Bérlői kár helyrehozatala

Több
11 éve 10 hónapja #27646 Írta: Zita
Zita válaszolt a következő témában: Bérlői kár helyrehozatala

Hallo prosperus,
en 20 eve itt elek es meg soha nem volt szüksegem Rechtschutzversicherung-ra, azonkivül rohadt draga. Az csak olyannak kell akinek a hobbyja a pereskedes.
Haftplicht van nekem is. Nem lehet több mint 80-120€ között. En az Allianznal vagyok kocsival mindennel. Egyebkent meg ugy tudom, hogy a föberlö csak ceget kerhet de nem ö szabja meg, hogy melyiket, csak a vegeredmeny legyen normalis. (Fachgerechte Reperatur)
Üdv Zita

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 10 hónapja #27650 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Bérlői kár helyrehozatala

kisne írta: Szio Keeek

A penészes példa pedig élő dolog. :( Barátnőmék egy őreg házban laknak, és mivel itt már mindenki ugye szigetelteti a házakat, bizony a nagy meleg, és nem szellőztetés ,penészt hoz :sick:
és bizony felháborodva hivta a tulajt a barátném hogy is van penészes a fal.stb.
Na erre a tulaj hozatott egy szakértőt ugye aki megállapitotta ,hogy rosszul használják a lakást :) nagyon meleg van és szellőztetni kell nem csak résnyire hanem él ora tárva nyitott ablakkal. ;)
De ugye a penész káros az egészségre ,kitalálták, vagyis a szakértő kőzőlte le kell verni a vakolatot stb és ugye ezt mind a bérlőnek kell helyreállitattnia fizetnie mert ,ő használta rosszul, ő okozta a kárt.
tőbb ezer eurot kell fizetniük.
A barátosnőm azota veri a fejét a falba miért szolt a tulajnak, és miért nem csak szellőztetett.
Ugy hogy javaslom a teljes ablakos szellőztetést és kisebb hőmérsékletet .
és ez tényleg nem vicc.
Vannak nagyon jo penészedést gátlo vegyszerek és penészes falra valo festékek is :)
igy olcsobb szerintem. :blush:
A papirt pedig nem is kell aláiratni, mivel te a lakást ugye szerződéssel veszed át és ha bármilyen kár esik azt neked kell megfizetni, ehhez semmiféle aláirás nem volt még nálunk. pedig volt pár ilyen a lakásokban. hivott a párom mestert, megcsináltatta a kárt és a számlát odaadta a bérlőnek ennyi.
Üdv.Terézia

Nem a meleg es a nem szellozes, hanem a hohid a problema legtobbszor es emiatti paralecsapodas bizonyos pontokon.
Ez a peneszedes egy horror topic errefele. Amikor kikoltoztunk az elso hetekben errol hallottam remtorteneteket:) Az a vicc, hogy a peneszedest minden lako titkolja, mert szivas van belole es azonnal lefujjak vmi sprayvel. Ideig oraig eltunteti, de ha hohid van, akkor lehet falra kenni a szelloztetest. Elobb utobb jon a penesz.
NA meg arra jo, hogy a tulajok rakenik a berlokre, hoyg nem szelloztetnek es kifizettetik veluk a felujitast:) Ha van az embernek jogi hattere, vmi biztositas, akkor erdemes lehet kerni egy szakertoi velemenyt a hohidrol es visszadobni, hogy szerkezeti hiba van a lakasban:)

Több
11 éve 10 hónapja #27651 Írta: mahlzeit

Perszike írta: Szio Keeek!

Az eset úgy történt,hogy E-bay-en vásároltunk egy használt tv-t,majd elmentünk érte.A párom felemelte (a bejárati ajtótól nem messze volt a földön a tv) majd a tv súlypontja elöl volt és nem tudta megtartani majd elöre bukott kb 30-40 cm-röl esett vissza.Két kis horpadás lett a parkettán az ajtótól nem messzire.Az ürge azonnal elökapott egy papírt,amire leírta,hogy vállaljuk a felelösséget arra vonatkozólag,hogy kárt okoztunk neki,különben rendört hív.Alá is írtam,hisz nem akartunk kibújni a felelösség alól,hisz mi okoztuk a kárt.A dolog december 23.-án történt,majd január 3.-án kaptunk tölük egy e-mailt csatolva a javíttatásról szóló árajánlattal és egy határidövel,hogy a pénzt január 13.-áig utaljuk át nekik.Egyszer tudtam vele beszélni telefonon,akkor semmi kompromisszumra nem volt hajlandó,semmi nem érdekelte.....írtunk nekik egy levelet,hogy a pénzt 3 részletben fogom neki utalni,majd rá egy nappal egy új e-mail-t ,hogy adja meg a telefonszámát.Válasz egyikre sem jött.
Ma reggel míg a gyermekeimet elvittem az iskolába és ´óvódába a DHL hagyott egy értesítöt a postaládámban,hogy átvehetek egy levelet de csak holnap a helyi postán ami INKASSOROL szól.Még csak az általa megadott határidöt sem tartotta tiszteletben,nem hogy a kérésemet azzal kapcsolatban,hogy nekem az a 10 nap igen kevés.Hát röviden ennyi,fogalmam sincs ez az inkasso hogy müködik,de ha lezárolják a számlánkat lehet,hogy nem nagyon fogunk enni 3 hétig.Szomoru,de Gyurcsi szavaival élve ezt elq...tuk.
Köszönöm a jokívánságokat!
Szerencsés 2013-at mindenkinek! :)

