Freizügigkeitsbescheinigung

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 9 hónapja #28687 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Freizügigkeitsbescheinigung

MRSNIPER írta: Valaki jár ilyen cipőbe, mint én? Most a házassági anyakönyvi kivonatot elküldtem hivatalosíttatni, ami remélem megjön márc 28-ig. Olyan stílusba beszéltek velünk, hogy felháborító volt. 5 nyelven kéri a fordításokat, de megmutatni nem tudja milyet kér. Na, szóval márc. 28.-én bemegyek a hivatalosított házassági kivonattal meg kinyomtatom innen, hogy nem szükséges már ez a freizüg papír.

Mivel még nincs meg nekik a házassági bizonyítékod, igy papírforma szerint nem számítasz házasnak! Ha viszont "nem vagy házas" akkor teljesen más a jogvisonyod, pláne hogy terhes vagy! (Képzeld el a környező EU országokból minden terhes idejönne....) Ha megkapják a kivnatot (forditásokkal , vagy kérj egy hivatalos nemzetközit otthon ami -háromnyelvű-) akkor békén hagynak ha a férjed legálisan (járulékosan) dolgozik itt! Azt kell megérteni az ő oldalukról, hogy bárki mondhat akármit, s ezt nem kötelesek elhinni! Én nem várnék az otthoni ügyintézésre és postára, mert kicsúszol az időből! Intézd személyesen!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: MRSNIPER

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 9 hónapja #28699 Írta: MRSNIPER
MRSNIPER válaszolt a következő témában: Freizügigkeitsbescheinigung

Akkor most leírom kicsit pontosabban a történetemet. Én az ő fejükkel is gondolkozok, na de ennyire már nem tudok. A férjem legálisan dolgozik itt. A házassági anyakönyvi kivonat be volt mutatva 3 nyelven ugye amit otthon adnak. Mielőtt mennem kellett elbeszélgetésre, megkérdeztem az egyik ügyintézőt itt Drezdában, hogy jó lesz e 3 nyelven. Igen volt a válasz. Az elbeszélgetésen nem felelt meg, 5 nyelven követeli, de olyan papírt nem mutatott meg, mivel mondtuk neki mutassa meg, mert még olyat nem láttam. A 3 nyelvű nem jó, mert azt vehettem bárhol, azt mondta. A végén adott egy papírt amin apostillel ellátott házassági kell. Amit most Berlinbe elküldtem, onnan haza küldik a külügyminisztériumba és visszaküldik az igazolással, hogy nem a piacon vettem a papírt. De nem igazán látom tisztán az egészet, mert az is zavarja őket, hogy arbeitssuche joggal vagyok itt, amit ők állítottak ki, és azt mondta nem hagy békén, mert nem dolgozok.
Hát kérdem én mit csinál? 7 évet éltem Írországba. Ismerősöm, barát dolgozott, élettársa kint szült, nem voltak házasok, és jogosult volt az is az élettárs is az Ír jogokhoz. Itt meg az itt maradásért kell harcolni? Úgy csinálnak mintha évek óta eltartana az állam, közbe meg semmit nem igényeltem még. Az, hogy igazoljam magamat meg papírokat kérnek az odáig stimm lenne, dehogy úgy kezelnek, mint egy utolsó trógert , úgy beszél a 25 éves kis ta....os, mintha a magyar ember nem is tudom milyen, meg nem hagy békén, hát na!!! 3 nyelvű hivatalos papírt nem fogad el. És a terhességemnek semmi köze hozzá, mert nem is tudták, hogy az vagyok. Azt most tudták meg mikor most behívtak, hogy dolgozok e. A lényege az egésznek, ha engem eltart a férjem, nekik nem mindegy dolgozok e vagy nem? Majd megírom március 28.-án mit mondanak, ha sikerül eljutnom oda, mert április 1-re vagyok kiírva, úgyhogy elég komplikált a dátum is.
Ha van valaki aki már megjárta ezt az utat vagy benne van ilyen hasonló esetben, megírhatná.
köszönöm

