Munkanélküli segély Németországban
- magdi26
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
11 éve 11 hónapja #25995
Írta: magdi26
magdi26 válaszolt a következő témában: Munkanélküli segély Németországban
Sziasztok .
Nemrég óta vagyok németországban , nincs bejelentett munkám , és nincs biztosításom sem .
Van egy család ahova mehetnék takaritani havi 140 eurót fizetnek.és be jelentenek hivatalosan
Azt szeretném kérdezni hogy megéri ezt nekem ? milyen költségekkel jár ez a bejelentés,kelle biztositást kötnöm és mennyibe kerül havonta?
Nemrég óta vagyok németországban , nincs bejelentett munkám , és nincs biztosításom sem .
Van egy család ahova mehetnék takaritani havi 140 eurót fizetnek.és be jelentenek hivatalosan
Azt szeretném kérdezni hogy megéri ezt nekem ? milyen költségekkel jár ez a bejelentés,kelle biztositást kötnöm és mennyibe kerül havonta?
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- ildikoka
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
11 éve 8 hónapja #28444
Írta: ildikoka
ildikoka válaszolt a következő témában: Munkanélküli segély Németországban
Köszöntök Mindenkit. Kérlek benneteket, akinek van pontos információja a Mini Job-bal kapcsolatban az alábbi kérdéseimre szíveskedjen megadni a választ. Tudom, hogy ez elcsépelt téma, de számomra fontos lenne, hogy "képben" legyek.
Teljesen kétségbe vagyok esve, mivel sehonnét nem kapok megfelelő /hiteles/ választ.
Kérdéseim :
A Mini Job munkával megszerzett jövedelem után a munkáltató mit fizet ( gondolok itt betegbiztosítás, nyugdíjjárulék, stb.)
Egyszer ha majd öreg leszek, és még lesz otthon nyugdíj, akkor az itt kint szerezett Mini Job munka beleszámít-e az otthoni nyugdíj megállapításakor ( a Németországban töltött idő, valamint a jövedelem) ?
A Mini Job munka után fizetett betegbiztosítás mire elegendő (milyenn orvosi ellátásra) Németországban ?
Fáradozásotokat előre is köszönöm.
Teljesen kétségbe vagyok esve, mivel sehonnét nem kapok megfelelő /hiteles/ választ.
Kérdéseim :
A Mini Job munkával megszerzett jövedelem után a munkáltató mit fizet ( gondolok itt betegbiztosítás, nyugdíjjárulék, stb.)
Egyszer ha majd öreg leszek, és még lesz otthon nyugdíj, akkor az itt kint szerezett Mini Job munka beleszámít-e az otthoni nyugdíj megállapításakor ( a Németországban töltött idő, valamint a jövedelem) ?
A Mini Job munka után fizetett betegbiztosítás mire elegendő (milyenn orvosi ellátásra) Németországban ?
Fáradozásotokat előre is köszönöm.
- Perszike
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 55
11 éve 8 hónapja #28450
Írta: Perszike
Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Munkanélküli segély Németországban
Szia!
Én csak az utolsó kérdésedre tudok választ adni pontosan,a MiniJob-nál a biztosítás csak egy munkahelyi biztosítás,azaz ha ott töröd a nyakad,kezed ilyenre való semmi másra,se fogorvoshoz se háziorvoshoz nem mehetsz vele.
Én is MiniJobos vagyok,a betegbizosítást a férjem jogán kapom.Most elöttem van a "Abrechnung der Brutto-Netto-Bezüge" bérpapírom ,de csak a 400 euro van feltüntetve rajta és minden egyéb 0 euro.Sajnos beszkennelni nem tudom,mert a lányok szobájában van a nyomtató És teli van rövidítésekkel, pl. KV RV AV PV ami értelmezhetö rajta az Lohnart:934-Aushilfslohn,egy személyes szám "Pers.-Nr.(4 jegyü -más papíromon nem szerepel)és a biztosítási számom.
Azért remélem valamennyit tudtam segíteni.
Üdv!
Én csak az utolsó kérdésedre tudok választ adni pontosan,a MiniJob-nál a biztosítás csak egy munkahelyi biztosítás,azaz ha ott töröd a nyakad,kezed ilyenre való semmi másra,se fogorvoshoz se háziorvoshoz nem mehetsz vele.
