Ne fizess előre!
- pumukli67
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Árnyalni tudja a képet!
Mi van akkor ha minden részben igaz, csak az a fránya NAV a hibás
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Témaindító
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Hát ezért ez nem sámli! Van akinek, el nem issza!!mahlzeit írta: Nem mellesleg mikor en kijottem kikuldetesbe, elore csengettem a repulojegyet es 1 havi hotelt 4*-ban!! Szerzodesben benne volt, hogy kifizetik utolag! Ez indulasbol olyan 2500EUR volt es nem 25eHUF:) Kifizettek??
Nos, az tény, hogy a nejemnek sem és nekem sem kellett még egyszer sem a cégnek előre valamit kifizetnünk szolgálati úton. Először is a BRD-n belül mindig adnak gépkocsit/repülöjegyet rendelnek előre + intézik a szállást! A külföldi utaknál is messze előre gondoskodnak a kolegákról. nem is értem hogyan teheti meg egy cég, hogy az alkalmazott megelőlegezzen ilyet! Egy dolog viszont ecet: a szállodák minibárjából a fogyasztást saját zsebből** kell fizetni!
Persze, ha valaki maszek (vállalkozóként) dolgozik cégeknek és nem alkalmazott az megint más tészta!
(**Miért is nem csodálkozom ezen...?)
DCT
- DECOTEXT
- Témaindító
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
mahlzeit írta: Ceges utaknal mindig mi fizetjuk a koltsegeket, amit a ceg utolag elszamol. Sajat hitelkartya.. Es nem keveset utazunk. Az egyik orosz utamon, 2 het szallasert kicsengettm csak a szallasert 4000EUR-t! Es ez teljesen bevett dolog errefele..
Merrefele, ha nem vagyok Windischgrez? Elég ha az országot megjejölöd!
DCT
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169
DECOTEXT írta:
mahlzeit írta: Ceges utaknal mindig mi fizetjuk a koltsegeket, amit a ceg utolag elszamol. Sajat hitelkartya.. Es nem keveset utazunk. Az egyik orosz utamon, 2 het szallasert kicsengettm csak a szallasert 4000EUR-t! Es ez teljesen bevett dolog errefele..
Merrefele, ha nem vagyok Windischgrez? Elég ha az országot megjejölöd!
Ne csak vagdalkozz, olvass is néha és akkor rájössz.
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Felo, hogy ez a parbeszed elviszi a topic mondanivalojat. Tehat megegyszer altalaban, ha elore kernek valamit, akkor AZ alapbbol LEGYEN GYANUS!DECOTEXT írta:
Hát ezért ez nem sámli! Van akinek, el nem issza!!mahlzeit írta: Nem mellesleg mikor en kijottem kikuldetesbe, elore csengettem a repulojegyet es 1 havi hotelt 4*-ban!! Szerzodesben benne volt, hogy kifizetik utolag! Ez indulasbol olyan 2500EUR volt es nem 25eHUF:) Kifizettek??
[attachment=398]/attachment]
Nos, az tény, hogy a nejemnek sem és nekem sem kellett még egyszer sem a cégnek előre valamit kifizetnünk szolgálati úton. Először is a BRD-n belül mindig adnak gépkocsit/repülöjegyet rendelnek előre + intézik a szállást! A külföldi utaknál is messze előre gondoskodnak a kolegákról. nem is értem hogyan teheti meg egy cég, hogy az alkalmazott megelőlegezzen ilyet! Egy dolog viszont ecet: a szállodák minibárjából a fogyasztást saját zsebből** kell fizetni!
Persze, ha valaki maszek (vállalkozóként) dolgozik cégeknek és nem alkalmazott az megint más tészta!
(**Miért is nem csodálkozom ezen...?)
(Nyilvan nem a bankszamlamrol fizetem direktben, hanem hitelkartyarol ezeket az utakat. A ceg meg nem tart fent utaztatast szervezo csoportokat, ezert a dolgozo sajat hitekartyajat "hasznaltatja". Multiknal ez teljesen bevett dolog, nem csak itt nalunk. Jogilag meg ugy lehetseges, hogy elviekben megadja a lehetoseget arra, ha eloleget akarsz felvenni akkor megtehesd. Nem szoktak:) Tul macera elszamolni vele. Nekem vegul is tok mindegy, fillerre pontosan fizetnek a vegen. Plusz napidij.)
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 172
"Legyen óvatos!
Naponta több tízezer hirdetés érkezik az Expressz.hu oldalra, ezek legtöbbjét jó szándékú emberek adják fel. Sajnos néha előfordul, hogy csalók is próbálkoznak nálunk. A tízezresével érkező hirdetéseket folyamatosan ellenőrizzük, de tény, hogy ilyen mennyiségnél lehetetlen teljesen kiszűrni a pár darab kártékonyat. Éppen ezért legyen nagyon óvatos!
NE KÜLDJÖN PÉNZT ELŐRE! Előfordul, hogy egyes csalók telefonos, e-mail-es egyeztetés után már előleget kérnek, szállítási-, tárolási vagy más költségekre hivatkozva követelnek pénzt előzetesen vagy a teljes - kedvezményes - vételárat előre elkérik.
- NE UTALJON PÉNZT ADDIG, AMÍG NEM LÁTTA SZEMÉLYESEN A TERMÉKET!
- ELŐLEGET CSAK ÉRVÉNYES SZERZŐDÉS ALÁÍRÁSA UTÁN FIZESSEN (PÉLDÁUL INGATLANVÁSÁRLÁS ESETÉBEN)!
- NAGY ÉRTÉKŰ GÉPJÁRMŰ VÁSÁRLÁSAKOR IS LEGYEN ÓVATOS! HA LÁTTA IS A JÁRMŰVET, GONDOLJON BELE, HOGY AZ ELŐLEG ÁTVÉTELE UTÁN AZ ELADÓ ELTŰNHET: TELEFONJÁT NEM VESZI FEL, A MEGADOTT CÍMEN NEM TALÁLHATÓ!
- KIS MÉRETŰ TÁRGYAK (PÉLDÁUL MOBILTELEFON) VÁSÁRLÁSA ESETÉN, HA AZ ELADÓ TÁVOL LAKIK ÖNTŐL, FIZETÉSHEZ VÁLASSZA A POSTAI UTÁNVÉTET! EBBEN AZ ESETBEN A POSTA KÖZVETÍTÉSÉVEL TUDJA KIFIZETNI A TERMÉK ÁRÁT!
- NE FIZESSEN SE BELFÖLDI, SE MAGYARORSZÁGI MUNKAKÖZVETÍTŐNEK! A BECSÜLETES ÁLLÁSKÖZVETÍTŐK A MUNKAADÓKTÓL KAPNAK DÍJAZÁST, NEM A MUNKAVÁLLALÓKTÓL!
HA MÉGIS BECSAPTÁK, FORDULJON A RENDŐRSÉGHEZ! Az eredményes nyomozás lefolytatása érdekében ugyanakkor a rendőrség - ha szükségesnek látja - megkeres minket is. Érdemes a feljelentésben a lehető legtöbb információt megadni a káros hirdetésről: ha a rendőrök ismerik a hirdetési azonosítót, a feladás dátumát, a megadott e-mail címet, telefonszámot, a hirdetés szövegét, akkor mi is könnyebben és gyorsabban tudunk segíteni nekik. Éppen ezért a feljelentés előtt írjon le minden adatot a hirdetésről, hogy meg tudja adni a rendőrségen!"
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza