Felnőttoktatás Németországban
- gerri008
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 3 hónapja #22195
Írta: gerri008
Felnőttoktatás Németországban téma létrehozva gerri008 által
Üdvözlök mindenkit!!
Március 5.-én családostul költöztünk ki Németországba, nem sok német nyelvtudással! Én 22 éves vagyok és középiskolai érettségivel rendelkezem. Április 1.-je óta dolgozom egy étterembe mint pultos felszolgáló. Érdekelne hogy itt Németországban hogyan működik az hogyha én szakmát szeretnék tanulni (hegesztés, Cnc esztergálás érdekelne)?? Válaszokat előre is köszönöm!! Szép napot!
Március 5.-én családostul költöztünk ki Németországba, nem sok német nyelvtudással! Én 22 éves vagyok és középiskolai érettségivel rendelkezem. Április 1.-je óta dolgozom egy étterembe mint pultos felszolgáló. Érdekelne hogy itt Németországban hogyan működik az hogyha én szakmát szeretnék tanulni (hegesztés, Cnc esztergálás érdekelne)?? Válaszokat előre is köszönöm!! Szép napot!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 382
12 éve 3 hónapja #22202
Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Felnőttoktatás Németországban
Szia,
a cégek saját maguk képzik ki a jövőbeli alkalmazottat. Ezt nevezik Ausbildungsplatznak, te lennél az Auszubildende. Megpályázol egy helyet, ahol megtanulod a szakma csínyját-bínját.
Furcsa módon mindenhez van passzoló iskola is. Pld a temetési alkalmazott, kukás, kéményseprő...
Az Arbeitsagentur oldalán minden kérdésre megtalálod a válaszod.
Persze mindenhol feltételezik, hogy jól beszéled a németet. Intenzív német nyelvtanfolyamra feltétlenül iratkozz be előtte!!
Viel Glück!
a cégek saját maguk képzik ki a jövőbeli alkalmazottat. Ezt nevezik Ausbildungsplatznak, te lennél az Auszubildende. Megpályázol egy helyet, ahol megtanulod a szakma csínyját-bínját.
Furcsa módon mindenhez van passzoló iskola is. Pld a temetési alkalmazott, kukás, kéményseprő...
Az Arbeitsagentur oldalán minden kérdésre megtalálod a válaszod.
Persze mindenhol feltételezik, hogy jól beszéled a németet. Intenzív német nyelvtanfolyamra feltétlenül iratkozz be előtte!!
Viel Glück!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, gerri008
- gerri008
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 3 hónapja #22206
Írta: gerri008
gerri008 válaszolt a következő témában: Felnőttoktatás Németországban
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!! Akkor első lépés a nyelvtanulás Szép napot!!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
12 éve 3 hónapja #22212
Írta: DECOTEXT
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Felnőttoktatás Németországban
Nos, azért gondolom ezt azért már otthon is tudtad, s nem itt derült ki!gerri008 írta: Akkor első lépés a nyelvtanulás Szép napot!!
DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: gerri008
- diablonia
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 4
12 éve 3 hónapja #22874
Írta: diablonia
diablonia válaszolt a következő témában: Felnőttoktatás Németországban
Sziasztok!
Már régóta szemezgetek itt kint a könyvelői képzésekkel, de mivel igencsak eltér a magyartól igy nem tudom,hogy melyiket választhatom és hogy egyáltalán melyiket érdemes. Diplomám még nincs (még nem végeztem vele Bp-en, amugy kereskedelmi irány) , viszont magyarországi, de nemzetközi cégnél könyvelőasszisztensi tapasztalatom van pár év. Leginkább a Kreditorenbuchhalter érdekelne, a többi nem feltétlen (Billanzbuch, adótanácsadó stb). Tud valaki ajánlani vmilyen használható képzést Münchenben? Nekem a Steuer Fachschule-t ajánlották, de furcsa volna számomra ha pár napos képzéssel máris munkát vállalhatnék... Bár örülnék neki
Illetve még az lenne a kérdésem, hogy ki jelentkezhet Umschulung-ra és mi a feltétele/menete ennek?Azt tudom,h az jelentkezhet akinek van végzettsége vagy elfogaható mennyiségű tapasztalata,de egyéb kikötés van? A céghez kell jelentkezni és ő intézi a papírokat vagy nekem kell az Arbeitsamt-nál beszereznem vmit és utána jelentkezni? Bocsánat a sok kérdésért,de ezeknek nem tudtam még utána járni.
Előre is nagyon köszönöm !
Már régóta szemezgetek itt kint a könyvelői képzésekkel, de mivel igencsak eltér a magyartól igy nem tudom,hogy melyiket választhatom és hogy egyáltalán melyiket érdemes. Diplomám még nincs (még nem végeztem vele Bp-en, amugy kereskedelmi irány) , viszont magyarországi, de nemzetközi cégnél könyvelőasszisztensi tapasztalatom van pár év. Leginkább a Kreditorenbuchhalter érdekelne, a többi nem feltétlen (Billanzbuch, adótanácsadó stb). Tud valaki ajánlani vmilyen használható képzést Münchenben? Nekem a Steuer Fachschule-t ajánlották, de furcsa volna számomra ha pár napos képzéssel máris munkát vállalhatnék... Bár örülnék neki
Illetve még az lenne a kérdésem, hogy ki jelentkezhet Umschulung-ra és mi a feltétele/menete ennek?Azt tudom,h az jelentkezhet akinek van végzettsége vagy elfogaható mennyiségű tapasztalata,de egyéb kikötés van? A céghez kell jelentkezni és ő intézi a papírokat vagy nekem kell az Arbeitsamt-nál beszereznem vmit és utána jelentkezni? Bocsánat a sok kérdésért,de ezeknek nem tudtam még utána járni.
Előre is nagyon köszönöm !
- keeek
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 35
12 éve 3 hónapja #22963
Írta: keeek
keeek válaszolt a következő témában: Felnőttoktatás Németországban
nem tudom erint-e, en annyit tudok pluszban, hogy minimalis nemetorszagi munka is meg van kotve, talan 12 honap, de lehet h tobb.