Több
11 éve 9 hónapja #28702 Írta: MRSNIPER

Még egy dolgot elfelejtettem leírni. a magyar házassági kivonatunk 4 nyelven lett bemutatva, mivel az AOK-ba nem fogadták el a 3 nyelvűt, ezért lefordíttattam itt Drezdába az Intertex-nél 35 euróért. Szóval 4 nyelven volt bemutatva, de azt mondta, csak Magyarországon készült fordítást fogad el. Az AOK-ba elfogadták, meg meg is értem, hogy németül kérte. De ez a bevándorlási hivatal... Na, szóval én az ő fejükkel nem akarok gondolkozni. Szóval ez nem arról szól, hogy igazold magad, mert bárki bármit mondhat, ez kötekedés!!!! Zaklatás! De amit szóba követel nem érdekel, a papíron ezek nincsenek rajta. Úgyhogy ami a papíron van annak eleget teszek, megkapják a hivatalosított házasságit, de dolgozni jelenleg nem fogok tudni, úgyhogy azt csinálnak amit akarnak.
Kellemes Hétvégét Mindenkinek

Több
11 éve 9 hónapja #28705 Írta: keeek
keeek válaszolt a következő témában: Freizügigkeitsbescheinigung

Nekem a hivatalban adtak egy papirost arrol, h nincsen mar szukseg erre a Freizugigkeit...-ra, h x datum ota nem allitanak ki ilyet, esetleg ha nincs tul messze akkor ballagj el Te is, egy ilyenert, talan meg is kerheted h lepecseteljek, ugy megis jobb mint innen kinyomtatva.
Sajnalom, h ilyen szerencsetlenul alakultak az ugyeitek a hivatalokkal, en nagyon megertem, hogy ki vagy akadva, en is mindig megjarom, es csak nezek nagyokat, mikor masok meselik, h nekik milyen pikk-pakk ment minden.
Csak h lasd mast se kimelnek, en ma pl a biztositotol kaptam levelet, h januar 28. ota nem ervenyes a biztositasom, kuldjem vissza a kartyat. Akkor en meg dolgoztam, most mar felmondasi idomet toltom, de igy is meg egy honapig van evileg szerzodesem, allasom, fizetesem, ergo ok is megkapjak a penzuket. Es erre kiderul, h mar tobb mint ket hete biztositas nelkul szaladgalok vigan. Hat nem vicces. Hiaba hivtuk fel oket, nem tudtak semmit mondani, majd a munkaltatommal kell tisztazni, remelhetoleg hetfon. Az, hogy eppen utaztam volna Mo-ra, es most persze biztositas nelkul talan megse, hat ez oket ugye nem nagyon izgatja. Vagy h tokre panikolok, h csak most ne torjem ki a labam, mert akkor aztan a gatyank ramegy.. Nyilvan a Ti ugyetek is tisztazodni fog, az enyem is. Csak kar ezekert a felesleges korokert, felesleges izgalomert. Probalj nem folyton ezen agyalni, most igazan nem szabad idegeskedned, hadd pihenjen a kicsi is, Te is! :)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: MRSNIPER

Több
11 éve 9 hónapja #28706 Írta: MRSNIPER

Köszönöm válaszodat, kedves vagy:) Kívánom neked is sikerüljön tisztázni a dolgokat, mert tényleg őket nem nagyon izgatja semmi. És hát biztosítás nélkül tudom milyen. 6 hónapig nem volt biztosításom és igen drágák voltak a terhességi vizsgálatok azt is tudom már. Melyik hivatalba adtak neked olyan papírt, hogy nincs szükség erre a freizüg-re? Hova menjek?
köszi válaszodat

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 9 hónapja #28708 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Freizügigkeitsbescheinigung

MRSNIPER írta: Na, szóval én az ő fejükkel nem akarok gondolkozni.

Ne tedd, de azért ne ártana! Ne feledd Ti (is) külföldiek vagytok, s így vendégek egy idegen országban. A jelszó: INTEGRÁCIÓ, ha itt akartok maradni! Ha nem tetszik a rendszer, akkor vissza kell menni Írországba, vagy Mo.-ra ahol biztosan jobbak a rövények!
:chuckle:

Nem fogja a német a rendszerét hozzád változtatni, csak azért, hogy neked kényelmesebb legyen! A dolog ugyanis az ő szemükből úgy néz ki, hogy trükközni akartál a terhességeddel, mert bejelentkeztél munkakeresőnek miközben már tudtad, hogy nem fogsz tudni dolgozni!! (Ha eddig nem tudták, most hirtelen honnan derült ki?)

DCT