Freizügigkeitsbescheinigung
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Mivel még nincs meg nekik a házassági bizonyítékod, igy papírforma szerint nem számítasz házasnak! Ha viszont "nem vagy házas" akkor teljesen más a jogvisonyod, pláne hogy terhes vagy! (Képzeld el a környező EU országokból minden terhes idejönne....) Ha megkapják a kivnatot (forditásokkal , vagy kérj egy hivatalos nemzetközit otthon ami -háromnyelvű-) akkor békén hagynak ha a férjed legálisan (járulékosan) dolgozik itt! Azt kell megérteni az ő oldalukról, hogy bárki mondhat akármit, s ezt nem kötelesek elhinni! Én nem várnék az otthoni ügyintézésre és postára, mert kicsúszol az időből! Intézd személyesen!MRSNIPER írta: Valaki jár ilyen cipőbe, mint én? Most a házassági anyakönyvi kivonatot elküldtem hivatalosíttatni, ami remélem megjön márc 28-ig. Olyan stílusba beszéltek velünk, hogy felháborító volt. 5 nyelven kéri a fordításokat, de megmutatni nem tudja milyet kér. Na, szóval márc. 28.-én bemegyek a hivatalosított házassági kivonattal meg kinyomtatom innen, hogy nem szükséges már ez a freizüg papír.
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- MRSNIPER
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
Hát kérdem én mit csinál? 7 évet éltem Írországba. Ismerősöm, barát dolgozott, élettársa kint szült, nem voltak házasok, és jogosult volt az is az élettárs is az Ír jogokhoz. Itt meg az itt maradásért kell harcolni? Úgy csinálnak mintha évek óta eltartana az állam, közbe meg semmit nem igényeltem még. Az, hogy igazoljam magamat meg papírokat kérnek az odáig stimm lenne, dehogy úgy kezelnek, mint egy utolsó trógert , úgy beszél a 25 éves kis ta....os, mintha a magyar ember nem is tudom milyen, meg nem hagy békén, hát na!!! 3 nyelvű hivatalos papírt nem fogad el. És a terhességemnek semmi köze hozzá, mert nem is tudták, hogy az vagyok. Azt most tudták meg mikor most behívtak, hogy dolgozok e. A lényege az egésznek, ha engem eltart a férjem, nekik nem mindegy dolgozok e vagy nem? Majd megírom március 28.-án mit mondanak, ha sikerül eljutnom oda, mert április 1-re vagyok kiírva, úgyhogy elég komplikált a dátum is.
Ha van valaki aki már megjárta ezt az utat vagy benne van ilyen hasonló esetben, megírhatná.
köszönöm
- MRSNIPER
- Nem elérhető
- New Member
Kellemes Hétvégét Mindenkinek
- keeek
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 35
Sajnalom, h ilyen szerencsetlenul alakultak az ugyeitek a hivatalokkal, en nagyon megertem, hogy ki vagy akadva, en is mindig megjarom, es csak nezek nagyokat, mikor masok meselik, h nekik milyen pikk-pakk ment minden.
Csak h lasd mast se kimelnek, en ma pl a biztositotol kaptam levelet, h januar 28. ota nem ervenyes a biztositasom, kuldjem vissza a kartyat. Akkor en meg dolgoztam, most mar felmondasi idomet toltom, de igy is meg egy honapig van evileg szerzodesem, allasom, fizetesem, ergo ok is megkapjak a penzuket. Es erre kiderul, h mar tobb mint ket hete biztositas nelkul szaladgalok vigan. Hat nem vicces. Hiaba hivtuk fel oket, nem tudtak semmit mondani, majd a munkaltatommal kell tisztazni, remelhetoleg hetfon. Az, hogy eppen utaztam volna Mo-ra, es most persze biztositas nelkul talan megse, hat ez oket ugye nem nagyon izgatja. Vagy h tokre panikolok, h csak most ne torjem ki a labam, mert akkor aztan a gatyank ramegy.. Nyilvan a Ti ugyetek is tisztazodni fog, az enyem is. Csak kar ezekert a felesleges korokert, felesleges izgalomert. Probalj nem folyton ezen agyalni, most igazan nem szabad idegeskedned, hadd pihenjen a kicsi is, Te is!
- MRSNIPER
- Nem elérhető
- New Member
köszi válaszodat
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ne tedd, de azért ne ártana! Ne feledd Ti (is) külföldiek vagytok, s így vendégek egy idegen országban. A jelszó: INTEGRÁCIÓ, ha itt akartok maradni! Ha nem tetszik a rendszer, akkor vissza kell menni Írországba, vagy Mo.-ra ahol biztosan jobbak a rövények!MRSNIPER írta: Na, szóval én az ő fejükkel nem akarok gondolkozni.
Nem fogja a német a rendszerét hozzád változtatni, csak azért, hogy neked kényelmesebb legyen! A dolog ugyanis az ő szemükből úgy néz ki, hogy trükközni akartál a terhességeddel, mert bejelentkeztél munkakeresőnek miközben már tudtad, hogy nem fogsz tudni dolgozni!! (Ha eddig nem tudták, most hirtelen honnan derült ki?)
DCT