Munkanélküli segély Németországban

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 6 hónapja #30592 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Munkanélküli segély Németországban

skolik írta: Vagy az a csalás, hogy 3 minijob-os helyem van? Nem értelek..

A nagy helyzet, hogy 3 minijob 3x460 euró =1380€. Ezt adózás és járulék szempontjából, össze kell vonni, ha hosszabban végzed mint 2 hónap! (Ha ezt nem teszed, akkor bizony ez súlyos adócsalás!) Tudod mennyi brutónak kell ehez lennie, hogy ezt nettó keressd és emellett az összes járulékot is fizessd?? Ha utána néznek és hosszabb ideig megy, mint 2 hónap akkor gondok lehetnek! (Visszamenőleg is!!) Ez azért van, hogy a munkaadók ne tudják splittelni a munkahelyeket.(Ezzel ők is adót csalnának.)
:chuckle:
Szerintem hallgass a dologról a környezetedben. Itt anonym, talán nem számít!

Mehrere Minijobs gleichzeitig
Werden mehrere Minijobs bis 460 € mtl. ausgeübt, dann sind diese für die Beurteilung der Versicherungspflicht zusammen zu rechen. Wird insgesamt der Betrag von 460 € überschritten, dann sind alle Minijobs versicherungspflichtig. Die beteiligten Arbeitgeber haben die entsprechenden Arbeitnehmeranteile vom Lohn einzubehalten und mit ihrem Arbeitgeberanteil an die Einzugsstelle abzuführen. Besteht durch die Zusammenrechnung von zwei Minijobs Versicherungspflicht und wird eine weitere geringfügig entlohnte Beschäftigung aufgenommen, dann besteht auch für diesen Minijob Versicherungspflicht.
Wird durch die Zusammenrechnung von Minijobs die Geringfügigkeitsgrenze nicht überschritten, dann bleiben alle Beschäftigungen versicherungsfrei. Eine Ausnahme gilt ab 2013 in der Rentenversicherung. Hier sind alle Minijobs versicherungspflichtig, auch wenn die Einkommen daraus 460 € monatlich nicht übersteigen. Von dieser Versicherungspflicht kann man sich befreien lassen.
Die obige Regelung gilt nur, wenn es sich um Arbeitsverhältnisse bei verschiedenen Arbeitgebern handelt. Hiermit soll vermieden werden, dass eine Hauptbeschäftigung aufgeteilt wird um die Versicherungspflicht zu umgehen. Dies gilt auch dann, wenn eine Beschäftigung im Betrieb und der andere im Haushalt ausgeübt werden. Solange der Arbeitgeber identisch ist, erfolgt eine Zusammenrechnung.
Wird sowohl eine geringfügig entlohnte als auch eine kurzzeitige Beschäftigung (befristet auf 2 Monate bzw. 50 Arbeitstage) ausgeübt, dann erfolgt keine Zusammenrechnung.

További INFO <<< itt! Szerintem ne propagáld a dolgot mert mindenhol vannak "jóakarók"! S még egy fontos dolog: a törvény nem ismerete, nem mentesít a törvény alól!!
A fekete szöveg alján vannak a részletes linkek! Olvass utána a
dolgoknak! Az összekereseted nem haladhatja meg a 460 euron!
:whew:

Die Versicherungspflicht ist bei Minijobs bzw. bei mehreren Minijobs oder geringfügigen Beschäftigungen genau festgelegt. Diese und andere steuerliche Handhabungen der Minijobs müssen Steuerpflichtige unbedingt beachten, damit eine Versicherungspflicht nicht beispielsweise rückwirkend festgestellt wird, was zu finanziellen Problemen führen kann.
Die geltende gesetzliche Regelung sieht es vor, dass nicht geringfügige versicherungspflichtige Beschäftigungen, mehrere kurze Beschäftigungen wie mehrere Minijobs und mehrere geringfügig bezahlte Beschäftigungen zusammengerechnet werden müssen
.

