Autóvásárlás Németországban
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
tuzliliom írta: Ha tudja valaki, kérem segítsen! Használt autó vásárlása esetén hány hónap munkaviszony szükségeltetik a hiteligényléshez???
Tőlem annak idején nem kérdezték. Bemutattam egy kereseti igazolást, ezt bescannelte a csoki, és kaptam a hitelt. Lakhely bejelentés viszont kell! Igaz mi a nejemmel együtt vettük a kocsit s neki is jólfizető munkahelye van....
Szerintem az eladó hangulatától függ, mert nem az ő rizikója, ha nem fizetsz!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Allandó munkaviszonyra van szükség, azaz a probaidö leteltére. Az 3-6 honap.DECOTEXT írta:
Tőlem annak idején nem kérdezték. Bemutattam egy kereseti igazolást, ezt bescannelte a csoki, és kaptam a hitelt. Lakhely bejelentés viszont kell! Igaz mi a nejemmel együtt vettük a kocsit s neki is jólfizető munkahelye van....tuzliliom írta: Ha tudja valaki, kérem segítsen! Használt autó vásárlása esetén hány hónap munkaviszony szükségeltetik a hiteligényléshez???
Szerintem az eladó hangulatától függ, mert nem az ő rizikója, ha nem fizetsz!
Ezen kivül függ a kölcsön összegétöl is. 5000 alatt nem téma.
- norbertmiklos
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Szeretnek vásárolni egy autot de nem tudom ,hogy mit jelent : AU és a HU.
Ha tudtok segitsetek.
Köszi
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169
HU = Hauptuntersuhung (Műszaki vizsga)
- zola2
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Át tudod irtani, s ez nagyon könnyű, de miért kínlódzs ilyennel?zola2 írta: Sziasztok! Az volna a kérdésem,hogy Frankfurtba dolgozom,és még itt is fogok legalabb két hónapot,de a lakcimem Dingolfingbe van. Frankfurtba akkarok venni egy kocsit, itt át tudom e iratni, vagy mi a tehendöm?
Több megoldás is van:
1 / Ha privát veszed a kocsit, akkor van rajta rendszám így azzal mész a 406 kilométerre levő Dingolfing-be. Ott a legrövidebb idő alatt kérsz rá egy helyi rendszámot és átjelented.A régit ilyenkor ott helyben érvénytelenítik és lyuksztják is.
2 / Ha kereskedőtől veszed, akkor ő adhat egy "Kurzzeitkenzechen"-t, amivel az átjelentésig járhatsz.
Itt nagyon ügyellni kell a dátumra!
3 / Vagy a kereskedő ad Dingolfing-i rendszámot, az az, ő maga jelenti át a nevedre. (Ehez kell lakcimbejelentő és személyi vagy útlevél) Mi ezt a variációt szoktuk csinálni, járkáljon a kereskedő ez ügyben! Mivel neki mindenképpen kell az üzlet, megteszik szinte mindig!(Kb 1 hónapja vettünk egy KIA-t, kb 60 km-re. Ott is a kereskedővel csináltattuk meg mindent lakhelyünk szerinti rendszámot. Ráadásul ez benne volt (utólag), a már előre kialkudott árban....
4 / S végül: leveteted az ottani rendszámot, felrakod egy trailer-re és magad viszed a kocsit Dingolfingbe, majd magad járkálsz a rendszám miatt.... (Így a legdrágább a 400 km miatt is!) !
DCT