Nova4 esélyei

Több
12 éve 3 hónapja #13103 Írta: Nova4
Nova4 esélyei téma létrehozva Nova4 által

Sziasztok!

Újonnan regisztrált vagyok, viszont már régebb óta követem a fórumot. Próbálok minél több infót magamba szippantani. Hát álljon itt az én történetem.

Jelen pillanatban egy nagy német cég magyar leányvállalatánál dolgozom, nemzetközileg elismert ügyfélnek / ügyfeleknek szolgáltatunk IT területen. Német vezetőség, német kollégák, napi szintű német kommunikáció telefonon / e-mailben. Végzettségemet tekintve diplomáig nem jutottam el, egy (felsőfokú végzettségnek számító) Rendszerinformatikai Technikus papírom van. Párom egy nagy magyar cég munkatársa.
Panaszkodni nem lenne okunk, hisz mindkettőnk dolgozik, párom magyar átlag szerint, én átlag felett valamicskével keresek. Viszont. viszont viszont.. hátna. Egyszerűen nem jutunk egyről a kettőre. Albérletben toporgunk, van egy autóhitelem és slussz. Nem is ez lenne a baj, de jövőhéten sem tudom már mi vár. Nincs itt jövőképem. Igazából nekem ebből az Országból lett úgy elegem ahogy van. Hülyére vett az aktuális kormány milliókat. Átvernek, hazudnak, emellett egyre rosszabb minden. Sorra szűnnek meg a juttatások, tűnnek el a kiegészítések, egyre kevesebbet keresünk. A cég részéről sikerült 2 év alatt 6000 ft Bruttó!
béremelést kisajtolni. Ezen felül csak ígérgetésbe ütközök. Majd ekkor meg akkor visszatérünk rá...
Hát meguntam. Hosszas töprengés után úgy döntöttünk nekivágunk az ismeretlennek.

Ehhez jön a kérdés: Milyen esélyeink vannak?

Párom nem tud (még) németül, ő első körben csak otthon lenne, tanulna és / vagy tanfolyamra járna.
Megtakarításunk ~5000Eur (több nemigazán lesz)
Én szeretnék IT területen elhelyezkedni, és ehhez szeretnék segítséget kérni, hogy melyik tartományban lenne érdemes nézelődni, keresgélni. Van-e preferált hely, esetleg tudtok valami irányt mutatni, hogy merre induljak? Ez az egyetlen teljesen bizonytalan pontom van. Nagyvárosra semmiképp sem vágyom. Értem én hogy pl. München jó hely, de a kezdést inkább valami kisebb városkában tudnám elképzelni.
Emellett mire lehet számítani? Vajas kenyér / tej kombó azért meg lesz? :dry: Viccet félretéve, nem tartom magam annak a fajtának aki soksoksokpénzt akar, de lehetőleg tegnap előttre...főleg nem munka nélkül. Szeretnék egy vadonatúj életet, egy nyugodt életet elkezdeni párommal, később családot alapítani és szépen éldegélni. Fiatal vagyok még, úgy érzem vagy most megyek, vagy örökre itt ragadok.

Várom véleményeteket, hozzászólásotokat minden irányban!

Köszönöm!
Zoltán

To be The BEST, you have to BEAT The BEST!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 3 hónapja #13118 Írta: thomas71
thomas71 válaszolt a következő témában: Nova4 esélyei

Szia Nova.
Jó hogy tudsz németül, ezzel jócskán előttem jársz lehetőségben, de majd csak hallgasd meg az okosokat... mindjárt jól elriasztanak... Üdv. T.

A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki, mint az amelyik nincs feszültség alatt. Csak más a fogása...

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 3 hónapja #13120 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Nova4 esélyei

Nova4 írta: A cég részéről sikerült 2 év alatt 6000 ft Bruttó!
béremelést kisajtolni.

Kedves Zoltán! A német árszint az utolsó 10 évben legalább 50%-al emelkedett, s drágult minden. (Itt szerintem messze alul saccoltam mert pl az áram és az üzemenyag többel drágult) ) A utóbbi 12 évben az cégnél összesen évi 1-2% béremelést katunk, ami nálam kb. 250 euró (összesen) Itt meg felfele kerekitettem!.

Ez durván 75.000 forint ami úgy 6250 Ft/év s igy a 2 évnyi 12500 Ft
de többszörösen, drágább országban és életköltségekkel! Igy sajnos
nem tudom, mit akartál mondani a béremeléssel kapcsolatban! Szerintem
szuper sokat emeltek, ha a piaci lehetőségeket és a gazdasági helyzetet
nézem! Az otthoni viszonyokhoz mérten jóval többet arányosan, mint nekem!!

