Munkanélküli segély Németországban
- kinpet
- Nem elérhető
- Felhasználó blokkolva
- Köszönetek: 0
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Miért emeltem ki, hogy elvileg? Mert a gyakorlatban keresett szakma és középfokú nyelvtudás nélkül hetek alatt megtagadják a folyósítását. A legtöbb esetben együttműködés hiányában ami 99%-ban a nyelvtudás hiánya lesz! A nyelvtanfolyam csak egy integrációs "extra" nem pedig a külföldi munkavállalók felzárkóztatása a munkaerőpiachoz segélyezési alapon!
Ráadásul szigorítások várhatóak, gyanítom nem hallottál erről a tervezett intézkedés csomagról:
A német kormány bevándorlási szigorításokra készül
Idézet a cikkből:
"Az intézkedést az indokolja, hogy egyre több önkormányzatnak okoz gondot uniós állampolgárok ellátása, akik azt állítják, hogy munkát keresnek Németországban, de a hiányos képzettségük vagy nyelvtudásuk miatt semmi esélyük nincs az elhelyezkedésre"
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Németországban adot fizetett, es adot fizetö allampolgaroknak (EU-is) jar a segely!en ugy tudom, hogy az EU-ban ha meg van a letelpedesi formalitas vannak eselyeim, legalabb 6 honapig, amig a nyelvtanfolyam tart, estleg ha hozzamenek akkor sem kaphatok semit?
Ott kerjel ahol eddig adot fizettel
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
Miert, mire szamitottal, hogy megfogjak kacsoid es el is visznek a munkaltatohoz?Kábé ugyanolyan a rendszer felépítése, mint Magyarországon. Melójavaslatokat küldtek levélben, de azok a neten is fent vannak, nem tudtak érdemben segíteni.
Örüljel, hogy kapsz munkaajanlatokat, mert mas meg ennyit sem kap.
Es jogos!!
Ha 3 munkaajanlatbol egynel sem jelentkezel, akkor ez munkamegtagadas es
jogosan nem jarnak a tovabbi tamogatasok!
- Szikra
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
Azt sem értem, miért feltételezel rólam ilyesmit.
Csupán meglepő volt, hogy a köznép mennyire erőlteti a munkaügyihez való azonnali elviharzást, mikor sejtettem, hogy az én helyzetemben semmi értelme nincs bejelentkezni.
Arról pedig nem tartottam kiselőadást, hogy más emberek eltérő helyzetében mi a helyes. Erre viszont utaltam azzal, hogy a rendszer egészen hasonló, mint a magyar. Ebből mindenki levonhatja a konzekvenciát. Ha akarja...
Nekem semmilyen kötelezettségem nem volt a munkaügy felé, akkor sem, ha küldenek ajánlatokat. Azóta pedig két állásom is van, tőlük tök függetlenül.
Jaaa, és örültem az ajánlatoknak, a haszontalanságuktól függetlenül. Kedves gesztusnak tartom, hogy küldik ész nélkül. A kidobott papírért kár csak.
A tapasztalataimat azért írtam ide, mert tudom, hogy sokan olvassák a fórumot, sokan keresik a helyüket a világban, talán ennyivel is segítettem kicsit.
Az okoskodás nem nagy segítség. Szerencse, hogy itt nem fogy a papír.
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
Kedves gesztus vagy sem, nem veletlenül küldik.Kedves gesztusnak tartom, hogy küldik ész nélkül. A kidobott papírért kár csak.
Aharhogyan is, de nyilvan vagy tartva mint munkakeresö. puszira es kedvessegre tuti,
hogy nem küldik.
En nem mulatnek az ügyön, hanem egy hivatalos level formaban közölnem
velük, hogy köszönöd szepen nem kersz több ajanlatot, mert "neked 2 allasod is mar van."
Ezert közöltem volt elözö megjegyzesemben, hogy mas örülne ha kapna, te pedig
mulatsz rajta, hogy kapsz
Itt senki nem okoskodik, hanem a tenyekröl es a tapasztalatbol valaszol.Az okoskodás nem nagy segítség. Szerencse, hogy itt nem fogy a papír.