Idősgondozás Németországban
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Gergoo írta: Na, erre azért nem fogadnék! Az uniósok segédápolóként nyomják vagy B2 nyelvtudással honosítanak de a segédápolás is A2 alatt álom csupán!
Ki a lószart érdekel a nyelvvizsga olyan emberek közelében akik még azt sem tudják megmondani mit ettek 10 perce....! Én láttam már egyszer ilyen helyet! 2 német dirigált 6 mandula szeműnek! A könnyű (szak)munkát a helybeleik végezték, a szarosgatyát meg a sárga emberkék cserélgették felügyelettel... s még csak nem is zúgolódtak! A státuszuk persze nem "ápoló" vagy "segédápló" volt hanem sima takaritó brigád. Ellenőrzéskor meg séta volt nekik kiadva! (Hely : Ribnitz Damgarten volt.)
Megy ez, csak szervezés kérdése...
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kontakta
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Mindkét lehetőség érdekel. Persze az idősotthonban lévő munkalehetőséget kedvezőbbnek tartom, de az otthonápolás is érdekel.
- zsuzsa76
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 8
- wmari
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 15
Dolgoztam AOK osztályvezető anyjánál,teljesen svarcban-az adattárából szedte ki a nevemet....
- wmari
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 15
Neked mennyi órabér jön ki,írd meg légyszíves,
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
wagnermari írta: Decotext,szívesen olvaslak,de az átlag házi idősgondozó bére netto 1200 Eu. Tegyük fel,hogy éjjel nem kell felkelnie,akkor szerencsés,és "csak" napi 12 órát dolgozik.
Neked mennyi órabér jön ki,írd meg légyszíves,
A kérdésed kétértelmű. Azt számoljam ki neked, hogy ez az 1200€ nettó mennyi napi
12 órával, vagy azt, hogy az én munkahelyemen (nekem ) mennyi az órabérem?
1./ Ha azt vesszük alapul, hogy váltásban vagy, valakivel (neked is kell szabadnap), akkor 20 munkanappal számolva 240 órát dolgozol , ami 5 euron/óra nettó! Ez -nem ismerve az adócsoportodat- akár 8 euró is lehet brutto. (Valóban nem nagy durranás, de a "termék" nem adható el" amit csinálsz!)
2./ Nekem 20 munkanappal számolva 144 órát kell dolgoznom. (Napi 7,2 óra) A bruttó órabérem 23,2€ (A nejem netója több, -gépészmérnök-, mint az én bruttóm!)
Azt azért vedd figyelembe, hogy amit mi "előállítunk" az érték a
piacon és 57 évesek vagyunk, tehát messze nem pályakezdők!
DCT