IT területen bármelyik nagyob cég felves,z ha tudsz németül és angolul! BERTRANDT < Ez a cég garantáltan felvesz valamelyik vállalatánál! Rengeteg telephelyük van, s mindig kell a jó szakember! Ezt azért tudom pontosan, mert a nejem is itt dolgozik már több éve!!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 3 hónapja #13123 Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Nova4 esélyei

Szia Nova,

amit Decotext írt igaz. Német nyelvtudással, IT szakember (igazi szaki) mindig kell. Az árak is igazak, az albérlet itt többszöröse az otthoniaknak, igaz a fizetés is a többszöröse. Az alap élelmiszerárak itt szerintem alacsonyabbak, de ezt ne mond Decotext-nek, mert úgy se hiszi el :) :) (Volt egy élelmiszerár összehasonlító topik, majd mindenki szerint M.o. drágább, de ezt ő tagadja. :) )

Ha van kb. 5000€ megtakarításod amivel neki tudsz indulni, az szuper, abból az első fizuig (ha kapsz munkát 1-1,5 hónap alatt) ki tudod húzni 2 személlyel.

Amivel gond lehet kezdésnél az a szállás. Amíg nincs munkád addig nagyon nehéz albérletet találni, de erre is van megoldás (olvasd el a többi topikot is, azokban sok mindent megtalálsz ezzel kapcsolatban).

Párod miatt sztem ne aggódj, alapszinten relatíve hamar meg fog tanulni németül, aztán a többi már rajta áll.

Az esélyeid a nyelvtudásod és szakmád miatt jók szerintem, de persze ettől még a kezdet nehéz lesz !!! Bátorság és go !

Szép estét !

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 3 hónapja #13129 Írta: Lizy007
Lizy007 válaszolt a következő témában: Nova4 esélyei

Szia Nova,
ne hallgass arra, aki vészmadárkodik :laugh:
Ilyen végzettséggel, jó nyelvtudással és ennyi spórolt pénzzel szerintem igen jó esélyekkel indulsz. Kezdj el még otthonról IT munkákat keresni (gondolom Gergőnek van IT munka hírlevele, ha nincs akkor ezek után biztos indít egyet:), arra is iratkozz fel. Ha beírod a Google-be hogy IT Jobs+a város vagy tartomány nevét, tuti, hogy több száz ajánlat fog kijönni.
A kisváros jó ötlet, menjetek egy nagyobb város vonzáskörzetébe, onnan simán be lehet járni dolgozni és albit is olcsóbban találni és talán könnyebben is. Nézzétek át a korábbi topicokat, minden le van írva amire induláshoz szükségetek lehet mint pl. ügyintézés, utazás, árak, lakásbérlés, közlekedés, szociális juttatások, biztosítás, szokások, stb, stb. stb.. Sok sikert!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #13150 Írta: Nova4
Nova4 válaszolt a következő témában: Nova4 esélyei

Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat, biztosan neki lendülök :)

DECOTEXT írta: Kedves Zoltán! A német árszint az utolsó 10 évben legalább 50%-al emelkedett, s drágult minden.


Decotext! Ez szép és jó, de gondolod idehaza semmi sem változott? Itt szerinted a 2000 ben 100 Ft-os kenyeret nem adják 185ért? (Van erről egy cikk "Húsz év alatt több mint tízszeresére nőtt a kenyér ára" címmel még 2010 márciusból.. ) Jajjugyanmár na... Itt is nagyon drága lett minden. Jelenlegi albérletemért (rezsivel) 400 euro-t fizetek. Aláírom, ennyiért kinn nem kapok csak esetleg egy szobát, viszont az én itteni fizetésem alig több ennél, ami meg éles ellentétben van a kintivel. Ezt egyszerűen be kell látni pont. Mindenhol változtak az árak, csak nem mindegy, hogy X összegből vagy 4X összegből kell kigazdálkodni.
Amúgy leragadtál a kisregényem egyetlen pici részleténél, ami kb a leglényegtelenebb az egész mondókámban. (6000 huf emelés)
Amit szerettem volna tényleg megtudni, hogy egy IT-s munkahelyi fizetésből (és most vegyük ezt nagy általánosságban, viszont nem Call Centeres utolsó munka) ketten meg tudnánk-e lenni, hogy ne esetleg otthonról postán küldött zsíros kenyeret kelljen majszolgatni nap mint nap :lol:
Kis lakás, szolid körülmények, alacsony igények, csak nem Magyarország határain belül.

To be The BEST, you have to BEAT The BEST!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!