:wait:

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 6 hónapja #30594 Írta: skolik
skolik válaszolt a következő témában: Munkanélküli segély Németországban

Te meg olvass értően lécci.
3 minijobom van, de együtt nem éri el a 450 eurot! Mert 450 nem 460 a minijob.
Két helyen 100 eurora vagyok bejelentve, a harmadikon 130-ra, mert havonta 10-13 órát dolgozom.
Ezek alkalmi munkák, havonta 2-3 szor kell menni pár órára.
TEhát a minjobban keresett összkeresetem havonta 330 euro.
A férjem az a fajta ember -annak ellenére, hogy magyar- hogy nem szereti a csalást, és törvénytelen dolgokat, és mindennek alaposan utánanézett.
A munkaadóimnak is "természetes" volt, hogy van egy 100 euro minijobom és mellé lesz most még egy vagy kettő. Mindig csak azt kérdezték meg, hogy nem fogja-e túllépni a 450 eurot a keresetem. Ez nem törvénytelen ebben teljesen biztos vagyok. A minijob centraltól rendezresen kapjuk az elszámolást, 2011 óta és soha semmi probléma nem volt.

Több
11 éve 4 hónapja #31610 Írta: bgeren
bgeren válaszolt a következő témában: Munkanélküli segély Németországban

Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? Számotokra talán egyszerű a kérdés és a válasz, de én ezen dilemmázok, hogy vajon hogyan működnek itt ezek a dolgok. Németországba költöztünk. A párom már évek óta kint van és most mi is utánajöttünk a fiúnkkal. Jelenleg van egy pár órás állásom ahol havi 250.-€ fogok keresni. Ha jól tudom 400ig adómentes a jövedelem. Most jött meg a nyugdíjhoz a számom, kártyám. Most a munkáltató azzal a kérdéssel bombáz, hogy akarok-e ebből az összegből még nyugdíjat is fizetni? Most akkor hogy is van ez? Adómentes, de nyugdíjjárulékot kell fizetni? És ha lesz egy teljes állásom amikor a gyerek ovis lesz?
Előre is köszi minden segítséget.

Több
11 éve 4 hónapja #32179 Írta: Aszir1
Aszir1 válaszolt a következő témában: Munkanélküli segély Németországban

Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget! Ha munkanélkülivé válok Németországban, akkor mire vagyok jogosult, illetve azt hogyan és hol kell intézni?

Ha kapok valami járadékot, akkor milyen kötelezettségeim vannak az állam vagy a munkaügy felé?

Köszönöm!!!!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 4 hónapja - 11 éve 4 hónapja #32183 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Munkanélküli segély Németországban

Encsii írta:

flox írta: Mert pl férjem munkanélküliként van a rendszerben, de nem kapunk segélyt. Neki sincs adószáma.

Nem értem,ha eddig dolgozott a férjed akkor kellett neki legyen adószáma nem? Akkor most hogy nincs és nem kap segélyt?

Ez végtelenül egyszerű! Munkanélküliként regisztrált mint "munkakereső". Mivel nem volt még 1 éves járulékos munkája, így nem kap segélyt. Szerintem egyáltalán nem dolgozott eddig (itt Németországban) s csak regisztrálták mint potenciális munkakeresőt. Ezért nincs még adószáma, s ezért nem kap egy fityinget sem!
Egyébként szerintem van adószáma, csak legfeljebb nem tudja!

DCT

Több
11 éve 2 hónapja #33141 Írta: rhegedus
rhegedus válaszolt a következő témában: Munkanélküli segély Németországban

Sziasztok!
Június közepén kezdtem el dolgozni egy hotelben,Bajorországban!
Sajnos,november-december között zárva lesznek,s erre az időre (gondolom) kijelentenek (szerződést bontanak) majd,én pedig hazautazom.
Jogosult vagyok-e 4.5 hónapi munka után valamilyen járadékra itt kinn,annak tükrében,hogy idén kaptam már munkanélküli járadékot tavasszal M.o.-on?
Köszönöm a válaszokat!