Digitális sofőrkártya
- Ilonka
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 160
Ilonka írta: Szép napot mindenkinek, a digitális sofőr kártya és a GKI az kettő , a GKI a lehúzos tanfolyam a semmire kb 80 000-ft , míg a digi kártya ami a soförökket kontrolálja ( mielött bárki is szétszed , nem én vagyok sofőr hanem a férjem , de én intézem ezeket ) Tavaly a férjemnek is lejárt a digikártyája, és itt azt a jó tanácsoz kaptam hogy feltétlen haza kell utazni és személyesen megcsináltatni legalább 30- nappal előbb ezért fogtuk magunkat és bementünk a helyi DEKRÁ-ba és ott megcsináltattuk 3 nap mulva a postaládában volt az új kártya, és egy hét mulva kiszámláztak azt hiszem 40 euró kártya vagy munka díjat. Azt mondták ha itt dolgozik a férjem itt kell kártyát csináltatni
Megerősítem. A férjemnek tavaly márciustól BRD-ben is lakcíme. Mikor tavaly nyáron a tachográfkártyáját csináltattuk Pesten, jó kis csődületet okoztunk ezzel a helyzettel, mert utána kellett olvasniuk, hogy " a jogszabályok szerint" a férjemnek melyik országban kell kártyát csináltatni. A végén abban maradtunk, hogy nem keresték tovább a jogszabályt, megcsinálták Neki, de mondták, hogy kérdezzük meg a BRD-ben, és ha kint azt mondják, hogy ebben a helyzetben német kell, akkor majd kint bevonják a magyart, és helyette kap németet.
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
a digit kártyának tök mindegy, hogy bolgár, román, lengyel avagy májer francia a kibocsátója. A kártya egyetlen feladata, hogy a tachográf korongokat helyettesítse és ne csak 25 napra visszamenőleg lehessen a szerencsétlen gk vezetőt felelősségre vonni. Mivel EU-s a kártya így a rovatait minden balfék ellenőrző szerv bárhol az EU-n belül le tudja olvasni. A chip adatait meg ki tudja olvasni. A Magyar "legyártás" az tényleg 30 napon belüli...általában 14-20 nap. A tachográf meg eléggé finnyás kis jószág....menet közben úgy kiköpi a lejárt kártyát, hogy magad is elcsodálkozol. Mondjuk ettől a vontató nem szokott leállni Csak meg ne állítsák
Amiről mi beszéltünk az a GKI vagy németben a BKrFQG.....na ez a vicc. Ez az amitől az anyu szoknyájába kapaszkodó sofőr nem lesz okosabb..............ezt persze a kitalálói nem látják a szorosra kötött nyakkendőjüktől
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- komjatijanos
- Látogató
fahrschule-sieke.de/leistungen/weiterbildung-lkw-bus/
www.bag.bund.de/DE/Navigation/Rechtsvors...terbildung_node.html
- tiband1
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145