Munkanélküli segély Németországban
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
bigzo01 írta: Sziasztok!Én hét hónapja dolgozom Németországban.Kérdésem a követekező:A fönököm átvágott több pénzbeli lehetőséget kinált amit Ő zsebre is tett ezért kénytelen voltam felmondani a kérdésem mig nem találok másik munkát kaphatok itt munkanélküli ellátást Tud-e valaki segíteni ebben a kérdésben Válaszotokat előre is köszönöm természetesen nem célom a munkanélküli ellátás de ha más megoldás nincs muszály vele élni
Én úgy tudom, hogy legalább 1 éves járulékos munkaidő kell ahoz, hogy munkanélküli segélyt kaphass. Mivel azonban Te mondtál fel így 3 hónap zárolás van, s csak ezután járhatna egyáltalán valami! Az, hogy miért mondtál fel ebből a szempontból senkit nem érdekel. (Szerintem semmit nem fogsz kapni!) Ha viszont jelentkezel Hartz 4-re, elékpzelhető, hogy méltányos alapon valamit adnak, de ennek is kritériumai vannak!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
ugy ahogy irta a beszolo, milyen alapon kapnal munkanelküli segelyt?nem célom a munkanélküli ellátás de ha más megoldás nincs muszály vele élni
mire fel?
7 honapig fizetted a munkanelkli biztositast ami +/- 7 honap = 600,-- Euro.
en meg meltanyossagbol sem adnek ,mert vannak jobban raszorulok!!
beteg vagy?
öreg vagy?
mozgas serült vagy?
nem!!! hinnem
keres munkat es ne az alamizsnan jarjon az agyad!!!
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- Natascha
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Bármilyen meglepő is, nem ingyenélni szeretnék a Német állam pénzéből, hanem lehetőleg úgy alakítani a dolgokat hogy úgymond mindenkinek jó legyen. Nevezhetjük jogi kiskapunak is. Ha ígyis-úgyis befejezném ezen a munkahelyen a pályafutásom, akkor a folytatást tervezhessem valamennyire előre.
Azt gondoltam, hogy ha 3 hónap sperr van akkor azalatt nem vagyok kötelezett itt tartózkodni. Valaki azt mondta hogy ez idő alatt nem történik semmi, és különben sem levonódik a három hónap hanem eltolódik az a mondjuk hat hónap amíg kapom a járadékot (de közvetett forrásból származik az infó, lehet nem teljesen így értette az illető) Tehát ha letelne ez a három hónap akkor természetesen visszajönnék. Az a kérdés, ha nem én mondok fel, hanem a munkaadóm, akkor gondolom nincs ez a 3 hónap szünet.
Jól tudom-e hogy az Arbeitsamtnál az utolsó munkában töltött napot követő három hónapban kell valamikor bejelentkezni? Vagyis legkésőbb három hónappal utána? Akkor nem is lenne gond.
Magyarországon, és elvileg a többi EU-s országban is létezik olyan, hogy másik országba megyek munkát keresni munkanélküliként. Csak be kell jelenteni, és erre az időre a másik ország munkaügyi hivatalánál is be kell jelentkezni hogy heló itt vagyok megjöttem. És erre az időre is megkapja az illető az eredeti országból a járadékát.
Azt tudom hogy Magyarország-Anglia viszonylatban ez működik, de pl Németország - Magyarország szempontjából működik-e ez? Volt-e már erre tapasztalat, vagy egyáltalán itt a hivatalokban tudnak-e ilyenről?.....
Ismét csak nagyon köszönöm, ha válaszokkal, ötletekkel illettek.
- Natascha
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
A levelezős cucc az már nehezebben kivitelezhető, nyilván ők sem hülyék ki van ez találva.
