levelet de csak holnap a helyi postán ami INKASSOROL szól.Még csak az általa megadott határidöt sem tartotta tiszteletben,nem hogy a kérésemet azzal kapcsolatban,hogy nekem az a 10 nap igen kevés.Hát röviden ennyi,fogalmam sincs ez az inkasso hogy müködik,de ha lezárolják a számlánkat lehet,hogy nem nagyon fogunk enni 3 hétig.Szomoru,de Gyurcsi szavaival élve ezt elq...tuk.
Köszönöm a jokívánságokat!
Szerencsés 2013-at mindenkinek!
Perszike
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Azért ez nem ilyen egyszerű! Először is a penész nem "úgy keletkezik", hogy hétfőn beköltözöl és kedden penészes a fal! ERGO: amikor beköltözik valaki meg kell nézni (vagy nézetni) alaposan, hogy van e valahol penész és ezt feltétlenül irásban rögziteni kell. Ha meg nem volt penész, s később kialakult, akkor bizony valóban a lakást nem használta a bérlő rendeltetés szerűen. (Pl. a szobában száritott mosásból, a ruha, vagy ritka szellőztetés!) A ruhaszáritás nem vicc, mi pl. tesszük mert irgalmatlanul száraz a lákásunk, amiben egy hygromter nem mutatja a páratartalmat, mert 22% alatti értéknél nem jelez! (A mosott ruha száritása után, volt már, hogy 38%-ra is felment a pártartalom ami már majdnem egészséges!**)A másik fontos dolog, hogy bárhol is bérlünk valamit legyen egy jogi és egy felelősség biztositásunk! Igy nem érhet bennünket sok anyagi probléma!kisne írta: A barátosnőm azota veri a fejét a falba miért szolt a tulajnak, és miért nem csak szellőztetett.Ugy hogy javaslom a teljes ablakos szellőztetést és kisebb hőmérsékletet .
és ez tényleg nem vicc.Vannak nagyon jo penészedést gátlo vegyszerek és penészes falra valo festékek is igy olcsobb szerintem.
**Der mittel-und nordeuropäische Mensch fühlt sich laut Untersuchungen am wohlsten, wenn es um ihn herum 21 bis 22°C warm ist und eine relative Luftfeuchtigkeit von 40 bis 50% herrscht. Dementsprechend sind dies auch die Werte, die für die normale Nutzung Ihrer Wohnung und der verschiedenen Räume gewöhnlich angegeben werden.
DCT
- Emilio33
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 52
Perszike, nem semmi az ürge.