Munkanélküli segély Németországban
- Athena1985
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 332
www.arbeitsagentur.de/nn_25634/zentraler...wartschaftszeit.html
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ez a "róka fogta csuka". Itt Németországban még nem, Mo.-on már nem vagy jogosult. Az egyetlen eselyed a magyar szociális segély kerése. Németországban úgy tudom, az utolsó 2 éveben legalább 1 év járulékos munkaidö kell, valamilyen igény érvényesitéséhez. Mivel a folyamatot Mo.-on megszakitottad, nem valósinü hogy otthon kapsz valamit, de próbálkozz!rhegedus írta: Június közepén kezdtem el dolgozni egy hotelben,Bajorországban!
Sajnos,november-december között zárva lesznek,s erre az időre (gondolom) kijelentenek (szerződést bontanak) majd,én pedig hazautazom.Jogosult vagyok-e 4.5 hónapi munka után valamilyen járadékra itt kinn, annak tükrében, hogy idén kaptam már munkanélküli járadékot tavasszal M.o.-on?
Köszönöm a válaszokat!
DCT
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Tartalékolj be novemberig és élvezd a szabidat otthon fillérekért!
- Athena1985
- Nem elérhető
- Premium Member
"Nem értem,ha eddig dolgozott a férjed akkor kellett neki legyen adószáma nem? Akkor most hogy nincs és nem kap segélyt?"
Az adószámot (Steuernummer), ami nem összekeverendő a Steuer-ID (lakcímbejelentéskor után küldi ki postán a , élethosszig szóló változatlan, 11 számból álló ID, a cél, hogy leváltsa majd a Steuernummer-t), Lohnsteuerkarte és társaival, az első adóbevallás leadása után, vagy a vállalkozás Finanzamt-nál történő bejentése kap az ember lánya-fia és adózási körzetek szerint adják. A Steuer-ID-tól eltérően, más körzetbe történő költözéskor változik a Steuernummer is...
Csak azért írom le ilyen részletesen, mert sokszor kavarodás szokott lenni ezekből a fogalmakból...SZóval egy munkavállalónak kell lennie Steur-ID-nak, ha hivatalosan tartózkodik és/vagy dolgozik Németország területén, de nem feltétlenül rendelkezik adószámmal (Steuernummer). A Steuernummer egyébként nem feltétele a munkanélküli segélynek, bár általában kérni szokták az előző év Steuerbescheid-ját (falls vorhanden)...
DECOTEXT-nek nagyon tetszik a "róka fogta csuka" hasonlata. Illik Aszir szituációjához!
Aszir, sajnálom, de azt hiszem ez valóban patt helyzet számodra...Ha kihúznál még pár hónapot, lenne némi esélyed, de így...
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
A talpra esett Magyar az nem segelyert fohaszkodik ,hanem keres erre aSajnos,november-december között zárva lesznek
kettö honapra tovabbi munkalehetöseget!!
Es pont Bayernben ahol November-Dezember a Ski -Saison van es tele
van a Gastronomia!!
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- Athena1985
- Nem elérhető
- Premium Member
No de van benne valami...azonban legyünk optimisták és gondoljunk arra, hogy rhegedus szeretne felkészülni minden eshetőségre...a munkanélküliség is benne van a pakliban!