Pedagógus állás Németországban
- Evica007
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 464
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Evica007 írta: Sziasztok! Kérdésem az lenne, hogy tanító diplomával (5 évet dolgoztam Magyarországon, aztán megszületett a kisfiam) és alapszintü német nyelvtudással lehet-e esélyem pedagógusként elhelyezkedni,óvodában, vagy iskolában nem feltétlenül óraadó tanárként...., ahhoz jóval több nyelvtudás kell. Magyarán tudok valahogy gyerekek közelében maradni, dolgozni, vagy felejtsem el, és nézzek valami segédmunkát, mert ezzel a papírral itt nem megyek semmire? Niedersachsen - Emsland..., itt keresnék, mert férjem itt dolgozik. Nem tudom mennyire telített a pálya, vagy van-e kereslet valamilyen tanársegéd vagy hasonló emberre.
Kereslet van, de sajnos ez nem fog menni! Itteni ismerősöm neje, középiskolai tanárnő volt Debrecenben. Németországban semmilyen papirját nem fogadták el, s az kéne, hogy újra képezze magát valamilyen különbözetivel. Arról nem is szólva, hogy feltétlenül jó nyelvtudás kell németből! Mint tanító (tehát alsotagozat) különösen fontos a jó nyelvtudás. Ami furcsa, hogy még ovodákban sem tudott elhelyeszkedni kisegítőként! Most már 4. éve háztartásbeli és magánórákat ad magyarul tanulni akaró németeknek illetve olyan magyar családok gyerekeinek (10 éves korig), akik itt kint élnek és a szülők szeretnék, hogy a gyerek jól tudjon magyarul is írni és olvasni!
Ui. én itt most csak Niedersachsenről beszéltem. Lehet, hogy más tartományban, mások az esélyek!
Próbálkozz magán iskolákban is!
DCT
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
DCT
- Evica007
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
A gond az, hogy a segédmonkához "túlképzett" vagy, s erre nem fognak felvenni. A szakmunkához meg nem a megfelelö a képzettséged ezért nem. Mint irtam, a legnagyobb esélyed az egyházi iskolában mint kisegitö/felügyelö lehet. Mint pedagógus azonban nem fog menni. Minden városban van VHS . Keresd ki a lakhelyed szerintit s ott átképezheted magad.Evica007 írta: Köszönöm a segítségeteket! Akkor megpróbálok magánovit, vagy sulit, és ha más nem megy,akkor "valami egyszerü melo" Azt nem tudom még, hogy az ilyen felszolgáló és bolti kisegítöi, melókhoz nem kell itt is valamilyen papír? Mármint egy kereskedelmi suli, vagy képzés, esetleg pénztárgépkezelö, meg ilyenek vannak otthon..., itt ha jeletkezek ilyen állásokra esetleg, akkor hülyének néznek a tanító papírommal, vagy fel is vehetnek? Vagy csak olyanokat keressek, mint pl. háztartásvezetö, vagy gyerekfelügyelet? Amihez végülis nem kell papír? Magyarán "diákmunka" jellegüeket?
DCT