Internet elérés Németországban

Több
12 éve 5 hónapja #19893 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Internet elérés Németországban

kordasb írta: tudom hogy loggolnak mindent mobil hivasokat, GPS poziciot...
ez annyira nem erdekel igazabol kivancsi voltam mennyire vakitas ez
letoltott anyagok utan jogdijat kivetik/hetik. :)

koszonom a valaszt mindenesetre.

A torrentezesrol mar akartam irni..
Anno hallottam, hogy itt Nemetorszagban szigoruan veszik.:) Hogy mennyire.. A multkor nemet oramon a topic a TV es filmek voltak. Mire kiderult, hogy a tanarom ferje vmilyen jogvedo kormanyszervnek dolgozik, akinek az a dolga, hogy vadasszak a torrentezoket. IP cim alapjan lekerik a hasznalot es perelnek! Ez jol hangzik, majd kiderult, hogy van a tagabb ismerettsegi korben nehany ember aki perben is all. MInel tobbet tolt le valaki torrent oldalakrol, annal nagyobb esellyel futhat bele vmi ellenorzesbe. Foleg ha valami olyan filmet szed le amit epp kiemelten figyelnek.
Mo.-on elvileg ha valaki csak letolt ingyen es sajat hasznalatra, akkor elvileg nem perelheto. CSak feltoltesert es fizetos dolgokert lehet nemi jogi bokautes. Elvileg.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #21310 Írta: runny
runny válaszolt a következő témában: Internet elérés Németországban

Tisztelt hozzáértők. Én sem szeretnék csekket kapni, de néhány zene nálam is letöltésre került. Igaz, én már személyesen láttam ilyen büntetést, az egyik hoteltulaj kapta, de az egy német album torrentes megosztásáért jött ki. Azt szeretném megtudni, hogy csak a torrent ilyen veszélyes, avagy a Rapidshare letöltés is? Esetleg Youtube-ról letöltés? Szóval nem tudom miket vesznek szigorúan számításba.

Több
12 éve 4 hónapja #21579 Írta: Rolix
Rolix válaszolt a következő témában: Internet elérés Németországban

Nem tudom miért veszik ennyire véresen komolyan ezt a torrentezést. Illegális letöltés mindig volt és mindig is lesz ameddig csak internetkapcsolat létezni fog. Németországba költözéskor, mikor még nem beszéli az ember annyira a németet, hogy egy filmet megnézhessen tv-ben, moziban (ami nem 1-2 hónap) addig azért nem olyan rossz ha letud tölteni pár magyar szinkronos filmet. Akkor ennyi erővel neten se nézz olyan videókat, műsorokat, mint az rtlmost.hu, youtube (ahol szintén vannak teljes filmek is), mert azokat a videókat is letölti a géped a gyorsítótárába, ahonnan ki lehet másolni és ennyi erővel terjeszthetem azt is. Itt Mo-n is szoktak harcolni a nagyobb torrent oldalak működtetőivel, de ez is csak ideig-óráig tart és működik tovább minden, mint eddig. Továbbra is tartom amit annó írtam, hogy a nagy számla valószínű nem korlátlan internet miatt generálódott, akkor pedig nem kell csodálkozni.

Több
12 éve 4 hónapja #21586 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Internet elérés Németországban

Rolix írta: Nem tudom miért veszik ennyire véresen komolyan ezt a torrentezést. Illegális letöltés mindig volt és mindig is lesz ameddig csak internetkapcsolat létezni fog. Németországba költözéskor, mikor még nem beszéli az ember annyira a németet, hogy egy filmet megnézhessen tv-ben, moziban (ami nem 1-2 hónap) addig azért nem olyan rossz ha letud tölteni pár magyar szinkronos filmet. Akkor ennyi erővel neten se nézz olyan videókat, műsorokat, mint az rtlmost.hu, youtube (ahol szintén vannak teljes filmek is), mert azokat a videókat is letölti a géped a gyorsítótárába, ahonnan ki lehet másolni és ennyi erővel terjeszthetem azt is. Itt Mo-n is szoktak harcolni a nagyobb torrent oldalak működtetőivel, de ez is csak ideig-óráig tart és működik tovább minden, mint eddig. Továbbra is tartom amit annó írtam, hogy a nagy számla valószínű nem korlátlan internet miatt generálódott, akkor pedig nem kell csodálkozni.

Mo.-on mas a jogszabalyi hatter. Ha magadnak, sajat cellal toltod le, akkor nem buntizhetnek, csak akkor ha feltoltottel vmi jogvedett tartalmat. Nemetorszagban maskepp megy. Ez nem arrol szol, hogy neked konnyebb az eleted, mert letolthetsz es ebben akadalyoznak:) NIncs ingyen ebed, ha valamire szukseged van, fizess erte! Itt ez igy mukodik. Megvan a jogi hatter es a szervezet aki megprobalja be is vasalni az "ingyen ebedet". Nezd meg a youtubeot. Egy rakas zene, video, film le van tiltva nemet ip-cimrol nezve. A kozvetlen kozelemben van 2 ember, akik a birosagon kotottek ki torrentezes miatt. Vedheto dolog ugyan, vannak ugyvedek erre szakosodva, de az ugyved nem dolgozik ingyen, es az ido meg macera ami erre kell az penz. Vegul ugysem eri meg..
Ha valaki torrentezik Nemetorszagban akkor lehet, hogy evekig senki nem foglalkozik vele, de nem art tisztaban lenni, hogy a szabalyok masok. Ha epp figyelnek vmilyen filmet, zenet es letoltod, akkor funyiro elv. Aki letoltotte az megy a birosagra.

Több
12 éve 4 hónapja #21609 Írta: Maurer
Maurer válaszolt a következő témában: Internet elérés Németországban

Távoli asztal megoldás lehet? Ez is pénz kb 3000-10000 ft-ig, de 10-15 euró nem pénz még itthon sem.
Ezt is figyelik?

Több
12 éve 4 hónapja #21613 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Internet elérés Németországban

Az fel sem merül megoldásként ha már Németországban élsz, hogy megfeledkezel (jó)néhány magyar hozzáállásról és megveszel egy szoftvert vagy kikölcsönzöl egy filmet? :evil:
Mostantól belehet fejezni az oldalon a torrent témát!!!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: ilonafoto2011