Munkanélküli segély Németországban
- mozgatomi
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 1
Kb 2 hónap múlva költöznöm kell a gyerekekkel együtt, az asszonyhoz,mert neki jó állása lesz. Én már 3 éve itt dolgozok, de most kénytelen Leszek felmondani,és az új helyen állást keresni. A kicsik miatt csak kb. 8.30-tól 15.30-ig tudnék dolgozni,biztos nehéz lesz ilyen munkát találni.
A kérdésem az,hogy jár-e nekem valamilyen segély,vagy támogatás akkor, ha én mondok fel és nem találok rögtön melót? Vagy pl. van-e közös megegyezéssel felmondás és az segít-e nekem?
Elöre is köszi
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
mozgatomi írta: Kb 2 hónap múlva költöznöm kell a gyerekekkel együtt, az asszonyhoz,mert neki jó állása lesz. Én már 3 éve itt dolgozok, de most kénytelen Leszek felmondani,és az új helyen állást keresni. A kicsik miatt csak kb. 8.30-tól 15.30-ig tudnék dolgozni,biztos nehéz lesz ilyen munkát találni. A kérdésem az,hogy jár-e nekem valamilyen segély,vagy támogatás akkor, ha én mondok fel és nem találok rögtön melót? Vagy pl. van-e közös megegyezéssel felmondás és az segít-e nekem?Elöre is köszi
Tanács 1: előbb keress másik munkahelyet s csak ezután mondj fel! Ha Te mondasz fel akkor minimum 3 hónapos zárolást kapsz az az egy fillért nem fog kapni. ("Sperre") A kölcsönös megegyezzésnél is lehet ilyen, ezt nem egyszer a hivatalok döntik el saját hatáskörben. A legjobb ha a munkaadód mond fel valamilyen indokkal! Miért lenne nehéz ilyen munkahelyet találni? Szakmától függ. Képzetlen persze ilyenről csak álmodhat. Az én heti munkaidőm 36 óra ami naponta 7,2 óra. Ezért teljes fizetés jár. Van nálunk sok részmunkaidős is, akiket 6 órában vagy 4 órában foglalkoztatnak! (Igaz mind nő, s nem régen szültek, vagy több kisgyerek van!) Ez viszont nem kritérium, lehet az apa is részmunkaidős!
Tanács 2: Keress a piciknek ovodát, vagy magán uton felügyeletet. Így dolgozhatsz akár nap 10 órát is....
DCT
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- roldág
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Találtam egy oldalt ahol írtak dolgokat de azok régi infók voltak naprakész szeretnék lenni.
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Olvass vissza, jelentős változás nincs munkanélküli segély ügyben!roldág írta: Találtam egy oldalt ahol írtak dolgokat de azok régi infók voltak naprakész szeretnék lenni.