Mit keresett a tulaj a lakasban, mikozben TV-t cipeltek?

Több
11 éve 10 hónapja #27652 Írta: mahlzeit

Zita írta: Hallo prosperus,
en 20 eve itt elek es meg soha nem volt szüksegem Rechtschutzversicherung-ra, azonkivül rohadt draga. Az csak olyannak kell akinek a hobbyja a pereskedes.
Haftplicht van nekem is. Nem lehet több mint 80-120€ között. En az Allianznal vagyok kocsival mindennel. Egyebkent meg ugy tudom, hogy a föberlö csak ceget kerhet de nem ö szabja meg, hogy melyiket, csak a vegeredmeny legyen normalis. (Fachgerechte Reperatur)
Üdv Zita

Kollegak nekem is ezt mondtak. MArmint, hogy felesleges.:) Csakhogy ok es ahogy tneked is van egy beallt eletetek.
Egy ujonnan kikoltozenel egy rakas uj szituacioval szembesul az ember, tobb lakas csere mire talal vmi "veglegesebbet". Uj munkahelyek, uj helyzetek etc..
Nem rossz az ha van:) Nekunk sincs egyelore, de folyamatban:)

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 10 hónapja #27655 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Bérlői kár helyrehozatala

Zita írta: Hallo prosperus,en 20 eve itt elek es meg soha nem volt szüksegem Rechtschutzversicherung-ra, azonkivül rohadt draga. Az csak olyannak kell akinek a hobbyja a pereskedes.
Üdv Zita

Kedves Zita! Neked nagy mázlid van, hogy még nem kellett a jogi biztositás! Mi nem vagyunk olyanok akik "állandóan" pereskednek, s mégis már többször igénybe kellett vennünk ezt a védelemet. Egyszer egy kisebb balesetnél az okozó biztositója nem akart fizetni (vesztett), egyszer a bérbeadó kért volna tölünk jogtalan dolgot...., egy munkaadó elbocsájtott 30 embert, (indok nelkül) s helyükre olcsó lengyel tervezöket vettek fel, s a nejem perelte a céget (nyertünk, s nagy végkielégtest kapott) stb stb. Most éppen egy örökségi ügyben jár el az ügyvédünk, ami nekünk csak 150 eurós önrészbe kerül.....(nyerni fogunk ez már most látható) Tehát már egy kis közuti balaestnél is kellhet egy jogi védelem. Persze ha sok a pénzed akkor ne köss ilyet!

Amit furcsállok nálad, hogy a kocsiddal pont az Allianznál vagy, ami az egyik legdrágább biztositó, ugyanakkor drágállod a jogi biztositást, ami nem drága. ITT összahasonlithatod ezeket.

UI: nem jó mindennel egy biztositónál lenni, mert önmaguk ellen nem fognak pereskedni vagy kártériteni. A jobb ha a kocsik egynél, a jogi biztositás egy másiknál, s a "Haftpflicht" egy harmadiknál van. Igy konkurensek, s mindegyik teljes erövel téged képvisel akár a másik ellen is!
:chuckle:

DCT
Mellékletek:

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 10 hónapja #27656 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Bérlői kár helyrehozatala

Zita írta: Egyebkent meg ugy tudom, hogy a föberlö csak ceget kerhet de nem ö szabja meg, hogy melyiket, csak a vegeredmeny legyen normalis. (Fachgerechte Reperatur)

És ki dönti el azt, hogy "Fachgerecht" vagy sem? Ha valaki nekem kártokoz (akár kocsiban, akár másban) nem fogja megszabni, hogy én hol javittatok! Ezt én, mint tulajdonos fogom megszabni! S ha nem tetszik, akkor lehet felvenni a jogi biztositásommal a kapcsolatot......., mert én fogom eldönteni, hogy "Fachgerecht" vagy sem, a javitás!

DCT