Én is MiniJobos vagyok,a betegbizosítást a férjem jogán kapom.Most elöttem van a "Abrechnung der Brutto-Netto-Bezüge" bérpapírom ,de csak a 400 euro van feltüntetve rajta és minden egyéb 0 euro.Sajnos beszkennelni nem tudom,mert a lányok szobájában van a nyomtató És teli van rövidítésekkel, pl. KV RV AV PV ami értelmezhetö rajta az Lohnart:934-Aushilfslohn,egy személyes szám "Pers.-Nr.(4 jegyü -más papíromon nem szerepel)és a biztosítási számom.
Azért remélem valamennyit tudtam segíteni.
Üdv!
Perszike
A következő felhasználók mondtak köszönetet: ildikoka
- dzsolt
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
11 éve 8 hónapja #28457
Írta: dzsolt
dzsolt válaszolt a következő témában: Munkanélküli segély Németországban
Szia! Csak az utolsó kérdésedre tudok reagálni és ez is csak tapasztalati. A párom az elmúlt 5 évben minijob-os volt. Októberben műtötték, az utókezelések még mindig tartanak, épp a héten kezdte a 6 hetes, mindennapos utolsó (remélhetőleg) kezelést és ha ennek vége, még 3 hétre szanatóriumba utalták. Eddig mindent fizetett a biztosító. Bár előtte vollzeit állása volt 10+ éven át.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
11 éve 8 hónapja #28460
Írta: DECOTEXT
Ez 20 napos munkahónap alapján, 7 eurós napi (!) dij, ami óránként
kevesebb mint 1 euró! Tudjuk, hogy ezt csak viccnek szántad!
Jót mulattunk!
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Munkanélküli segély Németországban
Kedves Magdi! Nem éri meg! A 140 euró az semmire nem elég. Ha nincs betegbiztositásod az egy katasztrófa. A 140 eurós "fizetést" még akkor sem szabad elfogadnod, ha teljes ellátást kapsz! (A nejem naponta keres ennyit -brutto-, igaz nem takaritásért...)magdi26 írta: Sziasztok .
Ez 20 napos munkahónap alapján, 7 eurós napi (!) dij, ami óránként
kevesebb mint 1 euró! Tudjuk, hogy ezt csak viccnek szántad!
Jót mulattunk!
DCT
- mikulino
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 4
11 éve 7 hónapja #29455
Írta: mikulino
mikulino válaszolt a következő témában: Munkanélküli segély Németországban
Sziasztok. Még mielőtt mindenki a nyakamnak ugrik, hogy miért vagyok ennyire naív
Az ismerősöm, mint már írtam, ott melózik egy nagy cégnél, ahol a német kollégái mondták ezt neki. Ő is ott szeretne maradni, illetve a családot kivinni. Gondolom a németek csak jobban tudják, hisz ők ott vannak. Azt tanácsolták nekem, hogy regisztráljak fel az arbeitsagentur honlapján, mert az is előnyös lehet. Erről a dologról nem hallottam még, és csodálkoztam is rajta, hisz itthon ugye kell dolgozni egy bizonyos ideig ahhoz, hogy kemény 3 hónapig kapjon az ember munkanélküli segélyt. Furcsálltam is, hogy Németországban nincs ilyen? Ott egyből adnak segélyt és támogatást?......
Szakmám van, nem ugy szeretnék kimenni hogy se szakmám, se nyelvtudásom nincs. Dolgoztam már kint több mint két évet, van némi tapasztalatom a külföldi munkavállalással kapcsolatban.
Azért fordultam hozzátok, mert azért van itt olyan ember, aki már tizen-huszon éve Németországban él...
Az ismerősöm, mint már írtam, ott melózik egy nagy cégnél, ahol a német kollégái mondták ezt neki. Ő is ott szeretne maradni, illetve a családot kivinni. Gondolom a németek csak jobban tudják, hisz ők ott vannak. Azt tanácsolták nekem, hogy regisztráljak fel az arbeitsagentur honlapján, mert az is előnyös lehet. Erről a dologról nem hallottam még, és csodálkoztam is rajta, hisz itthon ugye kell dolgozni egy bizonyos ideig ahhoz, hogy kemény 3 hónapig kapjon az ember munkanélküli segélyt. Furcsálltam is, hogy Németországban nincs ilyen? Ott egyből adnak segélyt és támogatást?......
Szakmám van, nem ugy szeretnék kimenni hogy se szakmám, se nyelvtudásom nincs. Dolgoztam már kint több mint két évet, van némi tapasztalatom a külföldi munkavállalással kapcsolatban.
Azért fordultam hozzátok, mert azért van itt olyan ember, aki már tizen-huszon éve Németországban él...