Idősgondozás Németországban
- wmari
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 15
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nandarani33
- Nem elérhető
- New Member
- Az Életet szeretetben és humorral kell leélni. :)
- Köszönetek: 0
Engem az érdekelne,hogyan tudnék idős otthonban,vagy kórházban dolgozni.2004 előtti okleveleim vannak a fenti szakmákban,és nagyjából 20 éve nem dolgozom benne.Alapfokú nyelvtudásom van,és 53 éves vagyok
Nos legjobb tudomásom szerint elegendő a minimális német nyelvtudás akkor ha itteni iskloát kezdesz el mondjuk Idős otthonban, képeznek itt 1000-el majd minden ha nem minden városban, mert most ez hiánycikk! Ami pedig a végzettségedet illeti vannak olyan Bürokratikus utak ahogy meg lehet állapítani hogy elfogadják-e itt ezeket németben vagy sem amik neked vannak. Elsőre azt javasolnám hogy keress egy családot ahol egy emberről gondoskodsz, ha ez meg van és kint vagy a; van munkád és van fedezeted, b; közben neki tudsz állni honosíttatni ha lehet a végzettségeidet és a Német nyelvtudásod is fejlődik
Majd körbekérdezek itt hogy hol lehet ilyet csinálni, de közben esetleg a többiek is fognak tudni segíteni <3
- Lac
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 3
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ez igy nem korrekt! Minden városban, s közelében vannak olcsó panziók . Hamrug: 23€/nap, Berlin: 9€/nap, Dresden: 17€/nap, München: 25€/nap, Leipzig: 14€/nap ...stb. Biztos nem luxus, de lehet benne lakni amig az ember nem talál jobban fizetett munkat! A link nem csak Németországban listázza ki az olcsó hoteleket/panziókat! A fesorolt városokban több száz lehetöség van. Németországban kisebb települeseken még olcsóbb szállások is vannak csak hát egy kicsit keresgelni kellene!Lac írta: Legnagyobb gondnak az elszallasolast talalom, de vannak cegek melyek meg biztositanak szallast is de ez a fizetes rovasara megy tobbet mint ezeregyszaz eurot nem fizetnek ,de fizetik a szallast.
Ui: ha meg ez is túl drága, akkor lehet egy WG-t keresni vagy együtt, többen létrehozni. (Wohngemeinschaft) Többen bérelnek egy lakást/házat, igy minden költség megoszlik!
DCT
- anddom
- Látogató
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 464
... tobbet mint ezeregyszaz eurot nem fizetnek ,de fizetik a szallast.
kontra
Hamrug: 23€/nap, Berlin: 9€/nap, Dresden: 17€/nap, München: 25€/nap, Leipzig: 14€/nap ...stb.
Szerintem beteggondozóként, ápolóként az 1500.-€ nettó már nem rossz pénz, ha abból kifizetsz akár csak 15.-€-t/nap, az már 1500-450=1050.- €. Akkor akár jobb az "1100 + szállást fizetik" konstrukció, feltéve ha Lac is nettóról beszél (mint a magyarok legtöbbször, pedig....). A WG OK, de pl. a WG alapítást én biztos nem venném a nyakamba, csak ezeréves cimborákkal. Gondolj bele: kell hozzá 3-4, vagy akár több társ (már gubanc, ha az egyiknek nem jön be valami és lelép) + indul a móka, amiben a magyarok is nagyok: "én csak négyszer mosok egy hónapban, te hatszor, de te mindennap 2x zuhanyzol én meg csak kétnaponta, ö meg állndóan égve hagyja a villanyt, a harmadik nem is használja az internetet, miért fizetek ugyanannyi rezsit, stb., stb." Kinek hiányzik ez ??
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....