Freizügigkeitsbescheinigung
- Heditta
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 69
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kelemen73
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 24
Azt az információt kaptam a frankfurti -i Ausländerbehörde-ben, hogy 2013-tól nem állítanak ki többé Freizügigkeitsbescheinigungot. Én is kaptam egy A4-es lapra kinyomtatott szöveget, hogy ha bárhol kérnék tőlem, ezt mutassam meg:
"Wichtige Information für Staatsangehörige der EU
Zum 01. Januar 2013 ist das sogenannte 'Freizügigkeitsgesetz/ EU' in einigen Punkten geändert worden. Die für Sie interessanteste Änderung dürfte sein, dass ab sofort die Ausstellung der 'Freizügigkeitsbescheinigung' entfällt.
Diese Bescheinigung hat bisher Ihren besonderen Status als freizügigkeitsberechtigte EU-Staatsangehörige dokumentiert. Zukünftig genügen für diesen Zweck die Vorlage einer Meldebestätigung und der Besitz eines gültigen Passes oder Personalausweises, aus dem sich die Staatsangehörigkeit des EU-Staates ergibt.
Bitte beachten Sie aber, dass rumänische oder bulgarische Staatsangehörige trotzdem noch bis zum 31.12.2013 eine Genehmigung der Arbeitsagentur benötigen, falls Sie Arbeitnehmerin oder Arbeitnehmer sind.
Sind Sie Familienangehöriger eines EU-Staatsangehörigen, besitzen aber selbst keine EU-Staatsangehörigkeit? Dann wenden Sie sich bitte nach wie vor an Ihre Ausländerbehörde zur Ausstellung einer so genannten 'Aufenthaltskarte'.
Bitte beachten Sie auch, dass die Ausländerbehörde und die Bürgerämter aufgrund der geänderten Rechtslage keine Freizügigkeitsbescheinigungen mehr ausstellen dürfen; auch dann nicht, wenn Sie von einer anderen Stelle dazu aufgefordert werden. Zur Unterrichtung können Sie dort gerne dieses Informationsblatt vorlegen oder auf die Homepage der Stadt Frankfurt am Main www.frankfurt.de verweisen.
Mit freundlichen Grüßen
Ihre Ausländerbehörde Frankfurt am Main "
- Bazsa90
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
A helyes írásommal kapcsolatba meg csak annyit hogy nem az érősegem sajna .
És Magyar Magyar vagyok .Én Baden Würtembergben élek . Mondta nekem a DECOTEXT (és köszönöm neki )hogy menyek el a körzetemben levő Rathausba hát elmentem és azt mondták hogy menyek Karlsruhe be a
Landratsamba és ott el tudom intézni . Hát ennyi lenne.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nos ha ez az infó it alul érvényes akkor már nem kell. A röhej, hogy nekem 23 évi itlét után még ki kellett váltanom, mert az új útlevelemben már nincs hologrammos állandó matrica! Ilyet már nem adnak! (Ez az új, egy nagyon ronda hajtogatott papir, ahelyett, hogy egy csekkártyaszerü igazolványt adtak volna!) Ilyen e:Bazsa90 írta: Sziasztok köszönöm a választ és a segítséget !A helyes írásommal kapcsolatba meg csak annyit hogy nem az érősegem sajna . És Magyar Magyar vagyok .Én Baden Würtembergben élek . Mondta nekem a DECOTEXT (és köszönöm neki )hogy menyek el a körzetemben levő Rathausba hát elmentem és azt mondták hogy menyek Karlsruhe be a Landratsamba és ott el tudom intézni . Hát ennyi lenne.
DCT
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 160
DECOTEXT írta: Nos ha ez az infó it alul érvényes akkor már nem kell.
Ezen az oldalon barangoltam : Freizügigkeitsbescheinigung , amikor láttam, hogy már nem kell, de a biztonság kedvéért megkérdeztem a mi landratsamt-unkat és éppen ma reggel kaptam meg válaszukat, hogy valóban nem állítanak ki ilyet többet.
- MRSNIPER
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
Olvasom én, hogy nem kell már ez a freizüg papír, csak azt nem tudom akkor miért piszkál engem a bevándorlási hivatal, ilyen levelet kaptam, idézek belőle:
honorarverträge, steuernummer vom finanzamt
Eheurkunde mit Apostille und Übersetzung
Sollten Sie dieser Aufforderung erneut nicht nachkommen, wird die Ausländerbehörde ohne weitere Anhörung ein Verfahren zur Feststellung des Verlusts Ihres Freizügigkeitsrechtes einleiten.
Gemeinschaftsrechtlich freizügigkeitsberechtigt sind:
Unionsbürger und ihre Familienangehörigen, die ein Daueraufenthaltsrecht erworben haben.
Unionsbürger, die sich als Arbeitnehmer, zur Arbeitssuche oder zur Berufsausbildung aufhalten wollen.
és március 28-ig kaptam haladékot, úgy hogy a 8. hónapba vagyok, amire azt mondták, hogy nem érdekli őket. Mikor kijöttem németbe dolgozni jöttem, a hivatalba kiállították arbeirssuche címen egy papírt, nem én ők, azóta ezen lovagolnak. Kiderült terhes lettem, nem tudtam elmenni dolgozni, de a férjem dolgozik, amióta itt van rendesen, ami nem zavarja őket, ezen az arbeitssucche papíron vannak fennakadva. Ezzel a levéllel fenyegetőznek most.
Valaki jár ilyen cipőbe, mint én? Most a házassági anyakönyvi kivonatot elküldtem hivatalosíttatni, ami remélem megjön márc 28-ig. Olyan stílusba beszéltek velünk, hogy felháborító volt. 5 nyelven kéri a fordításokat, de megmutatni nem tudja milyet kér. Na, szóval márc. 28.-én bemegyek a hivatalosított házassági kivonattal meg kinyomtatom innen, hogy nem szükséges már ez a freizüg papír. Aztán nem tudom, hogy fognak reagálni.
üdv.