Gépjármű honosítás
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 464
Joey01 írta: Javítás: 88 euró volt a műszaki, nem 118.
Nem kaptam meg a matricát, kifizettem, meg is kaptam a papírokat, de van egy kiegészítő papírom ezzel a szöveggel:
" Sehr geehrter Kunde, an Ihrem Fahrzeug wurden erhebliche Mängel festgestellt. Eine Wiedervorführung innerhalb eines Monats (bis zum 18.03.2014) ist erforderlich."
Reménykedem azért benne, hogy elég bemutatnom, mert tényleg rendes volt a vizsgáztató és több lehetőséget megpróbált, hogy ne legyen a méret gond. Nem készül róla fénykép meg semmi, így bízom benne hogy nem kell felrakatnom, mert az elég sok euró amit az ablakon dobhatok ki....
Hááát, készülj fel a rosszabbik esetre. Ez Nachuntersuchung-ot jelent (tizenegynéhány euró lesz még) és nem arról van szó, hogy van-e olyan gumid, ami jó az autóhoz, hanem annak is kell rajta lennie!!! Képzeld el: elkopott a fékbetéted, de van otthon új. Az biza' igen kevés, azt be kell szereltetni ahhoz, hogy átmenj a vizsgán!!! A másik meg az, hogy a vizsgáztató hiába volt "rendes" (ha annyira az lenne, akkor megadhatta volna most is a plecsnit), egyáltalán nem valószínü, hogy legközelebb is hozzá kerülsz...
Szóval nem akarok pesszimista lenni, de az átszerelést nem úszod meg. (Úgysem lesz itt már tél ). Azt se felejtsd, hogy ha a "mérethibás" gumikat késöbb (akár) jövöre ismét fölteszed, és történik veled valami gubanc, a biztosító rögön ráharap és neked kell elvinni a balhét... A folytatást nem is részletezném.....
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Joey01
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 21
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
Joey01 írta: Akkor jól megszívom. 42 euró át és 42 euró vissza rakni, mert nem külön felnin van a gumi. ............ 2. éve ez van rajta és nem éreztem azt, hogy más lenne az autó viselkedése emiatt. .....
Gondoltam, hogy nem felnin van, mert akkor gondolom nem is jajgattál volna . Azt meg persze, hogy nem érzed, hogy máshogy viselkedne, nem is erröl van szó. Minden autótípushoz meg van határozva a gyártó (!!) által, hogy milyen méretü gumik szerelhetök rá. Többek között befolyásolhatja a "rossz" méret a motorelektronika müködését, mást mutathat a kilométeróra, stb. Otthon tapasztalatból tudom, hogy még mindig "szemmértékkel" választ sok gumis/szerelö méretet azzal a mottóval, hogy ami a felnire rámegy, az jó is . Ezt még csak teézi, ha a felnit is így választják. Emlékezz vissza a kifordított felnis, rally-ladák világára... Itt az a helyzet, hogy a jármü alapágon csak a gyárilag jóváhagyott felni-gumi kombinációkkal üzemelhet, ha ettöl el akarsz térni lehetséges egyedi jóváhagyást ("Einzelabnahme") csináltatni rá a TÜV-nél, de annak olyan a költsége, hogy baromira nem éri meg. Szóval húzd a téli gumikat a magyar kereskedö fejére, és vegyél inkább (akár használt) megfelelö méretüt, mert minden más megoldás elöbb-utóbb szív@s lesz. Azért kíváncsi vagyok, mit szól holnap a mester a rendhagyó ötletedre....
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
- Joey01
- Nem elérhető
- Junior Member
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
Joey01 írta: .......Amúgy plecsnit nem kaptam, rá is kérdeztem és mondta, hogy majd a Zulassungs-ban megkapom az új rendszámmal. A papíron rajta van meddig érvényes a hu/au és ennyi.
Ugye, ugye ... A plecsnivel persze igazad van, fizikai valóságában nem töle kapod, hiszen elöbb az új rendszámot kell megcsináltatni.Mondjuk azt, hogy "virtuális" plecsniröl beszéltem....
Innentöl már sima ügy (föleg ha nem dízel a gép) !!!
- Joey01
- Nem elérhető
- Junior Member