Német állampolgárság előnyei
- Athena1985
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 332
A lányaim még csak 3,5 illetve 2 évesek, tehát még nem iskolakötelesek. Viszont információim szerint a gyermekek 16 éves korig könnyített formában vehetik fel szüleikkel az állampolgárságot, ami azt jelenti, hogy nyelvi tesztet egyáltan nem, vagy egyszerűsített feltételek között, illetve nem szükséges biztosítási jogviszony felmutatása sem. A kérelmezés is szülői képviselethez kötött.
A nyelvtudás igazolásához elegendő 4 év német nyelvű iskola sikeres látogatása, felnőtteknél!
Bővebb információk:
www.bundesregierung.de/Content/DE/Publik...blob=publicationFile
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- dánbar
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Állampolgárság megszerzése, ha lehetséges és sikerül is, az jelent-e valami pluszt?
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Meg tanulsz, itt sem vagy, de mar a "bevandorlas" utolso lepesevel foglalkozol. Szerintem ez a te esetedben eleg marginalis kerdes, de EUn belul nagyjabol mindenkinek az. Fokuszalj arra elobb, hogy kezedben legyen a mernoki diplomad es kint legyetek.dánbar írta: Jelenleg villamosmérnök hallgató vagyok. Elektro-technikusi szakmám van. Párommal szeretnénk szerencsét próbálni Németországban. Párom egyetemi szinten végzett csecsemő-és kisgyermeknevelő.
Állampolgárság megszerzése, ha lehetséges és sikerül is, az jelent-e valami pluszt?
Ha ehhez info kell, akkor pedig a relevans topic olvasgatasa utan kerdezz, lehetoleg ne olyat amire 100 oldal esszet kellene irni.
(Nem mellesleg villamosmernokot nem nagyon keresnek errefele. Itt adott poziciora, adott szaktudassal es tapasztalattal keresnek (szak)mernokoket. Amihez esetleg pont vmifele specializalodott villamosmernok vegzettseg kell:) Talald ki a specialitasod ami erdekel, mert csak ugy altalanossagban nem lesz jo. Ennek megfeleloen a fizuk is nagyon erosen szornak. Nem mellesleg tanulj angolul is, mert nagy esellyel villanymernokkent a nemet keves lesz..)
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
dánbar írta: Jelenleg villamosmérnök hallgató vagyok. Elektro-technikusi szakmám van. Párommal szeretnénk szerencsét próbálni Németországban. Párom egyetemi szinten végzett csecsemő-és kisgyermeknevelő.
Az állampolgárságot néhány év itt tartózkodás után, egy integrációs tanfolyam után kérvényezhetitek, s rendszerint mint EU polgár meg is kaphatjátok! Már lehet itt is kettősállampogárságot kapni. (Úgy emlékszem 5 év kell minimum.)
DCT
- bezsu09
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Szükséges csatolni hozzá az igazoló okmányokat, mint születési-, házassági-, halotti anyakönyv?
Ezek szerint elegendő a német eredetű családnév, mint igazolás?
Bocsánat, ha kissé furcsa a kérdés, de csak most kezdett foglalkoztatni a lehetőség.
Köszönöm.
- Athena1985
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 332
Ezt a lehetőséget már nem lehet igénybe venni, csak a Staatsangehörigkeitsgesetz szerinti variációk jöhetnek szóba. Az én sváb származásomat is csak annyira vették figyelembe, hogy örültek neki, mikor részletesen írtam dédnagyanyám által megszerettetett német nyelvről.