Nem, nem akarok senki járadékán keresni (a bicska meg nem játék tedd el szépen), a célom három üres hónap volt, amikor "békén hagynak", és úgysem kapnék semmit. Ezt próbálom valahogy összehozni.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Ez tévedés! 3 hónaig nem jár semmi, de nem is fizetik ki ezt utólag. (Ez esetben semmilyen nevelő hatása nem lenne!)Natascha írta: Azt gondoltam, hogy ha 3 hónap sperr van akkor azalatt nem vagyok kötelezett itt tartózkodni. Valaki azt mondta hogy ez idő alatt nem történik semmi, és különben sem levonódik a három hónap hanem eltolódik az a mondjuk hat hónap amíg kapom a járadékot (de közvetett forrásból származik az infó, lehet nem teljesen így értette az illető) Tehát ha letelne ez a három hónap akkor természetesen visszajönnék. Az a kérdés, ha nem én mondok fel, hanem a munkaadóm, akkor gondolom nincs ez a 3 hónap szünet.
Ez is tévedés! Neked 30 napon belül a felmondás ELŐTT kell jelentkezned! (Min. 1-2 héttel előtte, mert a papiroknak is van átfutási ideje!) Sőt ha lehet még korábban! (Nálunk a kolega, amikor sejtette, hogy az éves szerződését nem hosszabbitják meg már 3 honappal korábban jelezte ezt a hivatal felé!Jól tudom-e hogy az Arbeitsamtnál az utolsó munkában töltött napot követő három hónapban kell valamikor bejelentkezni? Vagyis legkésőbb három hónappal utána?
Jó, ha valamiben hinni tudunk! Én csak olyanról tudok, hogy valakinek már van külföldi ajánlata, s erre akar kimenni. Ekkor ha bejelenti nincs gond belőle! Ne nagyon ragadj rá erre a felfújt EU jogra, mert minden állam maga előírása alapján működik. Az ilyen segély az belügy, s nem Eu jog! Itt Németországban a lényeg, hogy ha pénzt akarsz akkor rendelkezésre kell állnod ha külföldön vagy, akkor ez nem áll fenn!! S még egy fontos dolog! Meg kell, hogy maradjon a német címednek is, ahol elérhető vagy!Akkor nem is lenne gond.Magyarországon, és elvileg a többi EU-s országban is létezik olyan, hogy másik országba megyek munkát keresni munkanélküliként. Csak be kell jelenteni, és erre az időre a másik ország munkaügyi hivatalánál is be kell jelentkezni hogy heló itt vagyok megjöttem. És erre az időre is megkapja az illető az eredeti országból a járadékát.
Nem működik, de tudnak róla! Sokan pl. azt is hiszik, hogy ha Mo.-on munkanélküli akkor idejön és itt is kaphatja az ellátást! Sőt hallottam már forditva is, hogy otthon kérte a német ellátást! Jó bolt lenne. Az én munkanélkülim itt kb. 1350 euró lenne. Hogyan fizesse ezt a magyar állam? Ez a mai árfolyamon 405 ezer frincsi lenne. na abból már el tudnék egy ideig evezni!Azt tudom hogy Magyarország-Anglia viszonylatban ez működik, de pl Németország - Magyarország szempontjából működik-e ez? Volt-e már erre tapasztalat, vagy egyáltalán itt a hivatalokban tudnak-e ilyenről?..... :
DCT
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Natascha írta: Vonalas számom nincs, és nem is vagyok benne a telefonkönyvben. Ez a lehetőség kilőve.A levelezős cucc az már nehezebben kivitelezhető, nyilván ők sem hülyék ki van ez találva.
Nem, nem akarok senki járadékán keresni (a bicska meg nem játék tedd el szépen), a célom három üres hónap volt, amikor "békén hagynak", és úgysem kapnék semmit. Ezt próbálom valahogy összehozni.
Ha elhagyod az országot, akkor ecet. Mivel a "Sperrzeit" alatt is munkanálküli vagy (annak számítasz) igy rendelkezésre kell állnod, ha 3 hónap után akarsz valamit! Itt tehát a lenyege a munkanélküli státusz megtartása, folyamatossáag, mert ezalatt az idő alatt is közvetithetőnek kell lenned.
Persze, ha nem vagy munkakereső és a cimed is felmondod, akkor akármeddig is lehetsz külföldön!
DCT