Két minijob, két munkahely
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Ha csak egyszer 400 euro, akkor nem kell adót sem bevallani.bayer írta: Aktuális kérdéseim:
1. feleségem október óta dolgozik szerződéssel Minijob-ban. Jön az adó bevallás ideje, kell neki és ha igen mit ez után beküldenie és hova stb.?
Kettö együtt már nem "minijob" hanem 800 Euros job. A másodiknál a munkaadónak már fizetni kellene járulékokat, amit nem fog csinálni mert nem hülye. Azért keres minijobost hogy ne kelljen.2. Most ajánlottak neki még egy Minijobot. Én kiküldetésben vagyok itt a magyar cégemtől, 2 gyerekkel, milyen adóosztályba esne ő ezzel, és mi maradna a második 400-ból?
Le nem tagadhatod, mert ha kiborul a bili csalásért beperel és visszahozza a pénzét ö is , a Finanzamt is. A Finanzamtnak perelni se kell mert jogerös határozatokat küldhet ki.
Te is vehetsz fel adómentesen Minijobot. Egyet. Még ha dolgozol is mellette másutt SOZIALVERSICHERUNGOS munkahelyen (>>400Eur).Hétfőn megyünk az új céghez tárgyalni, azon gondolkodom, felajánljam-e nekik, hogy engem vegyenek fel Minire, az adózásilag mindkettőnknek jó, igaz? Vagy esetleg a magyar cég elvállalja a munkát és adok számlát nekik? Érdemes ezt szóba hozni? Melyik a jobb az ő szempontjukból?
Köszönöm az ötleteket előre is!
Az aki Minijobos munkát ajánl nem lesz vevö idegen cégek számlájára.
Csalni sem fog. Ha egy Herr X van ott minijobra a Betriebskontrolle nem találhat helyette Frau X-et. Az nem ugyanaz, hanem versuchte vagy vollzogene Steuerbetrug.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- bayer
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 16
És ha a saját magyar kft-m vállalja el a takarítást, ahova felveszem 2 órára és kiküldetem ide? Így dolgozhatna, nem igaz? És törvényes is lenne. Mire kellene itt odafigyelni?
- Julianna
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 177
szamitimi írta: ...mit kell kiszámolnom főállás mellett a minijob bevállalása előtt?
Ha egy föállás mellett (ami után fizeted a járulékokat) elvállalsz egy másik munkaadónál egy „Minijobot“, akkor nem kell semmit sem számolgatnod. Ebben az esetben a föállás után adózol, a Minijob viszont adómentes.
Minden más esetben összeadódnak a jövedelmek és így a Minijob jövedelme is adóköteles lesz (pl 1 föállás + 2 Minijob vagy havi 400 eurot meghaladó 2-3 Minijob föállás nélkül).
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Ha egy magyar kft. takarit akkor a személyzet magyar ha nincs itt állandó lakása és hazajár.bayer írta: Köszönöm!
És ha a saját magyar kft-m vállalja el a takarítást, ahova felveszem 2 órára és kiküldetem ide? Így dolgozhatna, nem igaz? És törvényes is lenne. Mire kellene itt odafigyelni?
Semmi köze már a minijob-hoz csak a minimálbérhez.