Munkanélküli segély Németországban

Több
11 éve 2 hónapja #33144 Írta: Athena1985

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 2 hónapja - 11 éve 2 hónapja #33149 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Munkanélküli segély Németországban

rhegedus írta: Június közepén kezdtem el dolgozni egy hotelben,Bajorországban!
Sajnos,november-december között zárva lesznek,s erre az időre (gondolom) kijelentenek (szerződést bontanak) majd,én pedig hazautazom.Jogosult vagyok-e 4.5 hónapi munka után valamilyen járadékra itt kinn, annak tükrében, hogy idén kaptam már munkanélküli járadékot tavasszal M.o.-on?
Köszönöm a válaszokat!

Ez a "róka fogta csuka". Itt Németországban még nem, Mo.-on már nem vagy jogosult. Az egyetlen eselyed a magyar szociális segély kerése. Németországban úgy tudom, az utolsó 2 éveben legalább 1 év járulékos munkaidö kell, valamilyen igény érvényesitéséhez. Mivel a folyamatot Mo.-on megszakitottad, nem valósinü hogy otthon kapsz valamit, de próbálkozz!

DCT

Több
11 éve 2 hónapja #33150 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Munkanélküli segély Németországban

2 hónap szabadság :party:
Tartalékolj be novemberig és élvezd a szabidat otthon fillérekért! ;)

Több
11 éve 2 hónapja #33156 Írta: Athena1985
Athena1985 válaszolt a következő témában: Munkanélküli segély Németországban

"Mert pl férjem munkanélküliként van a rendszerben, de nem kapunk segélyt. Neki sincs adószáma."

"Nem értem,ha eddig dolgozott a férjed akkor kellett neki legyen adószáma nem? Akkor most hogy nincs és nem kap segélyt?"

Az adószámot (Steuernummer), ami nem összekeverendő a Steuer-ID (lakcímbejelentéskor után küldi ki postán a , élethosszig szóló változatlan, 11 számból álló ID, a cél, hogy leváltsa majd a Steuernummer-t), Lohnsteuerkarte és társaival, az első adóbevallás leadása után, vagy a vállalkozás Finanzamt-nál történő bejentése kap az ember lánya-fia és adózási körzetek szerint adják. A Steuer-ID-tól eltérően, más körzetbe történő költözéskor változik a Steuernummer is...
Csak azért írom le ilyen részletesen, mert sokszor kavarodás szokott lenni ezekből a fogalmakból...SZóval egy munkavállalónak kell lennie Steur-ID-nak, ha hivatalosan tartózkodik és/vagy dolgozik Németország területén, de nem feltétlenül rendelkezik adószámmal (Steuernummer). A Steuernummer egyébként nem feltétele a munkanélküli segélynek, bár általában kérni szokták az előző év Steuerbescheid-ját (falls vorhanden)...

DECOTEXT-nek nagyon tetszik a "róka fogta csuka" hasonlata. Illik Aszir szituációjához!
Aszir, sajnálom, de azt hiszem ez valóban patt helyzet számodra...Ha kihúznál még pár hónapot, lenne némi esélyed, de így...:(

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
11 éve 1 hónapja #33223 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Munkanélküli segély Németországban

Sajnos,november-december között zárva lesznek

A talpra esett Magyar az nem segelyert fohaszkodik ,hanem keres erre a
kettö honapra tovabbi munkalehetöseget!! :whew:
Es pont Bayernben ahol November-Dezember a Ski -Saison van es tele
van a Gastronomia!! :bye: :bye: :bye:

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, DECOTEXT, bariba

Több
11 éve 1 hónapja #33237 Írta: Athena1985
Athena1985 válaszolt a következő témában: Munkanélküli segély Németországban

Prosperus most jól megmondta a frankót! :P
No de van benne valami...azonban legyünk optimisták és gondoljunk arra, hogy rhegedus szeretne felkészülni minden eshetőségre...a munkanélküliség is benne van a pakliban! ;)