Freizügigkeitsbescheinigung

Több
12 éve 8 hónapja #16377 Írta: eras72
eras72 válaszolt a következő témában: Freizügigkeitsbescheinigung

Sziasztok !
A férjem megkapta tegnap a Freizügigkeitsbescheinigung-ot véglegest és az ügyintézés pikkkpakk megvolt rugalmasak voltak és nagyon rendesek !Személyi igazolvány elég ha Eu-s !
Nem kell útlevél !Üdv:Erika

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 hónapja #18970 Írta: csavar
csavar válaszolt a következő témában: Freizügigkeitsbescheinigung

Sziasztok,

tudom, hogy a kérdésem, nem igazán ide tartozik, de nem találtam alkalmasabb topicot :(

Be kell jelentkeznem ideiglenesen Német lakcímre, de már régebben kint vagyok, mint a határidő, hogy ezt meg kellett volna tennem. Nem tudjátok lehet ebből gond vagy büntetés, vagy inkább egy közeli időpontot kellene mondanom?

köszi előre is,

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 6 hónapja #18983 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Freizügigkeitsbescheinigung

csavar írta: Sziasztok,tudom, hogy a kérdésem, nem igazán ide tartozik, de nem találtam alkalmasabb topicot Be kell jelentkeznem ideiglenesen Német lakcímre, de már régebben kint vagyok, mint a határidő, hogy ezt meg kellett volna tennem. Nem tudjátok lehet ebből gond vagy büntetés, vagy inkább egy közeli időpontot kellene mondanom?köszi előre is,

Tudtommal nem vagy köteles bejelentkezni. Van aki éveket lakik hotelben......
Az más tészta, hogy hátrányos lehet: hitelek, bankszámlaszám, stb. Nem
tudom, hogy bejelentés nélkül hogyan lehet megszerezni??

DCT

Több
11 éve 9 hónapja - 11 éve 9 hónapja #28263 Írta: Bazsa90
Bazsa90 válaszolt a következő témában: Freizügigkeitsbescheinigung

Hello mindenkinek! ez egyben egy tapasztalat is. Egy olyan kérdésem lenne hogy hol tudom el intézni a munka vállalási engedélyemet mert ezt kéri a lehendö főnököm? Csak hogy az egyik Magyar német ismerősöm mondót egy olyan infót, hogy nem kell ilyen mert tudok igényelni egy bizonyos EU kártyát vagy papírt amivel szabadon vállalhatok munkát Németországban ,a neve: Freizügigkeitsbescheinigung és ezt a Megyei vagy körzeti azt nem tudom pontosan Larantsam -nál tudom el intézni ezt mondta. Nekik már küldtem egy emailt hogy szeretnék egy ilyet igényelni mondták hogy ehhez kell be jelentet munka meg egészségbiztosítást .Mi a véleményetek róla? ha valaki tudna segíteni azt meg köszönném.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 9 hónapja #28264 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Freizügigkeitsbescheinigung

Bazsa90 írta: Hello mindenkinek! ez egyben egy tapasztalat is. Egy olyan kérdésem lenne hogy hol tudom el intézni a munka vállalási engedélyemet mert ezt kéri a lehendö főnököm? Csak hogy az egyik Magyar német ismerősöm mondót egy olyan infót, hogy nem kell ilyen mert tudok igényelni egy bizonyos EU kártyát vagy papírt amivel szabadon vállalhatok munkát Németországban ,a neve: Freizügigkeitsbescheinigung és ezt a Megyei vagy körzeti azt nem tudom pontosan Larantsam -nál tudom el intézni ezt mondta. Nekik már küldtem egy emailt hogy szeretnék egy ilyet igényelni mondták hogy ehhez kell be jelentet munka meg egészségbiztosítást .Mi a véleményetek róla? ha valaki tudna segíteni azt meg köszönném.

Kell egy cim, ahova be vagy jelentkezve! Menj be a tanácsra (Rathaus) és ott intézik!Ennél csak egy lakcim kell! Sem bankszámla, sem munkahely nem kell! A lényege az, hogy pont ezzel kaphatsz mindent! Pl. munkát! ha nem személyesn mész be, kiröhögnek mert pl fel kell mutanod az útleveled (vagy személyit) stb. Mailban a doki sem fog neked receptet adni!.

DCT

Több
11 éve 9 hónapja #28281 Írta: Heditta
Heditta válaszolt a következő témában: Freizügigkeitsbescheinigung

Szia Bazsa90!

A helyesírásodból ítélve te nem Magyarországon született magyar vagy, már meg ne sértődj, de olyan alapvető hibákat vétesz amiből csak erre tudok következtetni :dry: ... és ha neked nem magyar papírjaid vannak, akkor nem ugyanazok vonatkoznak rád, mint a magyarországi magyarokra. Ez alatt nem valami megkülönböztetést értek, hanem azt: egyáltalán olyan országból jössz-e ami EU-s tagállam? :blink:
Nekünk nem kellett munkavállalási engedélyt kérni ahhoz, hogy dolgozhassunk, mert Magyarország EU-s tagállam és 2011 május óta nincs munkavállalási engedély. Ahogy DCT írta, egyszerűen be kellett jelentkeznünk a Rathausban ahol kaptunk lakcímbejelentőt és ezzel tudtuk intézni a többit.
A Freizügigkeitsbescheinigung az konkrétan az itt tartózkodási engedély és az Auslanderbehörde-ben kell kérni. Ehhez kértek munkavállalói igazolást tőlünk, de nem tudom ha nem lett volna akkor kiadják avagy nem?? :blush: Illetve a szomszédasszonyom Bulgáriából való, neki a munkaügyi központban ( Agentur für Arbeit )kellett munkavállalási engedélyt kérnie, ha jól értettem, mert beszélni németül ...no azt nem tud, csak szavakat mond, amit én vagy jól értek vagy nem :woohoo: szóval a kommunikációnk inkább a jelbeszédre hasonlít! :laugh:
Remélem segítettem! Sok sikert!