Gépjármű honosítás
- Suhay
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Érdeklődni szeretnék,hogy remélhetőleg nemsokára költözök Németországba. Lenne egy 99'es suzukim,mennyi lenne az átírás és ilyen évjáratú autót átírnak nekem?Mennyire piszkálódnak kint az ültetésért,nagyobb felniért?Köszi a segítséget!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Suhay írta: Érdeklődni szeretnék,hogy remélhetőleg nemsokára költözök Németországba.Lenne egy 99'es suzukim,mennyi lenne az átírás és ilyen évjáratú autót átírnak nekem?Mennyire piszkálódnak kint az ültetésért,nagyobb felniért?Köszi a segítséget!
Kedves Suhay!
Ha rám hallgatsz, akkor a 99'-es évjaratú susukydat nem hozod ki, csak addig, amíg nem veszel itt egy jobbat. Nem tudom milyen (vitra, esteem, swift,....), de az a kocsi 14 éves. Tizennégy!! Még ha 50 ezer is van benne, add el alkatrésznek! A tuninggal vigyázz, mert hamar megszűnik a műszakia a kocsaidnak, ha nincs bejegyezve a változtatás és nem ezekkel a változtatásokkal műszakiztattad! (A német műszaki sem kutya ám!!) Ha ilyet lát a rendőr azonnal leveszik a rendszámodat, akkor is ha magyar..... Persze, ha minden papírokkal, s "átvett" formában van, akkor nincs gond, legfeljebb a kora!
DCT
- Joey01
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 21
Sokat olvastam vissza, hogy a kérdésemre választ kapjak, de nem igazán találtam, illetve nem tudom mennyire friss. Németországban használt magyar rendszámú autómat szeretném itt honosítani. Pontosan vagy kb. mekkora összegre számíthatok a biztosításon kívül? Nem, nem akarom otthon eladni és itt venni valami ócska vackot, vagy hitelt venni a nyakamba egy jobbért. Később szeretnék itt venni egyet, de ahhoz még sokat kell dolgozni. Illetve az nehezítené a dolgomat, hogy anyós nevén van az autó. Szükséges az ő jelenléte a honosításhoz, vagy elég valami szöveges megbízás német nyelven?
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 464
Pedig volt róla nem egyszer szó. Nézz körül pl. a "Magyar rendszámmal Németországban" rovatban.Sokat olvastam vissza, hogy a kérdésemre választ kapjak, de nem igazán találtam, illetve nem tudom mennyire friss.
Tömören: müszaki vizsga (TÜV) kb. 95 € (akkor is kell, ha a magyar még érvényes), rendszám és a forg. eng.+törzskönyv költségei: kb. 50-75 €. Ha az autó nem innen származik (nem volt még Németországban forgalomba helyezve), vagy nem német gyártmány, akkor ú.n. COC papír otthonról a márkaképviselettöl (nekem a Citroen-nél ingyenes volt, más márkákról nem tudok nyilatkozni - itt is beszerezhetö, de itt 150-200 € !!). és ha a környezetvédelmi besorolása így sem megy, akkor a TÜV-nél még egy spec. vizsgálat ennek megállapítására 70 €-ért.) Az adó széles skálán mozog, függ a köbcentitöl, benzin/dízel, körny.védelmi kategória (EU1-6), CO2 kibocsájtás, dízelnél részecskeszürö léte/nem léte , finomporkibocsájtás (korom).
Gondolom az anyós nevéröl a tiédre lenne átáirva. Itt az az elv, hogy akinél a törzskönyv azé az autó, de biztos ami biztos alapon írjatok egy kétnyelvü adás-vételi (vagy ajándékozási) szerzödést. (Az ö nevén csak akkor maradhatna, ha ö is itt él!)
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Külfödi tulajdonú kocsit nem honosithatsz ha a tulajdonos nem él Németországban! Esetedben a kocsit elöbb át kell iratnod! Új kocsi vétele, vagy egy jobb használt kocsi vétel fillérkebe kerül. Sok helyen adnak kamatmentes hitelt is. A havi törlesztések már 50 eurótól lehetségesek. Jobb ha itt kint veszel kocsit, sokkal olcsóbban megúszod! (ja és nincs eredetiség vizsgálat sem regisztrációs adó, stb.) Itt nem kopasztják az embereket....Joey01 írta: S Illetve az nehezítené a dolgomat, hogy anyós nevén van az autó. Szükséges az ő jelenléte a honosításhoz, vagy elég valami szöveges megbízás német nyelven?
Ui: képzeld el mi lenne, ha ez menne. Minden lopott kocsit azonnal el lehetne igy "tünteni"....
DCT
- vava
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 39
"Amennyiben egy magyar állampolgár a személygépkocsiját egy másik tagállamban szeretné forgalomba helyezni, akkor célszerű a kivitel előtt az autó forgalomból történő átmeneti időszakra szóló kivonását kezdeményezni."
"Abban az esetben, ha ez nem történik meg, a külföldi forgalomba helyezés során a külföldi hatóság természetesen értesíti a magyar szervet a magyarországi forgalomból történő kivonás szükségességéről, a hivatalos értesítés átfutási ideje azonban több hónap is lehet (addig a magyar szabályok szerint továbbra is fizetni kell a gépjármű után fizetendő díjakat).
Amennyiben valaki kiutazása előtt kérelmezi a magyar rendszámú autójának a forgalomból történő ideiglenes kivonását, akkor a jövőbeni hazaköltözés esetén a regisztrációs adóról szóló 2003. évi CX. törvény hatályos előírásai értelmében nem keletkezik újból regisztrációs adó fizetési kötelezettsége, hiszen azt a személygépkocsi első forgalomba helyezésekor szükséges megfizetni."
Más is kivonatta Magyarországon ideiglenesen a forgalomból az autóját, mielőtt elindította itt a procedúrát?
Elsősorban az utolsó részt nem értem: ha nem vonatjuk ki a forgalomból, és esetleg visszaköltözünk Magyarországra, újra megfizettetik velünk a regisztrációs adót?